in ,

ΑΛΟΗ…”ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ”

ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ…

Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία». Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές.
Το ζελέ της Αλόης περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, η συνύπαρξη των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Αλόη είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη .
Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών.

Επίσης, είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ. Χάρη στα συστατικά της, η Αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα. Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

aloe_health-mymind.gr

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την Αλόη.
1. Φροντίστε τον εαυτό σας με ένα χαλαρωτικό τρίψιμο του σώματος. Κάντε το με μια φέτα αλόης και χρησιμοποιήστε τις εσωτερικές πλευρές του φύλλου σαν μια βιοδιασπώμενη απολέπιση σώματος στο ντους.
2. Για τη θεραπεία εγκαυμάτων από μικροατυχήματα στην κουζίνα, από κάτι καυτό.
3. Για περισσότερες μεγάλες ατυχίες της κουζίνας σαν έγκαυμα, αναμειγνύετε λίγο τζελ αλόης και βιταμίνη Ε σε ένα μικρό βάζο για να έχετε άμεσα ένα σπιτικό φάρμακο για το έγκαυμα.
4. Εξαφανίστε τις μελανιές στο σώμα από τα χτυπήματα.
5. Θεραπεία από τα ηλιακά εγκαύματα. Η αλόη περιέχει ψυκτικές ιδιότητες παρόμοιες με την μενθόλη.
6.Μειώστε τον πόνο και την φαγούρα από τα τσιμπήματα εντόμων.
7. Μείωση της βλάβης των ιστών του δέρματος γενικά.
8. Ανακουφίστε τα μυστηριώδη εξανθήματα.
9. Κάντε τα πόδια σας μαλακά με μια μάσκα απολέπισης ποδιών με την ανάμειξη : μισό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης, μισό φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, τέσσερις κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα και μισό φλιτζάνι άοσμη λοσιόν σώματος.
10. Μπορεί να βοηθήσει και να θεραπεύσει τον έρπη.
11. Χρήση ως αντίδοτο σε αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος.
14. Αντικαταστήστε κρέμες και λοσιόν και αντί για γενική ενυδατική κρέμα για το ξηρό δέρμα χρησιμοποιήστε αλόη. Απορροφάται πολύ γρήγορα.
15. Αντιστρέψτε τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος και τις ρυτίδες. Και η Κλεοπάτρα το έκανε!
16. Αφαιρέστε το μακιγιάζ των ματιών.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς να παρασκευάσετε για καθημερινή χρήση χυμό αλόης.

Πηγή

Σταματήστε το Βήχα χωρίς φάρμακα: 6 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης με υλικά από την κουζίνα σας