in

Αρχαιολόγοι βρήκαν αυτό το βάζο 800 ετών.Το περιεχόμενο μέσα το βάζο αλλάζει την ιστορία και δίνει καρπούς στην ανθρωπότητα!

Το 2008 αρχαιολόγοι στο Γουισκόνσιν έκαναν μία μικρή αλλά σημαντική ανακάλυψη.Βρήκαν θαμμένο ένα βάζο 800 ετών.

Στην αρχή δε φαινόταν για κάτι το σπουδαίο αλλά όταν άνοιξαν και είδαν το περιεχόμενο του βάζου έμειναν έκπληκτοι. Συνειδητοποίησαν πως μέσα του υπήρχαν σπόροι ενός είδος αρχαίας  κολοκύθας η οποία είχε εξαφανιστεί τα τελευταία 200 χρόνια.

 

Αυτό είναι το θαμμένο βάζο που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι

Αυτό είναι το περιεχόμενο με τους σπόρους

Το πιο αξιοσημείωτο όμως στην ιστορία αυτή είναι πως μετά την ανακάλυψη των σπόρων, οι επιστήμονες βιολόγοι και περιβαλλοντολόγοι γεωπόνοι, αποφάσισαν να καλλιεργήσουν σε γόνιμο έδαφος τους σπόρους αυτούς.Προς τεράστια έκπληξη όλων κάτι φύτρωσε..

Αυτή η σπάνια κολοκύθα ήταν αυτό που φύτρωσε

Της δώσανε το όνομα GETE-OKOSOMIN και σημαίνει αρχαία κολοκύθα στη γλώσσα των ινδιάνων ιθαγενών οι οποίοι κατοικούσαν την περιοχή αυτή εκείνα τα χρόνια.

Από τότε καλλιεργούν συχνά αυτό το είδος της κολοκύθας ώστε να μην εξαφανιστεί ξανά!

Είναι ενδιαφέρουσα η ιστορία αυτή με το αρχαίο βάζο και τους σπόρους καθώς σου τονίζει την αναλλοίωτη δύναμη της φύσης στο πέρασμα των χρόνων αλλά και πως πολλές φορές η ιστορία και το παρελθόν μπορεί να έρχονται και πάλι στην επιφάνεια με περίεργους και αστείους τρόπους όπως αυτός!

Παράξενο ανθρωποειδές από την παλαιολιθική εποχή βρέθηκε στα Ιμαλάια

Υπάρχουν “συγχωρώ” που λέγονται για να ακουστούν και ΣΥΓΧΩΡΩ που λυτρώνουν τον πόνο