in

Αυτά είναι τα 5 πιο κοινά σημάδια που φανερώνουν έναν συναισθηματικά ώριμο άνθρωπο(Λίγοι άνθρωποι τα έχουν)

Οι επιστήμονες στις μέρες μας έχουν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν πως το I.Q δεν είναι το μοναδικό μέτρο για την εκτίμηση των δυνατοτήτων ενός ανθρώπου.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που φανερώνει την ικανότητα των ανθρώπων είναι το E.Q ή αλλιώς δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης. Ο δείκτης αυτός καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

Μεγάλο δείκτη E.Q έχουν οι συναισθηματικά ώριμοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν και ανταπεξέρχονται με τρόπο σωστό στις συναισθηματικές καταστάσεις και προκλήσεις της ζωής.

Δυστυχώς οι συναισθηματικά ώριμοι άνθρωποι σπανίζουν για πολλούς λόγους. Ένας από τους πιο κύριους λόγους είναι η εκπαίδευση των ανθρώπων από μικρή ηλικία.

Παρόλα αυτά συναισθηματικά ώριμοι άνθρωποι υπάρχουν και τα 5 πιο κοινά σημεία τα οποία φανερώνουν την ποιότητά τους αυτή είναι τα παρακάτω:

1.Είναι άφοβοι στην αγάπη

Το να αγαπάς κάποιον άλλον άνθρωπο είναι σημάδι γενναιότητας. Αυτό γιατί όταν αγαπάς πολλές φορές είσαι ευάλωτος και εκτεθειμένος. Η ενηλικίωση έχει να κάνει με το να μπορείς να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις που σε καθιστούν ευάλωτο. Το να είσαι συναισθηματικά ώριμος όμως σημαίνει να μη φοβάσαι να αγαπήσεις με ανιδιοτέλεια παρόλο που πολλές φορές η καρδιά σου μπορεί να έχει ραγίσει και πληγωθεί στο παρελθόν.

Διαβάστε μετά: Υπάρχουν 4 είδη αδερφής ψυχής.Με αυτόν τον τρόπο θα ξεχωρίζεις το κάθε ένα από αυτά!

2.Έχουν προσωπική ακεραιότητα. 

Ο πνευματικός άνθρωπος και συναισθηματικά ώριμος ξέρει να ξεχωρίζει ποιο είναι το σωστό από το το εύκολο. Θα προτιμήσει να πάρει τις δύσκολες επιλογές οι οποίες διατηρούν την ακεραιότητά του άθικτη και θα επιλέξει το δύσκολο μονοπάτι από το να διαλέξει το εύκολο το οποίο θα του επιτρέψει να βαδίζει σε μία ζώνη άνεσης ψεύτικη η οποία προσβάλει τα συναισθήματα του.

3.Είναι ανοιχτόμυαλοι 

Οι συναισθηματικά ώριμοι άνθρωποι είναι και οι πιο ανοιχτόμυαλοι.Δέχονται νέες απόψεις και ιδέες πάνω σε διάφορα θέματα, είναι πάντα ανοικτοί στο διάλογο και συναναστρέφονται με όλα τα είδη των ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πάντα αφήνουν χώρο για την εισαγωγή νέων πληροφοριών και για αμφισβήτηση των παλιών σεβόμενοι όμως τις ισχυρές αρχές και αξίες της προσωπικότητάς τους.

4.Δεν υποκρίνονται.

Δεν έχουν λόγο να το κάνουν! Είναι συναισθηματικά σταθεροί και αυτό τους προσφέρει να είναι ο εαυτός τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Χαίρονται όταν εκφράζονται με 100 % ειλικρίνεια και εκτιμούν όταν οι άνθρωποι που συναναστρέφονται είναι εξίσου ειλικρινείς με τους ίδιους αλλά και με τον εαυτό τους!

5.Ατρόμητη περιέργεια 

Αυτοί οι άνθρωποι δε φοβούνται να πουν δε ξέρω αλλά θέλω να μάθω. Τους ενδιαφέρει πολύ να δουν τι κρύβεται πίσω από τον επόμενο λόφο και θεωρούν πως κάθε πληροφορία τους προσφέρει ένα είδος αφύπνισης και φώτισης. Είναι περίφημοι αναζητητές γνώσεων και πληροφοριών και δε θα διστάσουν να μάθουν, πολλές φορές τσαλακόνοντας τον εαυτό τους στα μάτια των άλλων.

Διαβάστε επίσης: Τα 7 χαρακτηριστικά των συναισθηματικά αφυπνισμένων ανθρώπων.

Τι είναι τελικά το Κάρμα και ποια η σχέση του Ντάρμα με το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ?

8 πράγματα τα οποία ειλικρινά χαραμίζουν το χρόνο της ζωής σου..