in ,

Αυτά τα 3 σνακ κάνουν καλό στο σώμα σας και την υγεία σας!

Τα σνακ αποτελούν μια επιλογή που συχνά αποφεύγουμε, καθώς τα έχουμε συνδέσει ως κάτι το ανθυγιεινό που το μόνο που έχει να μας δώσει είναι περιττές θερμίδες. Η αλήθεια, όμως, δεν είναι πάντα «αμαρτωλή». Απεναντίας, μπορούμε να επιλέξουμε σνακ που είναι υγιεινά και εκτός από βιταμίνες μπορούν να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό μας. Παρακάτω σας προτείνουμε κάποια σνακ που κρίνονται ως μια πολύ καλή επιλογή για τη διατροφή σας.

Γιαούρτι με μέλι και δημητριακά

Το γιαούρτι περιέχει πρωτεϊνη, συμβάλλοντας στο αίσθημα κορεσμού, ενώ το μέλι χάρη στα σάκχαρά του, σας δίνει ενέργεια. Οι μπάρα δημητριακών και οι υδατάνθρακες που περιέχει θα αποτελέσει σημαντικό «καύσιμο» τόσο για το σώμα σας όσο και τον εγκέφαλο.

Γάλα με μαύρη σοκολάτα

Ένα φλυτζάνι ζεστό γάλα σε συνδυασμό με ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας εκτός από το ότι θα σας χορτάσει, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και επομένως, πιο ήρεμα! Αυτό οφείλεται στη σοκολάτα η οποία έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να ανεβάζει τη διάθεση και να χαρίζει ψυχική ευεξία. Το γάλα από την άλλη, χάρη στο αμινοξύ τρυπτοφάνη που περιέχει, εκδηλώνει καταπραϋντικές ιδιότητες, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε ευκολότερα.

Φρουτοσαλάτα

Μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα αποτελεί ένα πολύ καλό σνακ που θα εμπλουτίσει τον οργανισμό σας με μια πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ θα σας εφοδιάσει με σημαντική ποσότητα νερού.

Αποδεσμευτείτε, λοιπόν, από τη σκέψη ότι τα σνακ σας κάνουν κακό και επιλέξτε εκείνα τα μικρογεύματα που θα ευεργετήσουν τόσο το σώμα σας όσο και την υγεία σας.

πηγή 

8 τρόποι για να «ανοίξετε» το μυαλό σας

Το πράσινο τσάι χαρίζει πολλά χρόνια ζωής σύμφωνα με έρευνα!