in

Αυτά τα 7 πράγματα θα αρχίσουν να σου συμβαίνουν όταν βάλεις καθημερινά την άσκηση της σανίδας στη ζωή σου!

Είναι εύκολη, αποτελεσματική και μπορείς να την κάνεις όπου και αν βρίσκεσαι (εκτός από το γραφείο). Η άσκηση της σανίδας γυμνάζει όλο το σώμα και και αν την κάνεις τακτικά θα δεις γρήγορα τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο λόγος, μάλιστα, που την συστήνουν οι καλύτεροι personal trainers είναι γιατί με αυτή έχεις τα παρακάτω οφέλη:

Κάνεις γράμμωση στους κοιλιακούς
Η σανίδα ασκεί όλες τις μεγάλες ομάδες μυών της κοιλιάς, συμπεριλαμβανομένων των εγκάρσιων κοιλιακών, του κοιλιακού ορθού, του εξωτερικού λοξού και τους γλουτούς σας.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος
Με την συγκεκριμένη άσκηση δεν καμπουριάζεις και στέκεσαι ίσια. Ο κορμός, δηλαδή, γίνεται πιο δυνατός, καθώς οι μύες της κοιλιάς έχουν μεγάλη επίδραση στην συνολική στάση του αυχένα, των ώμων, του στήθους και της πλάτης.

Θα μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού στην πλάτη και την σπονδυλική στήλη
Σύμφωνα με το αμερικάνικο Συμβούλιο Άσκησης, η σανίδα όχι μόνο μειώνει τον πόνο στην πλάτη, αλλά ενισχύει του μύες και εξασφαλίζει την υποστήριξη για όλο το σημείο της πλάτης.

Θα αποκτήσεις ισορροπία
Αν έχεις έλλειψη ισορροπίας, τότε αυτό σημαίνει πως οι κοιλιακοί σου θέλουν άσκηση. Προτίμησε τις πλαϊνές σανίδες και τις σανίδες με εκτάσεις και έτσι θα έχεις περισσότερο ισορροπία σε ο,τι κάνεις.

Θα τονώσεις τον μεταβολισμό σου
Η σανίδα είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ενεργοποιήσεις ολόκληρο το σώμα σου, καθώς κάνοντάς την κάθε μέρα, θα βελτιώσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό.

Θα κάψεις περισσότερες θερμίδες
Κάνοντας σανίδα καθημερινά θα κάψεις περισσότερες θερμίδες απ΄ότι αν έκανες ροκανίσματα ή sit-ups.

Θα είσαι πιο ευέλικτος

Αυτή η άσκηση διαστέλλει και εκτείνει όλες τις ομάδες των οπίσθιων μυών καθώς και τους ώμους, τις ωμοπλάτες και κλείδα, ενώ επίσης εκτείνεις τις καμάρες και τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Πηγή

Αυτά τα 10 φυτά αλλάζουν εντελώς τις ατμoσφαιρικές συνθήκες και δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για το σπίτι!

Αποκαλυπτικό πείραμα: Τι θα σου συμβεί αν κόψεις τη ζάχαρη για ένα χρόνο;