in

Αυτοί είναι οι 5 νόμοι του Κάρμα

Τους Νόμους του Κάρμα μπορούμε να τους δούμε ως την Βουδιστική και Ινδική εκδοχή του Χρυσού Κανόνα, που βασικά είναι το να κάνετε στους άλλους αυτό που θα θέλατε να έκαναν σε εσάς. Αυτός ο Χρυσός Κανόνας έχει ουσιαστικά χρησιμοποιηθεί από κάθε θρησκεία στον κόσμο, καθώς μας διδάσκει ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας.
Ο Βουδισμός πάει ένα βήμα πιο μπροστά, ενσωματώνοντας την πρόθεση και την σκέψη, μαζί με τα λόγια και την δράση. Οτιδήποτε νιώθουμε, λέμε, κάνουμε και κάθε επιλογή που κάνουμε εξαπλώνεται μέσα στον χρόνο και αυτές οι επιλογές είναι το κάρμα μας, είτε είναι καλές είτε κακές. Δείτε αυτούς τους 5 Νόμους του Κάρμα:

Νόμος της ουδετερότητας
Με τον ίδιο τρόπο που η βαρύτητα επιδρά ως ουδέτερη και σταθερή δύναμη, οι Νόμοι του Κάρμα ισχύουν σε όλα τα όντα ισότιμα, χωρίς εξαίρεση. Δρα χωρίς να έχει αγαπημένους, ούτε καταραμένους. Υπάρχουν μόνο τα θεϊκά όντα που δημιουργήθηκαν από τον Δημιουργό, και όλα αυτά τα όντα δέχονται αγάπη και φροντίδα ισότιμα, βαθιά και ολοκληρωτικά.

Νόμος των Μαθημάτων
Όταν μετενσαρκωνόμαστε, αυτό γίνεται για να μάθουμε με τι μοιάζει ή δεν μοιάζει η αγάπη. Όταν κινούμαστε μεταξύ κόσμων της διττότητας, μαθαίνουμε με το να βιώνουμε τα άκρως αντίθετα: καλό-κακό, πρόβλημα-λύση κτλ μέχρι να είμαστε ικανοί να αναπτυχθούμε στη θεϊκή αγάπη, την χαρά και την επίγνωση. Περπατάμε στον θεϊκό κύκλο μέχρι να μάθουμε τα μαθήματά μας.

Νόμος της Ισορροπίας
Ο σκοπός του να μάθουμε τα μαθήματα είναι να πετύχουμε την αίσθηση της ισορροπίας. Οι ανισορροπίες είναι αυτές που οδηγούν τον προσωπικό σας κύκλο των μετενσαρκώσεων. Για παράδειγμα, αν έχετε μίσος για κάτι , έχετε μετενσαρκωθεί και γι αυτό, ώστε να χετε την ευκαιρία να πετύχετε την ισορροπία. Επειδή μπορείτε μόνο αληθινά να καταλάβετε ένα πράγμα όταν γίνετε αυτό το πράγμα. Παύση της κακόπιστης κριτικής και θρέψη ουτοπικών προσδοκιών.

Νόμος της Διεύρυνσης
Επειδή τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια, το σύμπαν διαρκώς διαστέλλεται από χαμηλότερα σε υψηλότερα δονητικά επίπεδα. Και εξαιτίας αυτής της συνεχούς διεύρυνσης, η αλλαγή και η ανάπτυξη είναι τα πάντα εκτός από βέβαια. Το σύμπαν μεγαλώνει υφαίνοντας το δρόμο του μέσω του χάους, της αναδιοργάνωσης και της τάξης σε ένα μακρύ ατελείωτο κύκλο αλλαγής και ανάπτυξης, που περιέχει ελπίδες συνεχούς βελτίωσης.

Νόμος της Αγάπης
Το Κάρμα επιστρέφει στην αρχική του θέση με την αγάπη. Όλος ο σκοπός του Κάρμα είναι να σπρώξει την ψυχή σας σε ένα προσωπικό ταξίδι μετενσάρκωσης μέσω του σύμπαντος, φέρνοντάς μας, στο τέλος, όλους μαζί σε μία κατάσταση θεϊκής αγάπης, χαράς και επίγνωσης. Το κάρμα σταματάει όταν έχετε τελειοποιήσει την ικανότητά σας να αγαπάτε χωρίς όρους. ΠΗΓΗ

Μια κάμερα πέφτει στην ατμόσφαιρα της γης. Τα πλάνα που τράβηξε, κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.

Μην στενοχωριέστε που μεγαλώνετε είναι ένα δώρο που πολλοί το απορρίπτουν