in

Και όμως: Η πηγή της νεότητας βρέθηκε δυστυχώς όμως είναι ανατριχιαστική

Στην παγκόσμια μυθολογία(κυρίως) συναντάμε μύθους που μιλούν για ανθρώπους που είτε έγιναν αθάνατοι,είτε έμειναν αγέραστοι εως τον θάνατό τους ή και έζησαν πάρα πολλά χρόνια

.Εκτός μυθολογίας, η Βίβλος αναφέρει πως ο Μαθουσάλας έζησε 969 έτη!Υπάρχουν βέβαια και θεωρίες που το αναιρούν. Στο βιβλίο της Γένεσης αναφέρεται ως γιος του Ενώχ και πατέρας του Λαμέχ τον οποίο απέκτησε σε ηλικία 187 ετών.

Η μοντέρνα επιστήμη βάζει όμως το όριο της ανθρώπινης ζωής, στην καλύτερη περίπτωση, στα 150 χρόνια. Ο μακροβιότερος άνθρωπος που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν η Τζην Κάλμεντ που το 1997 πέθανε μετά από 122 χρόνια ζωής.

Σε κάποια από τα νησιά που βρίσκονται γύρω από την Ινδία, υπάρχει η πολιτεία του Πολούμπουμ. Δίπλα της ορθώνεται ένα βουνό από το οποίο πήρε το όνομά της,γιατί το βουνό λέγεται Πολούμπουμ. Στους πρόποδες αυτού του βουνού υπάρχει μια όμορφη πηγή που το νερό της έχει γλυκιά γεύση και μυρωδιά σαν να προέρχεται από διαφορετικά είδη μπαχαρικών.

Κάθε ώρα της ημέρας το νερά αλλάζει μυρωδιά και γεύση.Και όποιος πιει νερό με άδειο στομάχι από αυτήν την πηγή θα θεραπευτεί όποια ασθένεια και αν έχει.

Εκείνοι λοιπόν που ζουν κοντά σε αυτήν την πηγή πίνουν πολύ συχνά από το νερό της και για αυτό δεν αρρωσταίνουν ποτέ και φαίνονται νέοι.

Κάποιοι ονομάζουν αυτήν την πηγή <<fons iuuentutis>>,δηλαδή Πηγή της Νιότης ή Πηγή της Αθανασίας,αφού αυτός που πίνει το νερό της φαίνεται πάντα νέος.Λένε επίσης ότι αυτό το νερό που είναι γεμάτο αρετές προέρχεται από τον Επίγειο Παράδεισο.

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο ταινίας φαντασίας ωστόσο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ανθρώπινο αίμα από νεαρούς ανθρώπους σε γερασμένα ποντίκια μπορεί να τα αναζωογονήσει.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από υγιείς, 18χρονους συμμετέχοντες και στη συνέχεια τα έβαλαν σε ποντίκια ηλικίας 12 μηνών που σε ανθρώπινα χρόνια υπολογίζονται σε άτομα 50 χρόνων.

Για τρεις εβδομάδες, τα ποντίκια έκαναν δύο φορές την εβδομάδα ενέσεις από ανθρώπινο πλάσμα, το οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει αναζωογονητικές ιδιότητες.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τη συμπεριφορά των ζώων και διαπίστωσαν ότι το νέο αίμα έκανε τα γερασμένα ποντίκια πιο ενεργά ενώ βελτιώθηκε και η μνήμη τους.

Το πλάσμα περιέχει χιλιάδες πρωτεΐνες που μπορούν να αναζωογονήσουν τους ιστούς, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου αυτό εξασθενεί, αναφέρει το sciencealert.com.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση « Society for Neuroscience» στο Σαν Ντιέγκο, ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη παρόμοια μελέτη από άλλους επιστήμονες.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να διερευνήσουν εάν το ανθρώπινο πλάσμα μπορεί να κάνει το ίδιο για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν ξεκινήσει κλινική δοκιμή στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που περιλαμβάνει 18 άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

ΠΗΓΗ

Ζώδια και έρωτας: Τι λένε αλλά και τι υπονοούν στην πραγματικότητα;

15 σημάδια που φανερώνουν την σκλαβιά μας μέσα στο Matrix των επικυρίαρχων