in ,

Μητέρα καταγραφεί με κάμερα τον γιο της που είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες!

Ο εντεκάχρονος Ματ Woodrum γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση (CP). Εάν πάσχετε από εγκεφαλική παράλυση, η δυνατότητα της κίνησης επηρεάζεται. Μερικοί πάσχοντες δεν χρειάζονται κάποιο βοηθητικό μέσο για να κινηθούν  άλλοι χρειάζονται πολλά, ακόμα και αναπηρικό καροτσάκι για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Η αναπηρία του Ματ φαίνεται ότι δεν αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο για εκείνον . Όταν γυμναστής του Matt του είπε ότι θα μπορούσε αν ήθελε να παραλείψει τη συμμετοχή του στους σχολικούς αγώνες στο αγώνισμα των 400μ τρεξίματος, ο Ματ κούνησε το κεφάλι του αποφασιστικά.  Ήθελε να τρέξει και ήταν αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτόν τον αγώνα.

Παρά τη σιδερένια θέληση του, ο Ματ έχει έναν σκληρό χρόνο να αντιμετωπίσει και μένει πολύ πίσω στην αρχή του αγώνα. Αλλά κοιτάξτε το πνεύμα του και το πώς παλεύει!

Η μητέρα του καταγράφει τα πάντα και μετά από λίγο συλλαμβάνει μια καταπληκτική στιγμή. Όταν αγωνίζεται στο έπακρο, ο Δάσκαλος της γυμναστικής τρέχει και προφθάνει τον Matt. Ο δάσκαλος ακολουθείται από μια δέσμη των συμμαθητών του Ματ και όλοι μαζί τον βοηθάνε να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού.

Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερό μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη συμμετοχή και με τη βοήθεια των άλλων μπορούμε να πετύχουμε σχεδόν τα πάντα. Αυτό προάγει  ο  αθλητισμός στα καλύτερά του, αυτό διδάσκει η θέληση του Ματ και η κίνηση του εκπαιδευτικού και των συμμαθητών του!

Οι 14 φράσεις του Φροϋντ που θα σας αλλάξουν τη ζωή!

Οι σπαρταριστές ατάκες του Διογένη του Κυνικού, του πρώτου ”αναρχικού” εκπροσώπου της καταγεγραμμένης ιστορίας