in

Μόνο ένας στους 10.000 μπορεί να λύσει αυτόν τον γρίφο: Οι 100 φυλακισμένοι

Υπάρχουν 100 κρατούμενοι σε μια φυλακή, όλοι τους σε ξεχωριστά κελιά, τα οποία είναι σφραγισμένα, με ηχομόνωση και χωρίς παράθυρα. Υπάρχει επίσης μια αίθουσα στη φυλακή, με μια λάμπα. Κάθε μέρα ο φύλακας θα διαλέγει έναν από τους 100 φυλακισμένους τυχαία (έστω και αν έχει ξαναεπιλεγεί) και θα τον πηγαίνει στην αίθουσα. Ο κρατούμενος θα έχει την επιλογή να πατήσει τον διακόπτη της λάμπας, αν θέλει.

Όταν ένας κρατούμενος επιστρέφει από την αίθουσα, έχει επίσης τη δυνατότητα να πει «Όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι έχουν πάει στην αίθουσα». Εάν ένας κρατούμενος αποφασίσει να το πει και είναι αλήθεια, όλοι οι κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν. Ωστόσο, εάν ένας κρατούμενος αποφασίσει να το πει και είναι λάθος, όλοι οι κρατούμενοι θα εκτελεστούν. Έτσι, ένας κρατούμενος πρέπει να το πει αυτό μόνο αν ξέρει ότι είναι σίγουρα αλήθεια.

Πριν από την πρώτη ημέρα που ξεκινά αυτή η διαδικασία, όλοι οι κρατούμενοι επιτρέπεται να βρεθούν μαζί, για να συζητήσουν ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν για να σωθούν. Ποια στρατηγική θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους;

Αυτές είναι οι 16 συνήθειες του μυαλού σας!

Γνωρίζετε, γιατί οι Κινέζοι δεν αποκαλούν την Ελλάδα “Greece”, αλλά “Σι-λα”;Μάθετε για να νοιώσετε περήφανοι για άλλη μια φορά!