in ,

Να γιατί πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τρως πρωινό!

Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας καθώς εμπλουτίζει τον οργανισμό με πλήθος θρεπτικών συστατικών και του χαρίζει ενέργεια. Μετά την πολύωρη «νηστεία» της νύχτας, το πρωινό προσφέρει στον οργανισμό τη γλυκόζη που χρειάζεται, ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Στις μέρες μας, λόγω της δύσκολης καθημερινότητας και των απαιτητικών ωραρίων, πολλοί άνθρωποι παραλείπουν αυτό το τόσο σημαντικό γεύμα για τον οργανισμό, υιοθετώντας έτσι μια πολύ κακή διατροφική συνήθεια που επιβαρύνει και εκθέτει την υγεία μας σε διάφορους κινδύνους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα τα οφέλη ενός πλούσιου πρωινού, ώστε να το συμπεριλάβετε στη ζωή σας.

 

Ποια είναι τα οφέλη ενός πλούσιου και ολοκληρωμένου πρωινού;

-Παίρνοντας συστηματικά πρωινό, εφοδιάζεστε με όλες τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεστε με αποτέλεσμα να έχετε την απαραίτητη ενέργεια για μια άκρως παραγωγική και ευχάριστη ημέρα.

-Οι διακυμάνσεις και τα «σκαμπανεβάσματα» των τιμών του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα αποτρέπονται.

-Καταναλώνοντας ένα πλούσιο πρωινό, η όρεξή σας για περιττές και ανθυγιεινές τροφές κατά τη διάρκεια της ημέρας μειώνεται, με άμεσο θετικό αντίκτυπο τόσο στην υγεία σας όσο και τη ζυγαριά σας.

.Για τα παιδιά και τους εφήβους το πρωινό γεύμα είναι, επίσης, καθοριστικής σημασίας καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έχει θετική επίδραση τόσο στους δείκτες απόδοσης του σχολείου όσο και στην ικανότητα συγκέντρωσης, προσοχής και δημιουργικότητας.

Τι εννοούμε, όμως, όταν λέμε πλούσιο και υγιεινό πρωινό;

Δημητριακά ολικής αλέσεως, αβγά, γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα αποτελούν τις βασικές ομάδες που θα σας εφοδιάσουν με σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο πρωινό και παρέχοντας όλα τα οφέλη του.

Όπως διαπιστώσατε, οι επιλογές είναι πολλές και για κάθε γούστο. Μένει μόνο να κάνετε την κατανάλωση του πρωινού γεύματος, την αγαπημένη σας συνήθεια!

πηγή 

Έρευνα: Γιατί τα 30 είναι κρίσιμη ηλικία

«Ας ξεκουράσουμε το σώμα και το μυαλό μας για την επόμενη χρονιά»: Οι σοφές συμβουλές μιας δασκάλας για το καλοκαίρι