in

Οραματισμός με αυτοπεποίθηση: Πραγματοποίησε το όνειρο σου!

Ακούς συχνά να σου λένε: “Έχε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου”! “Δώσε αξία στον εαυτό σου”! ή “Πρέπει να εκτιμάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου”! Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές δεν ξέρεις τι πραγματικά σημαίνει αυτό. Νομίζεις ότι αν αγοράσεις κάτι καινούργιο, αν κάνεις ένα ωραίο γεύμα ή αν πιεις ένα ωραίο ποτό μπορείς να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά αλλά για λίγο, γιατί σύντομα αυτό “το ανέβασμα” σβήνει.

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι ένα απλό πράγμα. Έχει κάποιες συνιστώσες, οι οποίες είναι: η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, ο αυτοσεβασμός, η εκτίμηση προς τον ίδιο σου τον εαυτό και η πίστη ότι αυτός πραγματικά αξίζει. Όταν λειτουργούν όλα αυτά μαζί δημιουργικά τότε παράγουν το πιο πολύτιμο αγαθό: την αγάπη για τον εαυτό μας.

Δεν είναι δύσκολο να βάλεις όλες αυτές τις συνιστώσες της αυτοπεποίθησης σου να λειτουργήσουν μαζί . Στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, τότε αντιδράς όπως και σε οτιδήποτε άλλο που δε λειτουργεί σωστά, είτε αυτό είναι μια μηχανή αυτοκινήτου είτε είναι ένα πλυντήριο. Αν το ανοίξεις και το εξετάσεις θα δεις ποια εξαρτήματα δουλεύουν και ποια όχι. Τότε μπορείς να το φτιάξεις.

Νοητική απεικόνιση: Δε χρειάζεται να είσαι τέλειος
Τα καλά νέα είναι ότι οι συνιστώσες της αυτοπεποίθησης σου δε χρειάζεται να λειτουργούν τέλεια αναμεταξύ τους για να αισθάνεσαι απίθανα. Πρέπει απλά να λειτουργούν. Όπως ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει λίγο θόρυβο, αλλά σε πάει σε ένα όμορφο πάρτι, έτσι και η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου πρέπει απλά να μπορεί να σε πάει εκεί που θέλεις και στο αναμεταξύ μπορείς εσύ να τη βελτιώνεις.
Τα άλλα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις να δουλεύεις από όποια συνιστώσα της αυτοπεποίθησής σου εσύ αποφασίσεις.

Για να το καταλάβεις αυτό κάνε στον εαυτό σου τις πιο κάτω ερωτήσεις:
– Αν είχα πράγματι αυτοπεποίθηση τότε θα έκανα.
-Αυτό που περισσότερο μειώνει την αυτοπεποίθηση μου είναι
-Αυτό που ανεβάζει περισσότερο την αυτοπεποίθησή μου είναι
-Αν είχα αυτοπεποίθηση τότε θα μπορούσα να σταματήσω να
-Αν είχα αυτοπεποίθηση θα μπορούσα να αρχίσω να

Η Νοητική απεικόνιση: Λύνει τα προβλήματα
Κάνοντας τις πιο πάνω ερωτήσεις στον εαυτό σου θα αποκαλύψεις τις περιοχές που έχουν κάποιο πρόβλημα. Εδώ είναι που βοηθάει η αυτοπεποίθησή σου, γιατί αυτή είναι που λύνει τα προβλήματα που έχεις μέσα σου. Είναι το μέρος του εαυτού σου που μπορεί να σου δώσει τη λύση όταν βρίσκεσαι μπλεγμένος σε μια περίεργη κατάσταση και να σε οδηγήσει πίσω στο σωστό μονοπάτι της ζωής. Είναι το μέρος του εαυτού σου που μπορεί να κάνει μια δουλειά που πρέπει να γίνει και να συνεχίσει μετά για την επόμενη. Είναι το μέρος του εαυτού σου που μπορεί να κυνηγήσει κάτι και να το επιτύχει.

Δεν μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση όταν στηρίζεσαι σε κάποιον άλλο για να παίρνεις δύναμη. Η αυτοπεποίθησή σου δυναμώνει όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη για τη ζωή σου και μπορείς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Αν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις ελπίδα, ότι είσαι άτυχος και ότι είσαι θύμα των περιστάσεων, τότε δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Μπορείς απλά να προσποιείσαι, αλλά βαθιά μέσα σου θα ξέρεις ότι αυτό είναι μόνον προσποίηση. Επίσης αν είσαι αναβλητικός, τότε η αυτοπεποίθηση σου δε θα λειτουργήσει προς όφελός σου.

Η αυτοπεποίθησή σου είναι μια κινητήρια δύναμη και λειτουργεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν ένα άτομο με αυτοπεποίθηση πει: “Χρειάζομαι ένα_ καινούργιο αυτοκίνητο γιατί αυτό το σαραβαλάκι δεν είναι πια καλό για μένα” και αν η αυτοπεποίθησή του λειτουργεί καλά, τότε σε ένα μήνα πάνω-κάτω, ίσως και συντομότερα, θα οδηγεί ένα καινούργιο αυτοκίνητο! Ακόμα και αν δεν είχε εκείνην τη στιγμή τα χρήματα θα τα έχει βρει.

Η αυτοπεποίθησή σου είναι αυτή που σε κάνει να είσαι σωστός στη δουλειά σου, να πληρώνεις χωρίς πρόβλημα τους λογαριασμούς σου και όταν μένεις από χρήματα να σου φέρνει περισσότερα από όσα χρειάζεσαι για να καλύψεις τα κενά. Αυτή η πλευρά της αυτοπεποίθησής σου, προσφέρει τον αυτοσεβασμό. πηγη: 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας

ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ!

Δεν γεννήθηκες για να μιμείσαι αλλά για να προσθέσεις κάτι δικό σου στον κόσμο…