in

Ο νόμος της έλξης, η αλήθεια και όσα δεν μας δίδαξε το «Μυστικό»

Του Γιάννη Σπάθα

Πολλοί από τους ενθουσιασμένους θαυμαστές του νόμου της έλξης πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει αυτός ο νόμος με λίγη φυσική προσπάθεια. Θα μπορούσε η πραγματοποίηση των επιθυμιών μας να είναι τόσο εύκολη όπως το να εστιάζουμε σε αυτό που θέλουμε τις σκέψεις μας ; Δυστυχώς, το να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας δεν είναι τόσο απλό. Αν ήταν τόσο εύκολο γιατί δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας ; Η εκδήλωση των επιθυμιών θέλει κάτι παραπάνω από την αλλαγή του τρόπου σκέψης. Δύο από τα σημαντικότερα συστατικά είναι η κατάλληλη δράση και η πίστη.

Ο νόμος της έλξης είναι ένας συμπαντικός νόμος που εμπεριέχει την έλξη ενέργειας. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, η συγκέντρωση ενέργειας προς σε αυτό που επιθυμούμε θα προσελκύσει περισσότερη από την ενέργεια του επιθυμητού. Αν θα παρατηρήσετε πολλές φορές ενώ θέλουμε κάτι παρατηρούμε ότι αναλώνουμε ενέργεια τελικά κάπου αλλού και αυτό όλο καθυστερεί. Στην εκδήλωση των επιθυμιών ο νόμος της έλξης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Παρ’ όλα αυτά αυτός ο νόμος είναι μόνο ένα κομμάτι από το σύμπλεγμα της πραγματοποίησης των επιθυμιών.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SECRET, ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ένας από τους διάσημους που έκαναν γνωστό το νόμο της έλξης είναι η Oprah. Το Φλεβάρη του 2007 η Oprah βοήθησε στη προώθηση της γνωστής σε αρκετούς από εμάς ταινίας Secret, σίγουρα θα την είχατε πετύχει και το μπαμ με το βιβλίο. Το Secret για όσους δεν γνωρίζουν ήταν μια ταινία/ντοκιμαντέρ που αποκάλυπτε ότι ο νόμος της έλξης βοηθάει τους ανθρώπους να ξεχρεώσουν, να βγάλουν πολλά λεφτά, να βρουν καλύτερες δουλειές, να ευτυχήσουν να βρουν την αγάπη (ερωτική). Αυτή η ταινία σου παρουσίαζε πολύ εύκολο να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου. Δυστυχώς περιέχει πολύ παραπληροφόρηση και είναι σχεδιασμένο για να ξεγελάει τους θεατές στο να πιστέψουν ότι το μόνο που έχουν να κάνουνε είναι να σκεφτούνε αυτό που θέλουν να πιστέψουνε και θα το εισπράξουν.

Το “Μυστικό” έχει άλλη μια ψευδή πληροφορία ότι η διαδικασία του νόμου της έλξης δεν είναι κάτι πολύπλοκο και δύσκολο. Δυστυχώς δεν δείχνει τη σχέση μεταξύ του νόμου της έλξης, της ενέργειας και της ύλης. Χωρίς τη γνώση και τι σοφία στο πως λειτουργεί η πραγματικότητα, οι θεατές μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν στο να σκέφτονται ότι η πραγματοποίηση των ονείρων τους είναι παιχνιδάκι.

Ως αποτέλεσμα όταν δεν κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, απελπίζονται και χάνουν τη πίστη τους στο Νόμο της Έλξης. Παρένθεση, δεν θέλω να θίξω κανέναν θαυμαστή της Oprah η του βιβλίου και της ταινίας. Υπάρχει μια πραγματικότητα και αυτή είναι η συμπαντική από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δικιά του αλήθεια.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ

Η ταινία το Μυστικό έχει δημιουργηθεί για να παραπλανήσει τους θεατές προς τον φθόνο και τον υλισμό. Η ταινία επικεντρώνεται στα υλικά πράγματα, που δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι τα πολλά και φανταχτερά «παιχνίδια» θα σου φέρουν και ευτυχία. Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να θες λουξ τρόπο ζωής. Το πρόβλημα είναι στο να γινόμαστε εθισμένοι στα υλικά, προκαλεί την αποκόλληση μας με το αληθινά πραγματικό, το οποίο είναι η προσωπική μας σύνδεση με την ενέργεια της φύσης.

Ένας από τους λόγους που ο πολιτισμός μας έχει δυσκολίες στο να πραγματοποιήσει ΕΙΡΗΝΗ είναι η εμμονή μας στο να βάζουμε ταμπέλες και διακρίσεις, το οποίο μας οδηγεί σε φθόνο και εγωισμό. Αυτή η φιλοσοφία είναι που έχει οδηγήσει την κοινωνία μας να εγωκεντρική. Μία κοινωνία γεμάτη εγωκεντρικούς ανθρώπους. Όσο ακόμα είμαστε κολλημένοι σε αυτό το εγωκεντρικό μονοπάτι, οι ανθρωπότητα δεν θα είναι ποτέ ελεύθερη.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ, ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Στη φυσική του Λυκείου νομίζω μάθαμε ότι τα άτομα ήταν τα τούβλα που ήταν φτιαγμένη η ύλη. Δυστυχώς, δεν μας μάθανε ποτέ για το πώς λειτουργεί η κβαντική φυσική και πώς επηρεάζει την ενέργεια και την ύλη. Η κβαντική φυσική γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι τα τουβλάκια της ύλης δεν είναι τα άτομα αλλά μια μορφή ενέργειας. Με λίγα λόγια ότι βλέπουμε γύρω μας είναι ενέργεια που έχει μεταμορφωθεί σε υλική κατάσταση. Όπου σύμφωνα με την ινδική φιλοσοφία αυτό είναι ΤΟ ΑΙΘΕΡΟΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ των πραγμάτων, δηλαδή η ενέργεια που συγκροτεί την ύλη για να έχει συγκεκριμένη μορφή.

Η κβαντική φυσική επίσης ανακάλυψε ότι τα άτομα είναι κυρίως κενός χώρος ο οποίος κενός χώρος είναι στη πραγματικότητα φτιαγμένος από ενέργεια που περιέχει πληροφορίες. Ανακάλυψαν ότι η ενέργεια είναι συνειδητή και η ύλη είναι κατασκευασμένη από εστιασμένη σκέψη. Όταν καταλάβουμε ότι όλα γύρω μας είναι ενέργεια τότε είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε το νόμο της έλξης παρέα με τα συναισθήματα και τις σκέψεις για να δυναμώσουμε την διαδικασία υλοποίησης της σκέψης.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ

Ο ανθρώπινος νους δεν έχει εξελιχθεί αρκετά για να μπορέσει να ελέγξει τη διαδικασία υλοποίησης της σκέψης, επειδή, η μεγαλύτερη διαδικασία της πραγματικότητας ελέγχεται από το υποσυνείδητο. Δηλαδή η πραγματικότητα του καθενός βασίζετε κατά πολύ στις παρελθοντικές του εμπειρίες, και στις συνήθειες που έχει, όλα αυτά ανήκουν στο υποσυνείδητο μυαλό και επηρεάζουν το συνειδητό και τη πραγματικότητα. Ακόμα και να μπορούσαμε να το ελέγξουμε, το μυαλό μας και το σώμα μας δεν είναι πολύ δυνατά ακόμα για να πάρουν τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας υλοποίησης της σκέψης, αλλά μπορούμε να το επηρεάσουμε μέσω της δύναμης της σκέψης. Αν μάθουμε πώς να κατευθύνουμε τα συναισθήματά μας και εφαρμόσουμε συγκεκριμένους νόμους του σύμπαντος, μπορούμε να επιτυγχάνουμε τη διαδικασία της υλοποίησης.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν είναι εφικτό να κάνουμε απευθείας υλοποίηση στη συγκεκριμένη εξελικτική μας φάση. Τα κύρια κλειδιά για την υλοποίηση των επιθυμιών είναι η σκέψη, το συναίσθημα και η δράση. Η σκέψη είναι η δημιουργική και ουδέτερη δύναμη που χρειάζεται για να εστιάσεις ενέργεια, ώστε η ενέργεια να μπορέσει να εκδηλωθεί στην υλική πραγματικότητα. Το συναίσθημα είναι η θηλυκή έκφραση της συνείδησης, χρειάζεται για να δυναμώνει τη διαδικασία υλοποίησης της σκέψης στο συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Η δράση είναι η αρσενική έκφραση της συνείδησης, είναι η δύναμη που δημιουργεί της φυσικές αλλαγές στην υλική διάσταση. Όταν αυτά τα τρία κλειδιά της πραγμάτωσης δεν χρησιμοποιηθούν σε αρμονία μεταξύ τους, γίνεται σχεδόν ανέφικτο να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.

Μόλις καταλάβουμε τη σχέση μεταξύ σκέψης, συναισθήματος και δράσης, τότε θα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε και να παίρνουμε μέρους στην διαδικασία της υλοποίησης των επιθυμιών μας. Αυτό είναι που παράβλεψε να μας διδάξει ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΜΑΣ

Η πιο δυνατή και δημιουργική μορφή του συναισθήματος είναι η ΑΓΑΠΗ. Για αυτό το λόγο η αγάπη παίζει το πιο σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση της επιθυμίας για να εκδηλωθεί στη πραγματικότητα. Αν μάθουμε να χρησιμοποιούμε το Νόμο της Έλξης σοφά και σε συνδυασμό με αγάπη, σκέψη, δράση, πίστη και υπομονή, θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο τα πράγματα που μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση και αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους, μπορούν να εκδηλωθούν.

Αν θες να πετύχεις κάτι, πρέπει να είναι κάτι που αγαπάς και δεν το κάνεις για άλλους λόγους κρυμμένους στο υποσυνείδητο, και εκτός από αυτό να είναι κάτι το οποίο προέρχεται από μια ανώτερη συμπαντική ανάγκη, ανάγκη για αγάπη, για προσφορά, να σε κάνει πραγματικά χαρούμενο να έρχεσαι σε επαφή με το ανώτερο εγώ σου. Αν θέλω να ασχοληθώ με τη φωτογραφία θα εστιάσω την ενέργεια μου εκεί, θα ασχολούμαι με αυτό γιατί αυτό με γεμίζει αυτό έρχεται σε αρμονία με μένα, αυτό θα μου εκδηλωθεί.

Βουτήξτε μέσα σας, εκεί είναι όλα τα μυστικά κρυμμένα, απλά σας περιμένουν να τα βρείτε.

ΠΗΓΗ

Συνέντευξη για δουλειά: Οδηγίες που θα σε φέρουν πολύ κοντά στην επιτυχία και κατάκτηση μιας πολυπόθητης θέσης εργασίας

Νησί Σοκότρα: Γνωρίστε το πιο εξωγήινο μέρος στον πλανήτη μας! Ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό φυσικό του περιβάλλον και τη σπάνια πανίδα του.