in ,

Ο Στόχος της ζωής σου είναι να θέτεις στόχους στη ζωή σου…

Γιατί οι άνθρωποι δεν ορίζουν στόχους? Να μια καλή ερώτηση: Αν το να θέτω και να πραγματοποιώ στόχους είναι τόσο σημαντικό γιατί τόσο λίγοι άνθρωποι έχουν ξεκάθαρους, γραπτούς, σαφείς, μετρήσιμους και χρονικά καθορισμένους στόχους? Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ζωής.

Γιατί δεν ξέρουν ότι χρειάζεται να ορίζουν στόχους
ΚατΆ αρχάς πολλοί άνθρωποι έχουν απόλυτη άγνοια τις ύπαρξης των στόχων, μεγάλωσαν χωρίς να μάθουν ή να ακούσουν πως η ικανότητα να ορίζουν και να επιτυγχάνουν στόχους θα επηρεάσει την ζωή τους περισσότερο από κάθε άλλη. Κοιτάξτε γύρω σας πόσοι από τους φίλους και γνωστούς σας έχουν στόχους και είναι αφοσιωμένοι στην υλοποίηση τους? Αν σχετίζεστε κοινωνικά με μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχει, δεν συζητά και δεν θεωρεί σημαντικούς τους στόχους, είναι πολύ φυσικό να μην ξέρετε καν την ύπαρξή τους πόσο μάλλον την αναγκαιότητά τους.

Δεν Ξέρουν Πώς να Ορίσουν Στόχους
Δεν ξέρουν πως να τους ορίσουν ,και ακόμα χειρότερα νομίζουν πως έχουν στόχους ενώ έχουν μόνο όνειρα ή επιθυμίες «να βγάλω πολλά λεφτά» ή «να είμαι ευτυχισμένος» ή « να βρώ τον κ. τέλειο» και διάφορα τέτοια. Αυτά όμως δεν είναι στόχοι . Είναι όνειρα ,επιθυμίες, φαντασιώσεις ελπίδες και ευχές ίδιες σε όλους τους ανθρώπους. Δεν είναι στόχοι. Ένας στόχος είναι ξεκάθαρος, γραπτόςσυγκεκριμένος και μετρήσιμος. Μπορείτε να τον περιγράψετε γρήγορα εύκολα και με σαφήνεια σε κάποιον άλλο. Μπορεί να πάρει κάποιος προχωρημένο πτυχίο από ένα μεγάλο πανεπιστήμιο χωρίς να κάνει ούτε μια ώρα μάθημα για τον καθορισμό στόχων.

Ο φόβος της αποτυχίας πονάει.
Είναι ψυχικά και πολλές φορές οικονομικά εξαιρετικά δυσάρεστος. Όλοι έχουμε αποτύχει κατά καιρούς. Μετά αποφασίζουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί πιο συνετοί για να αποφύγουμε την αποτυχία στο μέλλον. Όμως δεν πρέπει κάποια προσωρινή αποτυχία να μας εμποδίζει από το να συνεχίζουμε γιατί αλλιώς σαμποτάρουμε τον εαυτό μας. Αντιθέτως πρέπει να ορίζουμε στόχους στους οποίους θα μπορούσαμε ακόμα και να αποτύχουμε.
Ο φόβος της απόρριψης
Είναι ο χειρότερος ανασταλτικός παράγοντας στην δημιουργία στόχων. Πάρα πολλοί άνθρωποι τρέμουν στην σκέψη πως θα τους κοροιδέψουν ή θα τους περιγελάσουν αν αποτύχουν και ακόμα χειρότερα τρέμουν στην σκέψη και μόνο να πουν τους στόχους τους. Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε κρατώντας τους στόχους σας κρυφούς. Μην τους πείτε σε κανέναν .Εσείς δουλέψτε πάνω στους στόχους σας και αφήστε τους άλλους να σας βλέπουν χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς κάνετε .

Η Ευτυχία Απαιτεί Στόχους
Ο Αριστοτέλης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν κάποιο σκοπό. Ο άνθρωπος είναι ευτυχισμένος μόνο όταν κάνει κάτι που τον οδηγεί πιο κοντά σε αυτό που θέλει. Έτσι προκύπτουν μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα: Ποιοι είναι οι στόχοι σας? Ποιους στόχους προσπαθείτε να πετύχετε? Που θέλετε να είστε στο τέλος της ημέρας? Μια ακόμη σημαντική παρατήρηση του Αριστοτέλη ήταν ότι ο τελικός σκοπός κάθε ανθρώπινης πράξης είναι η επίτευξη της προσωπικής ευτυχίας. Είπε πως ότι και αν κάνει ένας άνθρωπος έχει σκοπό να αυξήσει την ευτυχία του με κάποιο τρόπο. Είτε καταφέρατε να αποκτήσετε την ευτυχία , είτε όχι , αυτός είναι πάντα ο τελικός σκοπός Ο Ερλ Νάιτινγκείλ είπε κάποτε “Ευτυχία είναι η προοδευτική πραγματοποίηση ενός ιδανικού ή στόχου” θα νοιώσετε πραγματικά ευτυχισμένοι μόνο όταν προχωρείτε βαθμιδωτά προς κάτι που θεωρείται σημαντικό. Οι στόχοι σας επιτρέπουν να δώσετε μήνυμα και σκοπό σε ότι κάνετε, να ελέγχετε την κατεύθυνση και τις αλλαγές της ζωής σας. Σας επιτρέπουν να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι πιο δυνατοί πιο ενεργοποιημένοι πιο αποτελεσματικοί.

Το Μεγάλο Ερώτημα
Το σημαντικότερο ερώτημα σχετικά με τον καθορισμό στόχων, είναι το εξής: Τι Πραγματικά Θέλω Να Κάνω Στην Ζωή Μου? Πως θα αποφασίσετε τι Πραγματικά θέλετε? ΣΆ επόμενο άρθρο θα σας δώσω έναν ακριβή οδηγό, έναν χάρτη που θα σας οδηγήσει βήμα-βήμα στο να προσδιορίσετε τους στόχους σας επαγγελματικούς και προσωπικούς. Αφού ο άνθρωπος γίνετε αυτό που σκέφτεται περισσότερο τότε θα πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που θα σκέφτεστε συνεχώς?
Και μην ξεχνάτε:
« Ο Στόχος Της Ζωής Σας Είναι ΝΑ Έχετε Στόχους.»

Φαντασία & Στόχοι

Tο μοναδικό εμπόδιο σε ότι θέλεις να πετύχεις είναι οι σκέψεις σου

Υπάρχουν Μόνο «100 Χρυσά Φλουριά»?
Κάποτε ένας πολύ φτωχός κλέφτης μπήκε τρέχοντας μέσα στο στέκι που μαζεύονταν οι φίλοι του και με μεγάλη έξαψη και ενθουσιασμό έβγαλε από το σάκο του ένα μεταξωτό πανωφόρι. ¶ρχισε να τους λέει πως βρέθηκε στο δρόμο του αυτό το πανάκριβο πανωφόρι και να το δείχνει λέγοντας πως θα κατέβει στο παζάρι και θα το πουλήσει ακριβά, τώρα είναι πλούσιος δεν θα χρειαστεί να κλέψει άλλη φορά θα πάρει πολλά χρήματα πουλώντας το.
Πράγματι το πανωφόρι ήταν πολύ ακριβό, γεμάτο πολύτιμα πετράδια μεταξωτό, που σίγουρα θα ανήκε σε κάποιον πλούσιο άρχοντα της πόλης.
Έπιασε την καλή» σκέφτονταν με ζήλια οι φίλοι του, μακαρίζοντας την τύχη του κλέφτη. Την άλλη μέρα ξανάρθε ο κλέφτης στην παρέα τους, χαρούμενος άρχισε να κερνάει όλο τον κόσμο τραγουδώντας και χορεύοντας δείχνοντας τα χρυσά φλουριά που άστραφταν στα χέρια του.
-Επιτέλους είμαι πλούσιος πήρα 100 χρυσά φλουριά. Οι φίλοι του ξαφνιάστηκαν -Μόνο τόσα? του απάντησαν, αυτό το πανωφόρι άξιζε πολύ περισσότερα γιατί πήρες μόνο 100 χρυσά φλουριά? Μπορούσες να ζητήσεις πολύ περισσότερα και σίγουρα θα τα έπαιρνες. Τότε ο κλέφτης τους κοίταξε έκπληκτος και σαστισμένος απαντώντας -Μα τι λέτε? Δεν το ήξερα δεν μου το είπε κανένας, υπάρχουν περισσότερα χρήματα από 100 χρυσά φλουριά?

Το Μοναδικό Όριο Είναι Οι Πεποιθήσεις Σας
Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν μόνο «100 χρυσά φλουριά» τότε θα ζητήσει και θα εμφανίσει στην ζωή του μόνο «100 χρυσά φλουριά». Πιστεύω πως η μεγαλύτερη ίσως ανακάλυψη του 20ού αιώνα στον τομέα των ανθρώπινων δυνατοτήτων είναι εκείνη των προσωπικών πεποιθήσεων, των στάσεων, των συναισθημάτων και των αντιλήψεων που έχουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Είναι αυτές ακριβώς οι πεποιθήσεις που διαμορφώνουν αλλά και καθορίζουν τα όρια μας. Ουσιαστικά δεν πιστεύουμε αυτά που βλέπουμε αλλά βλέπουμε μόνο αυτά που ήδη πιστεύουμε. Καθορίζουμε μόνοι μας τα όρια μας και αυτά που μπορούμε να κάνουμε, και να έχουμε γιατί βλέπουμε τον κόσμο μέσα από ένα πολύ περιορισμένο φακό πεποιθήσεων, στάσεων, προκαταλήψεων και ιδεών.

Η Σκέψη Σας Καθορίζει Το Γεγονός
Αλλάζοντας τις εσωτερικές εικόνες και σκέψεις που έχετε μπορείτε να αλλάξετε τα εξωτερικά γεγονότα της ζωής σας. Κάθε άνθρωπος γίνετε αυτό που σκέφτεται περισσότερο. Ο εξωτερικός κόσμος σας είναι καθρέφτης του εσωτερικού σας κόσμου και καθρεφτίζει όλα αυτά που σκέφτεστε. Οτιδήποτε σκέφτεστε συνεχώς αναδύετε στην πραγματικότητα της ζωής σας και το ζείτε είτε το θέλετε είτε όχι. Το Σύμπαν είναι σαν τα κομπιούτερ, σαν λογισμικό κομπιούτερ με την έννοια ότι δεν κρίνει και δεν αξιολογεί. Λειτουργεί αυτόματα και σας δίνει αυτά που θέλετε χωρίς να εξετάζει αυτά που ζητάτε. Δεν ενδιαφέρετε για το μέγεθος αυτών που ζητάτε. Αν ορίσετε μικρούς στόχους θα σας δώσει μικρά αποτελέσματα. Αν ζητήσετε μεγάλους στόχους το ίδιο αυτό «λογισμικό»θα σας επιτρέψει να πετύχετε μεγάλους στόχους. Το μέγεθος, η ευρύτητα και οι λεπτομέρειες του κάθε στόχου που εσείς επιλέγετε να σκέφτεστε περισσότερο εξαρτάτε εντελώς από εσάς. Αρκεί να γνωρίζετε πως υπάρχουν πολύ αλλά πολύ περισσότερα χρήματα από «100 χρυσά φλουριά»Όλα τα πράγματα που υπάρχουν γύρω σας εσείς τα εμφανίσατε, και ότι δεν έχετε μέχρι σήμερα πετύχει αυτό οφείλετε στο γεγονός και μόνο ότι δεν νομίζετε ότι μπορείτε ή ότι δεν ξέρετε ότι υπάρχει. Να θυμάστε πως «Δεν είσαστε αυτό που νομίζετε ότι είσαστε, απλώς αυτό που νομίζετε, αυτό ακριβώς είσαστε».

Η Διαύγεια Είναι Το Παν
Οι αγαπημένες μου λέξεις για τον καθορισμό στόχων είναι «η διαύγεια πνεύματος». Υπάρχει μια ξεκάθαρη άμεση σχέση ανάμεσα στο επίπεδο της πνευματικής διαύγειας σας στο τι θέλετε και ποιοι είσαστε από την μια μεριά, και σε όλα όσα θα πετύχετε στην ζωή σας από την άλλη. ¶λλη μια αγαπημένη μου λέξη είναι «η φαντασία» και μάλιστα «η δημιουργική φαντασία». Οι έμφυτες ικανότητες σας είναι εξαιρετικές. Μέσα σας έχετε τις ικανότητες να πετύχετε οποιονδήποτε στόχο ορίσετε. Επενδύστε τον απαραίτητο χρόνο για να διαπιστώσετε με απόλυτη ακρίβεια τι ακριβώς θέλετε και με ποιόν τρόπο θα το πετύχετε. Επίσης πρέπει να είστε τελείως ιδιοτελής όσων αφορά το τι πραγματικά θέλετε για τον εαυτό σας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα για τους άλλους ανθρώπους, απλώς όταν ξεκινάτε να ορίζετε στόχους ξεκινάτε από τον εαυτό σας και μετά προχωράτε στους άλλους. «Συνειδητοποιήστε τι πραγματικά θέλετε. Έτσι θα πάψετε να κυνηγάτε πεταλούδες και θα αρχίσετε να σκάβετε για διαμάντια»

Φλογερή Επιθυμία
Αρχή και βασική αφετηρία για την υλοποίηση κάθε στόχου είναι η Επιθυμία Αν θέλετε να πετύχετε οτιδήποτε στην ζωή σας πρέπει να έχετε γιΆ αυτό μια έντονη φλογερή Επιθυμία. Μόνο αν η Επιθυμία σας είναι αρκετά δυνατή τότε θα έχετε την εσωτερική παρόρμηση και την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν στον δρόμο σας. Δεν αρκεί μόνο να ξέρετε τι θέλετε να πετύχετε είναι πολύ σημαντικό αυτό να το θέλετε με φλογερή Επιθυμία ισχυρή ένταση και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάνοντας την πιο κάτω άσκηση θα ξεκλειδώσετε το δυναμικό σας , την φαντασία σας και θα εξακριβώσετε τι Επιθυμεί η καρδιά σας.

Φαντασία Ένα Δημιουργικό Δυνατό Εργαλείο

Αυτή η εργασία έχει σκοπό να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε την φαντασία σας, να ξεκλειδώσετε το δυναμικό σας και είναι το πρώτο και πάρα πολύ σημαντικό βήμα για τον καθορισμό στόχων. Είναι άσκηση προεργασίας για να αναπτύξετε πνευματική διαύγεια, Ίσως σας φανεί δύσκολο ή ανόητο η άσκοπο όμως πιστέψτε με κάποιοι στόχοι μου υλοποιήθηκαν κάνοντας αυτήν την εργασία και όχι μόνο δικοί μου στόχοι αλλά και φίλων και συνεργατών. Είναι η εργασία που θα σας φέρει απέναντι στον εαυτό σας στα θέλω σας και στις Επιθυμίες σας και επιπλέον θα σας αποκαλύψει πως στην ζωή υπάρχουν πολύ περισσότερα από «100 χρυσά φλουριά».Θα έρθετε σε επαφή με την φαντασία σας, και πιστέψτε με θα διασκεδάσετε πολύ. Μην πιέσετε τον εαυτό σας αν δεν προχωράτε στην εργασία γρήγορα, ένας καλός χρόνος είναι 2-3 ημέρες, όμως όχι περισσότερο . Αν τα καταφέρετε σε λιγότερο χρόνο εντάξει αλλά όχι περισσότερο από Τρεις (3) ημέρες έτσι θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και τα ωφελήματα, επίσης μην γράψετε λιγότερες από 111 Επιθυμίες ή ευχές Να θυμάστε πως όταν γράφετε ένα στόχο που Επιθυμείτε έντονα όσο μεγάλος ή ανέφικτος και αν φαίνεται ενεργοποιείτε μια σειρά δυνάμεων του σύμπαντος οι οποίες κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Προσωπική και Επαγγελματική Συμβούλευση
Εκατόν Έντεκα Επιθυμίες Ευχές Και Όνειρα

Φανταστείτε ότι έχετε το «Μαγικό Λυχνάρι» και μέσα από αυτό βγαίνει ένα Τζίνι οτιδήποτε λοιπόν και αν ζητήσετε θα πραγματοποιηθεί Αμέσως. Τι θα ζητούσατε? Θα ζητούσατε περισσότερα από 100 χρυσά φλουριά? Για να δούμε Αρχίστε.
1)Επιλέξτε έναν τρόπο και έναν τόπο για να χαλαρώσετε, μην βιάζεστε, συγκεντρώστε την σκέψη σας και φροντίστε να μην σας ενοχλήσει κανείς .
2)Πάρτε χαρτί και μολύβι και χρησιμοποιώντας την φαντασία σας αρχίστε να γράφετε με όποια σειρά θέλετε , όσες Επιθυμίες Ευχές ή Όνειρα θέλετε .
3) Να γράψετε Εκατόν Έντεκα Επιθυμίες (111) ούτε μια λιγότερη.
Ξεκινάτε κάθε πρόταση με τις λέξεις «Εύχομαι να ….» και γράφετε στον ενεστώτα σαν να έχετε ήδη αυτό που γράφετε. (Εύχομαι να έχω 100.000e στον λογαριασμό μου) Μην γράψετε μόνο όσα σκέφτεστε συνήθως αλλά κυρίως όσα δεν τολμάτε να σκεφτείτε( 300.000e ή 1.000.000 e ) γράψτε όλα τα Όνειρά σας, όλες τις Σκέψεις σας όλες τις Επιθυμίες σας σαν να τα έχετε ήδη τώρα, σαν να μην υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός να υλοποιηθούν. Όλη αυτή η εργασία είναι μαγική, διασκεδαστική και συνάμα εξαιρετικά αποκαλυπτική. Θα ξαφνιαστείτε με τον εαυτό σας βλέποντας τι γράφετε και τι βγαίνει στην επιφάνεια κάνοντας την.

Υπάρχουν Πράγματι Περισσότερα Από «Εκατό Χρυσά Φλουριά»
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εργασία και σε άλλα άτομα που δεν ξέρουν που πηγαίνουν στην ζωή τους. Θα εκπλαγείτε βλέποντας τις αντιδράσεις τους και ακόμη θα δείτε πόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πραγματικά «Υπάρχουν μόνο 100 χρυσά φλουριά». Αμέσως μετά και μέσα από αυτό τον κατάλογο θα διαλέξετε τον στόχο που θα έχει τον μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στην ζωή σας. Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να μπορέσετε απαντήσετε στο Μεγάλο Ερώτημα
Τι Πραγματικά Θέλω Να Κάνω Στην Ζωή Μου?
Όταν γράφετε στο χαρτί τα όνειρα σας τις Επιθυμίες και τις Ευχές σας, θα ξυπνήσετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Μην το αγνοήσετε ακούστε το και κάντε του όλα τα χατήρια.
πηγη:Quantum Life consultant

10 ρήσεις του Σωκράτη, που ισοδυναμούν με μαθήματα ζωής!

Το να γνωρίζετε αυτά τα 15 γεγονότα μπορεί μια μέρα να σας σώσει τη ζωή