in ,

Ποιος είναι ο Νιμπίρου ή αλλιώς πλανήτης Χ, ο ένατος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος?Τι λέει η επιστήμη για όλα αυτά?

Ο Πλανήτης Nibiru, αναφέρεται από τους Σουμέριους ως πλανήτης Χ, υποτίθεται ότι ήταν o 9oς πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα. Το αληθινό νόημα του πλανήτη Nibiru είναι «Πλανήτης της Διασταύρωσης». Τα αρχεία των Σουμερίων και των Αιγυπτίων, λένε για το πώς ο πλανήτης Nibiru απέκτησε ελλειπτική τροχιά από μια κανονική τροχιά.

Πρώτος για τον πλανήτη Νιμπίρου μίλησε ο Αμερικάνος ερευνητής και συγγραφέας Ζεκάρια Σίτσιν, ο οποίος μπόρεσε και αποκρυπτογράφησε πλάκες γραφής των αρχαίων Σουμέριων ενός πολιτισμού γνωστού για την ανεπτυγμένη επιστήμη της αστρονομίας και των μαθηματικών.

Κατά τον Σίτσιν υπάρχει ένας υποθετικός πλανήτης στο σύμπαν ο οποίος ονομάζεται Νιμπίρου (πλανήτης της διασταυρώσεως) από τον οποίο επισκέφτηκαν τη Γη πριν από αρκετά χρόνια (450.000 κατά τον ίδιο) οι θεοί των Σουμερίων, οι Αννουνάκι (σουμεριακά κείμενα) ή Νεφιλίμ (κατά τη Βίβλο). Ισχυρίζεται ότι οι θεοί από τον Νιμπίρου μετέτρεψαν γενετικά το ανθρώπινο είδος σε Homo Sapiens για να το χρησιμοποιεί ως δούλους με διασταύρωση εξωγήινων γενιών ή γόνων με τον Homo Erectus. Υποστηρίζει ότι αυτά αναφέρουν οι περίφημες στήλες της Μεσοποταμίας των Σουμερίων. Εκφράζει τις απόψεις του μέσω της σειράς βιβλίων του Τα Χρονικά της Γης.

Οι Anunnaki που υποτίθεται ότι είναι οι κάτοικοι του Nibiru, ήρθαν στον πλανήτη Γη περίπου 450.000 χρόνια πριν, και έδωσαν πολλές γνώσεις και πληροφορίες στα αναπτυσσόμενα ανθρωποειδή, τα οποία την εποχή εκείνη δεν είχαν την ικανότητα του εγκεφάλου ή την ικανότητα της σκέψης ώστε να κατανοήσουν τι έλεγαν οι Anunnaki. Ακόμη και η Μάγια πρόβλεψαν την ύπαρξη του Nibiru, ή σύμφωνα με αυτούς, μια ορισμένη σκοτεινή ενέργεια σε σχήμα πλανήτη θα πρέπει να έρθει κοντά στη Γη στο μακρινό μέλλον. Κάθε φορά που αυτός ο πλανήτης ήρθε κοντά, ολόκληρος ο πολιτισμός από τον πλανήτη Γη αφανίστηκε. Ο James McCaney, ένας ειδικός στον πλανήτη Nibiru και την ιστορία των Μάγια εξήγησε, περίπου 10.000 χρόνια πριν μια μεγάλη καταστροφή επήλθε, η οποία κατέστρεψε πολλούς πολιτισμούς στον πλανήτη μας. Εξήγησε, επίσης, πώς ερειπωμένες πόλεις στη Νότια Αμερική είχαν εξαφανιστεί όχι λόγω του πολέμου ή αρρώστιας, αλλά εξαιτίας των σημαντικών φυσικών καταστροφών στη γη. Είπε επίσης ότι πριν ο Nibiru περάσει από τη Γη πριν από 10.000 χρόνια, ο Βόρειος Πόλος ήταν κάπου στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ενώ ο Νότιος Πόλος ήταν κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η υποθετική ύπαρξη ένας 9ου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα δεν είναι μια καινούργια θεωρία. Χιλιάδες δημοσιεύματα και εκατοντάδες βιβλία έχουν γραφτεί για τον μυθικό Νιμπίρου με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα βιβλία του Ζακαρία Σίτσιν που μιλάνε για τους Ανουνάκι, κάτοικους το μυστηριώδους πλανήτη, που επισκέφτηκαν τη Γη πριν χιλιάδες χρόνια και δημιούργησαν τους ανθρώπους. Οι θεωρίες αυτές έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, με τους Ολύμπιους Θεούς, ΕΛ κτλ να παίρνουν τη θέση των Ανουνάκι.

Αν και οι θεωρίες του Σίτσιν κέρδισαν επάξια μια λαμπρή θέση στο χώρο της ψευδοεπιστήμης και της ψευδοϊστορίας, υπάρχουν δεδομένα που προτείνουν την ύπαρξη ενός μεγάλου, αγνώστου μέχρι σήμερα σώματος, μεγέθους πλανήτη, πέρα από τη τροχιά του Ποσειδώνα (trans-Neptunian object). Γνωρίζουμε σήμερα αρκετούς πλανήτες νάνους που κινούνται στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, όπως ο Πλούτωνας που ανακαλύφθηκε το 1930 και πιο πρόσφατα, οι Sedna, Makemake, Eris, 2011 KT19 (Niku), κτλ. Οι ανωμαλίες στις τροχιές τους όμως, υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός μεγάλου σώματος, η βαρύτητα του οποίου, ευθύνεται για αυτές τις ασυνέχειες.

Υπάρχει 9ος πλανήτης;

Η απάντηση είναι όχι, ή τουλάχιστον εάν υπάρχει, δεν έχει βρεθεί ακόμη. Υπάρχουν όμως στοιχεία που καθιστούν πιθανή την ύπαρξή του.

Ένας από τους επιστήμονες (Mike Brown του Caltech University) που είχαν διατυπώσει τον Ιανουάριο τον ισχυρισμό για την ύπαρξη του «Planet Nine» (όπως αποκαλείται προς το παρόν ο πλανήτης), υποστηρίζει ότι υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία. Η έρευνά του μάλιστα, δημοσιεύτηκε στο έγκυρο The Astrophysical Journal, με τίτλο: »EVIDENCE FOR A DISTANT GIANT PLANET IN THE SOLAR SYSTEM» και προσυπογράφεται από τον αστρονόμο Konstantin Batygin. Οι υπολογισμοί τους κάνουν λόγο για ένα πλανήτη με δεκαπλάσια μάζα από αυτή της Γης που κινείται σε απόσταση 30 και πλέον δις χιλιομέτρων μακριά και ολοκληρώνει μία περιφορά γύρω από τον ήλιο, κάθε 10.000 με 20.000 χρόνια. Η μεγάλη απόσταση του από το πλανήτη μας, θεωρητικά, δεν έχει επιτρέψει το μέχρι στιγμής εντοπισμό του.

Ο αστρονόμος Mike Brown, είχε καταλήξει αρχικά στο συμπέρασμα ότι ο Planet Nine υπάρχει, μελετώντας τη συμπεριφορά 5 αντικειμένων που βρίσκονται στην Ζώνη του Κάιπερ. Σύμφωνα με τον Brown και τον Batygin, τα αντικείμενα κινούνται με τρόπο που υποδεικνύει ότι ένα μεγάλο σώμα έχει επηρεάσει την τροχιά τους. Άλλωστε, παρόλο που κανένας δεν έχει δει άμεσα τον εν λόγω πλανήτη, για δεκαετίες διατυπώνονται υποθέσεις για την ύπαρξή του.

Η Ζώνη του Κάιπερ αποτελείται από υπολείμματα από την εποχή του σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος και εκτείνεται πέρα από το Ποσειδώνα σε απόσταση 30 έως 50 αστρονομικές μονάδες από τον ήλιο. Μία αστρονομική μονάδα ισούται με την απόσταση Γης-ήλιου, δηλαδή περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα. Ακόμη μακρύτερα, βρίσκεται το Νέφος του Όορτ που περιβάλει περιμετρικά το ηλιακό μας σύστημα και εκτείνεται σε αποστάσεις έως 200.000 αστρονομικές μονάδες. Τόσο στη Ζώνη Κάιπερ, όσο και στο Νέφος του Όορτ, υπάρχει άγνωστος αλλά πιθανότατα μεγάλος αριθμός πλανητοειδών.

Ο 9ος πλανήτης κατάγεται από άλλο ηλιακό σύστημα;

Ο «Πλανήτης 9» είναι πολύ πιθανόν να «γεννήθηκε» σε ένα διαφορετικό ηλιακό σύστημα και να τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο μας αρκετά μετά τον σχηματισμό του. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αστρονόμοι του πανεπιστημίου του Λουντ στη Σουηδία, «τρέχοντας» ένα υπολογιστικό μοντέλο για την προέλευση του «Πλανήτη Χ», όπως αλλιώς είναι γνωστός.

Τι λέει η NASA για το Πλανήτη 9 ή Planet X;

Εάν ο »Πλανήτης Χ είναι εκεί έξω, θα τον βρούμε!». Αυτά είναι τα λόγια του Jim Green, διευθυντή πλανητικών ερευνών της NASA. Η δημοσίευση των Brown και Batygin, έχει σίγουρα τραβήξει τη προσοχή της Αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Αν και ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί, η μαθηματική πρόβλεψη ύπαρξης ενός πλανήτη στις παρυφές του ηλιακού συστήματος, θα μπορούσε να εξηγήσει τις μοναδικές τροχιές κάποιων μικρότερων σωμάτων (τουλάχιστον 5) που βρίσκονται στη Ζώνη του Κάιπερ.

Μελετώντας συνδυαστικά τις τροχιές των 5 πλανητοειδών, οι αστρονόμοι έχουν μια ιδέα, αν και πολύ γενική, για το που μπορεί να βρίσκεται ο Πλανήτης 9. Ο Ποσειδώνας, ο 8ος κατά σειρά πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, ανακαλύφθηκε το 1846. Ηταν ο πρώτος πλανήτης που βρέθηκε σύμφωνα με μαθηματική πρόβλεψη και όχι από εμπειρικές παρατηρήσεις. Οι απροσδόκητες μεταβολές στην τροχιά του Ουρανού οδήγησε τον Αλέξ Μπουβάρντ να συμπεράνει ότι η τροχιά του υπόκειται σε βαρυτική διαταραχή από έναν άγνωστο πλανήτη.

Με 10 ερευνητικές ομάδες να ψάχνουν το μυστηριώδη Πλανήτη 9, ο αστρονόμος Mike Brown, δήλωσε πριν λίγες ημέρες πως ευελπιστεί πως θα τον εντοπίσουν μέσα στους επόμενους 16 μήνες…

ΠΗΓΗ

Τα λάθη των σύγχρονων γονιών!

Οι πίνακες του Ντελακρουά για την επανάσταση που ταρακούνησαν τους Ευρωπαίους.