in

Τα 10 κορυφαία μυστήρια στο Σύμπαν !

Από την αρχή της ζωής του, ο άνθρωπος κοιτούσε τα αστέρια προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που τον απασχολούσαν. Από τότε μέχρι σήμερα, οι τομείς της αστρονομίας, των μαθηματικών και της φυσικής έχουν εξελιχθεί δραματικά, σε μία προσπάθεια να εξηγήσουμε όλα αυτά που βλέπουμε εκεί ψηλά, ωστόσο,
όσο περισσότερα καταφέρνουμε να εξηγήσουμε, τόσο λιγότερα καταλαβαίνουμε ότι ξέρουμε για το σύμπαν. Σε κάτι τόσο αχανές όσο το σύμπαν, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα και πράγματα που ίσως ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί, ή δεν είναι ακόμα έτοιμος να κατανοήσει. Το σύμπαν μας δείχνει πόσο μικροί είμαστε στην πραγματικότητα, και δημιουργεί το ερώτημα: είναι δυνατόν να είμαστε μόνοι μας; Υπάρχει ίσως κάτι ή κάποιος που δεν θέλει να μάθουμε περισσότερα; Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τα κορυφαία, ίσως, μυστήρια που κρύβει το σύμπαν.

10. Ομοίωμα προσώπου στο Νεφέλωμα του Αετού
15c74a4f949d

Μία από τις πιο παράξενες φωτογραφίες που τραβήχτηκε στο διάστημα είναι αυτή του Νεφελώματος του Αετού. Η φωτογραφία υποτίθεται ότι δείχνει τη γέννηση ενός νέου άστρου από τα αέρια και τη σκόνη του νεφελώματος. Ωστόσο, όταν η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο CNN, εκατοντάδες ήταν τα τηλεφωνήματα από άτομα που ενημέρωναν σχετικά με την παρουσία ενός προσώπου στο νεφέλωμα. Τροποποιώντας λίγο την αντίθεση και την φωτεινότητα των χρωμάτων, φάνηκε ότι πράγματι υπήρχε μία μεγάλη ανθρώπινη μορφή μέσα στα σύννεφα σκόνης. Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν ποτέ να δώσουν κάποια εξήγηση σε αυτό το φαινόμενο.

9. Πως δημιουργήθηκαν οι Γαλαξίες;

M31-The-Andromeda-Galaxy

Μόλις πρόσφατα η επιστήμη κατάφερε να δώσει εξήγηση στο ερώτημα από πού προήλθαν τα άστρα και οι πλανήτες. Πλέον, οι επιστήμονες έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ένα πολύ μεγαλύτερο μυστήριο. Πως δημιουργήθηκαν οι Γαλαξίες; Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι οι Γαλαξίες δεν είναι τυχαία διασκορπισμένοι στο σύμπαν, αλλά βρίσκονται σε συστάδες. Οι επιστήμονες έχουν διατυπώσει δύο θεωρίες στην προσπάθειά τους να λύσουν αυτό το μυστήριο. Η πρώτη θεωρία, υποστηρίζει ότι το αέριο που απέμεινε από τη Μεγάλη Έκρηξη σύστησε τους Γαλαξίες, μέσα στους οποίους στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο γεννήθηκαν τα αστέρια και οι πλανήτες. Η δεύτερη θεωρία υποστηρίζει ότι τα αέρια της Μεγάλης Έκρηξης δημιούργησαν πλανήτες και αστέρια παντού στο σύμπαν, τα οποία ομαδοποιήθηκαν εξαιτίας της βαρύτητας δημιουργώντας τους Γαλαξίες. Ωστόσο, καμία από τις δύο θεωρίες δεν είναι επίσημα αποδεκτή.

  1. Άλλοι πλανήτες σαν την Γη

tumblr_ma5sq5gOFc1qbh26io3_1280

Το άστρο μας, ο Ήλιος, είναι ένα από τα τρισεκατομμύρια στο σύμπαν. Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο Ήλιος έχει οκτώ πλανήτες, και κάνουμε κάποιους απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, θα δούμε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν οκταπλάσιοι πλανήτες απ’ ότι άστρα στο σύμπαν: ένα πραγματικά εκπληκτικό νούμερο. Είναι δυνατόν μόνο ένας απ’ όλους αυτούς τους πλανήτες να φιλοξενεί ζωή; Είναι γεγονός, ότι από το 2000 και μετά, έχουν ανακαλυφθεί εκατοντάδες πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από άλλα άστρα. Μερικοί από αυτούς μάλιστα βρέθηκε ότι μοιάζουν πολύ με τη Γη, όπως ο Gliese 581c, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του. Θα μπορούσε άραγε να φιλοξενεί ζωή; Ας ελπίσουμε, ότι με τις εξελίξεις στην τεχνολογία μέσα στις επόμενες δεκαετίες, θα μάθουμε την απάντηση. Αλλά μέχρι τότε, ανήκει και αυτό σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος.
7. Υπάρχουν άλλα σύμπαντα;

14134226267_6c0aa60d79_b

Αυτό είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα επιχειρήματα όσον αφορά το σύμπαν. Η θεωρία ότι υπάρχουν άποιρα σύμπαντα, καθένα από τα οποία κυβερνάται από τους δικούς του φυσικούς νόμους. Πολλοί επιστήμονες απορρίπτουν αυτό το επιχείρημα ως τίποτα παραπάνω από μία εικασία, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή μαθηματικός νόμος που να αποδεικνύει την ύπαρξη άλλων συμπάντων. Παρόλα αυτά, οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας λένε ότι δεν υπάρχουν και επιχειρήματα που να αποδεικνύουν το αντίθετο. Αυτό είναι ένα μυστήριο που ο μόνος τρόπος να το λύσουμε θα ήταν να μπορούσαμε να ταξιδέψουμε εκεί έξω, ωστόσο, με το μέγεθος του σύμπαντός μας, είναι μάλλον απίθανο να μάθουμε κάποτε την απάντηση.

6. Σκοτεινή Ύλη

wall1

Η εξίσωση του Albert Einstein E=MC2 είναι ίσως η πιο διάσημη εξίσωση του αιώνα που πέρασε. Ωστόσο, όταν την εφαρμόζουμε στο διάστημα, παρατηρούμε μία ανωμαλία. Όταν την χρησιμοποιούμε για να υπολογίσουμε το πόση ύλη θα έπρεπε να είχε το σύμπαν, διαπιστώνουμε ότι έχουμε βρει μόνο το 4% της συνολικής ύλης του σύμπαντος! Το υπόλοιπο τι είναι; Πολλοί πιστεύουν ότι είναι σκοτεινή ύλη. Που βρίσκεται όμως η σκοτεινή ύλη; Βρίσκεται παντού, οπουδήποτε δεν υπάρχει ορατή ύλη. Οι επιστήμονες μέχρι σήμερα δεν έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης. Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να τη δούμε, να την αγγίξουμε και το ότι τα ραδιοκύματα και τα κύματα φωτός περνούν από μέσα της ανεμπόδιστα κάνουν την ανίχνευσή της εξαιρετικά δύσκολη.

5. Σύνδεση Άρη/Γης

mars-and-earth

Όταν γίνεται λόγος για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες, κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται να πάμε πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Ο Άρης συμπεριλαμβανόταν πάντα μέσα στους πλανήτες που θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή από πολλούς που ασχολούνται με τις θεωρίες συνομωσίας, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η NASA καλύπτει τα γεγονότα. Πολλές φωτογραφίες έχουν επίσης διεγείρει ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη πολιτισμού στον Άρη, όπως το πρόσωπο του Άρη, οι Πυραμίδες του Άρη καθώς και μία φωτογραφία που φαίνεται να εμφανίζει μία φιγούρα να κάθεται πάνω σε μία πέτρα στον Άρη. Ενώ οι επιστήμονες έχουν απορρίψει τη γνησιότητα των φωτογραφιών, πιστεύουν ότι πράγματι υγροί ωκεανοί κάλυπταν κάποτε την επιφάνεια του Άρη πριν εξαφανιστεί το μαγνητικό του πεδίο. Είναι πιθανό να υπήρξε πράγματι ζωή εκεί κάποτε; Οι αποστολές που πρόκειται να γίνουν σύντομα στον Άρη ελπίζουμε να λύσουν αυτό το μυστήριο.

4. Θεάσεις UFO από αστροναύτες της NASA

STS8872466_NASA_UFO__115119

Οι αστροναύτες της NASA είναι μερικοί από τους καλύτερα εκπαιδευμένους ανθρώπους στον κόσμο. Συχνά είναι ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν σχεδόν τα πάντα. Έτσι, όταν βλέπουν κάτι που δεν μπορούν να εξηγήσουν, τους τονώνει την φαντασία. Ένα από τα πιο διάσημα περιστατικά συνέβη κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής μετάδοσης στο NBC το 1963. Ο Ταγματάρχης Gordon Cooper, βρισκόταν στο τέλος του ταξιδιού διαρκείας 22 περιστροφών γύρω από τη Γη, όταν ανέφερε ότι από ένα από τα παράθυρα μπορούσε να δει ένα φωτεινό πράσινο αντικείμενο το οποίο πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα. Το αντικείμενο τότε έκανε μία απότομη στροφή και απομακρύνθηκε αστραπιαία Ήταν σίγουρος ότι δεν έβλεπε παραισθήσεις, καθώς το ραντάρ στο διαστημόπλοιό του έπιασε επίσης το αντικείμενο. Όταν επέστρεψε από το ταξίδι του οι δημοσιογράφοι ήθελαν να του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, ωστόσο οι υπεύθυνοι της NASA δεν το επέτρεψαν. Μπορείτε να διαβάσετε ακόμη περισσότερα γι’ αυτό και για παρόμοια περιστατικά στο ακόλουθο site.

3. “Λευκές” Τρύπες

retrograde-black-holes-white-holes

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Albert Einstein ήταν η απόδειξη, μέσα από μαθηματικούς υπολογισμούς, της ύπαρξης των μαύρων τρυπών. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, καταφέραμε να βρούμε μερικές μαύρες τρύπες, και πιστεύεται ότι μία βρίσκεται στο κέντρο του ίδιου μας του γαλαξία, του Milky Way. Αυτό που είναι εκπληκτικό ωστόσο, είναι ότι ο Einstein κατάφερε να υπολογίσει, επίσης με τους υπολογισμούς του πως υπάρχουν και λευκές τρύπες. Όντας το ακριβώς αντίθετο από τις μαύρες τρύπες, οι λευκές τρύπες πιστεύεται ότι “εκτοξεύουν” τεράστιες ποσότητες ύλης μέσα από το τίποτα. Ένα τέτοιο αντικείμενο θα ήταν εύκολο να βρεθεί, ωστόσο δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Αν ωστόσο καταφέρναμε να βρούμε ένα, θα μας βοηθούσε ίσως να εξηγήσουμε άλλα μυστήρια, όπως από πού προήλθε το υλικό που δημιούργησε τους γαλαξίες.

2. Ερείπια στη Σελήνη

moon-ruins-1

Παραπάνω έγινε λόγος για ζωή σε μακρινούς πλανήτες, καθώς και σε κοντινούς πλανήτες. Αλλά θα μπορούσε να υπήρχε κάποτε ζωή στη Σελήνη; Αυτή η θεωρία συνομωσίας υποστηρίζει ότι υπάρχουν πράγματι αρχαία ερείπια και κτίρια στη Σελήνη, αλλά οι κυβερνήσεις δεν βγάζουν αυτές τις ανακαλύψεις στο φως. Αυτή η θεωρία δεν είχε κανένα στοιχείο υπέρ της μέχρι δύο πρόσφατες ανακαλύψεις. Ένας άντρας που ισχυρίζεται ότι δούλευε για την κυβέρνηση των ΗΠΑ με αντικείμενο τη λογοκρισία των φωτογραφιών που προέρχονταν από τη Σελήνη, έφερε στη δημοσιότητα μερικές, εξηγώντας πως ακριβώς γινόταν η δουλειά της λογοκρισίας και δείχνοντας ότι πράγματι υπάρχουν κτίρια στη Σελήνη. Ακόμη πιο πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν πως πιστεύουν ότι βρήκαν νερό, πιθανότατα σε παγωμένη ή ακόμα και υγρή μορφή, κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης. Για αυτούς που υποστηρίζουν τις θεωρίες συνομωσίας, αυτό ήταν ότι ακριβώς χρειάζονταν, ενώ οι κριτικοί απορρίπτουν κάτι τέτοιο ως “γελοίες φαντασιώσεις”.

  1. Σκοτεινή Ενέργεια

dark-energy

Η σκοτεινή ενέργεια είναι το μεγαλύτερο μυστήριο σήμερα στο σύμπαν, εξαιτίας του γεγονότος ότι πιστεύεται πως βρίσκεται παντού γύρω μας, και εξηγεί την ύπαρξη ανωμαλιών στον νόμο της βαρύτητας. Σύμφωνα με τον νόμο της βαρύτητας, μεγάλα αντικείμενα, όπως συστάδες γαλαξιών, θα έπρεπε να έλκουν το ένα το άλλο, και το βαρυτικό τους πεδίο θα έπρεπε να ελκύει άλλα αντικείμενα. Κάτι τέτοιο, δεν συμβαίνει, και μάλιστα οι συστάδες γαλαξιών απομακρύνονται ακόμη περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύμπαν διαστέλλεται με εκπληκτικό ρυθμό. Για να δώσουν μία απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες ανέπτυξαν τη θεωρία της Σκοτεινής Ενέργειας, η οποία έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τη δύναμη της βαρύτητας, απωθώντας τα αντικείμενα το ένα από το άλλο. Μαθηματικοί υπολογισμοί έχουν δείξει ότι αν η σκοτεινή ενέργεια υπάρχει, αποτελεί το 74% του σύμπαντός μας, ξεπερνώντας τη δύναμη της βαρύτητας, και γι’ αυτό το λόγο το σύμπαν συνεχίζει να διαστέλλεται. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη κανένα αδιάσειστο στοιχείο σχετικά και γι’ αυτό παραμένει ένα μυστήριο για μας.
ΠΗΓΗ

Η θάλασσα φωσφορίζει και δημιουργεί υπερθέαμα!

Αλήθεια..Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ΠΟΣΟ μικρό ΕΙΝΑΙ ένα ΑΤΟΜΟ?? ΒΙΝΤΕΟ