in

Τα 3 κλειδιά για να πετύχεις την “αλλαγή” που ζητάς ώστε να καταφέρεις αυτό που θες..

Ακόμα κι αν κάποια πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν, η αλήθεια είναι μία: τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Κάθε στιγμή. Αποδεδειγμένο και επιστημονικά. Η πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια σταθερά διαρκής ροή αλλαγών.Μέρος αυτής της ασταμάτατης ροής κι εμείς, ακόμη κι αν ακούγεται κάπως δύσκολο, αυτό που έχει νόημα, είναι να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε στη δική μας ζωή, και όχι σε αυτό που έτσι κι αλλιώς αλλάζει νομοτελειακά, π.χ τα οικονομικά, τις σχέσεις με τα παιδιά μας ή την οικογένεια, ή τους συναδέλφους, ή το σώμα μας. Η αλλαγή συμβαίνει διαρκώς. Κάθε δευτερόλεπτο.Εδώ, λοιπόν, μιλάμε για “δημιουργία”. Εμείς ποια αλλαγή μπορούμε να δημιουργήσουμε τη νέα χρονιά; “Τι είναι δυνατόν να συμβεί; Τι μπορώ εγώ να κάνω να συμβεί στην ερωτική μου ζωή, στο σώμα μου, στην ενέργειά μου, στη δουλειά μου;”Υπάρχουν τρία κλειδιά για να “δημιουργήσεις” την αλλαγή που θέλεις να συμβεί:

1) Ευγνωμοσύνη. Να είσαι ευγνώμονων για αυτό που έχεις, ακόμα κι αν φαίνεται ασήμαντο. Η ευγνωμοσύνη φέρνει τη συμπόνια. Πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για τους άλλους.

2) Εστίασε σε αυτό που θέλεις, όχι σε αυτό που δεν θέλεις. Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να δεις αυτούς τους ανθρώπους που απαντούν στις προκλήσεις της ζωής με φόβο και πανικό και τελικά τους συμβαίνει αυτό που δεν θέλουν να τους συμβεί. Είναι τόσο απλό. Αν αυτό που θέλεις είναι να υποστηρίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους η ζωή θα πολλαπλασιάσει αυτή σου την επιθυμία και θα σε υποστηρίξει με κάθε τρόπο. Αρκεί να φύγεις από την κατάσταση του φόβου και να επικεντρωθείς σε αυτό που θέλεις να συμβεί.

3) Παρατήρησε το σύστημα των πεποιθήσεών σου. Η πεποίθηση είναι αυτό που πιστεύουμε για κάτι που συμβαίνει, μία άποψη που υιοθετούμε ως αδιαμφισβήτητη και μας κληροδότησε η οικογένεια ή η κοινωνία, ή που προέκυψε μέσα από καταστάσεις που βιώσαμε στο παρελθόν.

Οι πεποιθήσεις μπορεί να λειτουργήσουν εξαιρετικά περιοριστικά. Αν, για παράδειγμα, πιστεύεις ότι μια οικονομική καταστροφή σημαίνει ότι δεν μπορείς πλέον να κυνηγήσεις το όνειρό σου, τότε – μάντεψε – αυτό θα συμβεί. Το όνειρό σου, θα φύγει για πάντα. Τι θα συνέβαινε όμως αν πίστευες ότι πίσω από την οικονομική καταστροφή κρύβεται ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο συνέβη ή μία ευκαιρία να δεις άλλους τρόπους να κυνηγήσεις το όνειρό σου, αν αντιμετώπιζες την υποτιθέμενη καταστροφή ως μια αφορμή να δεσμευτείς πιο πολύ απέναντι σε αυτό που θέλεις;

Δες ξανά, ποιες είναι οι πεποιθήσεις σου. Σε περιορίζουν ή σε απελευθερώνουν;

Η αλλαγή συμβαίνει όλη την ώρα, είτε το θέλουμε είτε όχι, Αναγνωρίζοντας αυτή την αλήθεια, μπορούμε να μπούμε σε αυτή την ροή και να γίνουμε ένα δημιουργικό μέρος της.

Μπορούμε εμείς να γίνουμε η αλλαγή.
Ξεκίνησε σήμερα να σκέφτεσαι και να λες “είμαι η αλλαγή”.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να δημιουργήσεις και να κατευθύνεις αυτό που θέλεις να σου συμβεί.

Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αγάπησέ τον. Να είσαι ευγνώμων για την κάθε στιγμή, γι’ αυτό που συμβαίνει τώρα.
Πίστεψε ότι η ζωή, ακόμη και μέσα από απρόσμενες δυσκολίες, δουλεύει υπέρ σου, για όλα αυτά που θέλεις, για το σκοπό που ήρθες σε αυτόν τον κόσμο.

Μόνο εσύ μπορείς να επιτρέψεις στην αλλαγή να συμβεί.
Να έχεις μια καταπληκτική χρονιά, με ευημερία και ευδαιμονία, με αφθονία και πλούτο.

ΠΗΓΗ

Δείτε πως θα έμοιαζαν οι πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ αν ήταν μητέρες…

Πώς θα καταλάβεις ότι αρέσεις σε μια γυναίκα? 10 ενδείξεις που θα σου ανοίξουν τα μάτια!