in

Όταν και αν παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, τότε η ζωή μετατρέπεται σε αγγαρεία

Μούτζι: Αν παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, η ζωή μετατρέπεται σε αγγαρεία

Να είσαι σαν τον βασιλιά Τζανάκα – ένας αφυπνισμένος βασιλιάς που διοικούσε το βασίλειό του με δικαιοσύνη και αγάπη και τον σέβονταν όλοι. Γιατί τον σέβονταν; Γιατί ήταν ένα αφυπνισμένο ον και όλες του οι ενέργειες και οι σκέψεις του ήταν απρόσωπες και συνεπώς σε αρμονία με την Ύπαρξη.

Τη στιγμή που αρχίζεις να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, η ζωή μετατρέπεται σε αγγαρεία και η αρμονία διαταράσσεται. Όσο περισσότερο μένεις με την Ύπαρξη, τόσο περισσότερο λειτουργείς από τη μεριά της απρόσωπης συνειδητότητας και η ζωή κυλάει όμορφα. Μάλιστα δεν είσαι καν προσκολλημένος σ’ αυτή τη ροή. Είναι μια όμορφη ροή επειδή ρέει με αρμονία και ως αρμονία.

Κάποια στιγμή στη ζωή σου εμφανίζεται μια πρόκληση και πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Μερικές φορές έτσι έρχονται τα πράγματα. Αν πας προς τη μια κατεύθυνση θα οδηγηθείς σε ένα πεδίο θορύβου και σύγχυσης. Αν πας προς την αντίθετη κατεύθυνση θα οδηγηθείς προς τη σιωπή, τη χαρά και την εσωτερική ακινησία.

Ο σοφός κάνει την ύψιστη επιλογή μέχρι που η ίδια η επιλογή εξαφανίζεται. Ζει με τους καρπούς των ύψιστων επιλογών του και είναι ένα με τη ροή της ζωής.

Το ποτάμι δεν ρωτάει προς τα πού να κυλήσει. Δεν λέει “να στρίψω εδώ ή όχι;”. Απλώς ρέει φυσιολογικά. Η ύπαρξή σου, ως μια έκφραση της ζωής, μπορεί να γίνει ένα τέτοιο όμορφο ποτάμι.

*Από ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

ΠΗΓΗ

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις τους άλλους ανθρώπους, όχι όπως φαίνονται αλλά όπως πραγματικά είναι!

Ψυχολογικό τεστ: 9 ερωτήσεις που θα σε εκπλήξουν!