in

11 αποσπάσματα του Βούδα που θα γαληνέψουν τη ψυχή σας.

«Ο δρόμος δεν είναι στον ουρανό. Ο δρόμος είναι στην καρδιά. «

Οι διδασκαλίες πολλών θρησκευτικών και φιλοσοφικών προσωπικοτήτων της ιστορίας είναι διαχρονικές, αλλά συχνά λανθασμένα λαμβάνονται κυριολεκτικά – όπως λέγονται. Είναι εύκολο να βάλεις μια στάμπα με κάποια λόγια σε ένα μπλουζάκι και να κυκλοφορείς, αλλά χρειάζεται εσκεμμένη σκέψη για να εσωτερικεύσεις πραγματικά το αληθινό νόημα πίσω από τις λέξεις, και συχνά αυτές οι γρήγορες φιλοσοφικές φράσεις περνιούνται πάρα πολύ γρήγορα για να συμβεί αυτό.

Είναι εύκολο αυτήν την εποχή και σε αυτόν τον αιώνα να διεκδικήσουμε την «πνευματική» ταυτότητα και να το περάσουμε χωρίς ποτέ να ζήσουμε πραγματικά πνευματικά – χωρίς να αναγνωρίσουμε και να ωφεληθούμε από αυτό που μπορούμε να μάθουμε έχοντας μια πνευματική σχέση με τον εαυτό μας και τον κόσμο. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, είναι συνηθισμένο να έρθουμε σε επαφή με πολλούς λογικούς πνευματιστές και ψευτο-new age προσωπικότητες που δεν ζουν πραγματικά την ουσία αυτών που οι μεγάλοι δάσκαλοι μοιράστηκαν.

Έτσι θέλησα να μοιραστώ τη δική μου άποψη για το αληθινό νόημα πίσω από μερικά από αυτά τα αποσπάσματα.

«Η υγεία είναι το μεγαλύτερο δώρο, η ικανοποίηση ο μεγαλύτερος πλούτος, η αφοσίωση η καλύτερη σχέση».

Η καλή υγεία, μας επιτρέπει να ζήσουμε αυτόν τον κόσμο στο έπακρο, με τον τρόπο που το σώμα, ο νους, και η ψυχή ήταν γραφτό να τον ζήσουν. Είναι συνηθισμένο να αντιλαμβανόμαστε τον πλούτο σαν μια οικονομική έννοια, αλλά το να έχουμε μια κατάσταση ειρήνης μέσα μας είναι ένα πολύ πιο ισχυρό και χρήσιμο εργαλείο από τον απλό υλικό πλούτο. Το να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και το δικό μας μονοπάτι είναι ένα σημαντικό μέρος της σχέσης μας με τον εαυτό μας.

«Κάθε άνθρωπος είναι ο συγγραφέας της υγείας ή της ασθένειας του».

Δημιουργούμε τα δικά μας αποτελέσματα με πολλά πράγματα. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες έρευνες στις μέρες μας που δείχνουν πώς ορισμένα μακροχρόνια συναισθήματα και τραύματα μπορεί να έχουν τεράστια επίδραση στην ασθένεια. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να ισχύει για την υγεία ενός νεογέννητου, αλλά αυτή η σοφία έχει σκοπό, κατά τη γνώμη μου, να μας θυμίζει να κοιτάζουμε τις μακροπρόθεσμες σκέψεις και πράξεις στη ζωή μας και να εξετάζουμε πώς μπορούν να επηρεάζουν τη σωματική μας υγεία.

«Μην κολλάτε στο παρελθόν, μην ονειρεύεστε το μέλλον, επικεντρώστε το μυαλό στην παρούσα στιγμή».

Η στιγμή είναι το μόνο που έχουμε. Μπορούμε να διδαχθούμε από το παρελθόν και να προβάλουμε στόχους στη «μελλοντική στιγμή», αλλά το να περνάμε όλο το χρόνο μας σε κάποιο από τα δύο συνεπάγεται ότι χάνουμε το τι συμβαίνει μπροστά μας. Αυτό αναφέρεται στις στιγμές που διασχίζουμε το πάρκο και σκεφτόμαστε τι πρόκειται να συμβεί ή τι συνέβη στο παρελθόν, χωρίς να βλέπουμε ή να ζούμε πραγματικά την εκπληκτική ομορφιά και τη φύση γύρω μας εκείνη την στιγμή.

«Κανείς δεν μας σώζει, παρά μόνο ο εαυτός μας. Κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν δύναται. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να περπατήσουμε το μονοπάτι».

Μπορείτε να προσπαθήσετε να βοηθήσετε κάποιον και μπορείτε να περιμένετε για πάντα να έρθει κάποιος να σας σώσει, αλλά μέχρι που κάποιος αποφασίσει να κάνει ο ίδιος μια αλλαγή και δεσμευτεί σε αυτό, πάρα πολύ λίγα μπορεί να γίνουν. Η αλλαγή πρέπει να είναι επιθυμητή για να μπορεί να πραγματοποιηθεί. Πάρε τα πόδια σου και να κυνήγα την. Διαφορετικά, θα είσαι για μια ζωή στην ίδια θέση.

«Στον ουρανό, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Οι άνθρωποι δημιουργούν διακρίσεις μέσα στο μυαλό τους και στη συνέχεια πιστεύουν ότι είναι αλήθεια».

Ο καθένας αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο μια κατάστασης ή τι θα μπορούσε να είχε ειπωθεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αντίληψη θεωρείται αληθινή από όλους. Αντίθετα, είναι απλά αλήθεια για αυτόν στην τρέχουσα κατάστασή του. Μην θεωρείτε τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άλλοι άνθρωποι κάποιες καταστάσεις ως απόλυτη αλήθεια, και με τον ίδιο τρόπο, δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που νομίζουν ή πιστεύουν για σας. Όσον αφορά εσάς, καταλάβετε ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε με τον δικό σας τρόπο, και επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι ανοικτός σε αυτό που οι άλλοι σκέφτονται και αισθάνονται, ακριβώς όπως θα ελπίζατε οι άλλοι να κάνουν για εσάς.

«Τρία πράγματα που δεν μπορούν να μείνουν κρυφά για πολύ: ο ήλιος, το φεγγάρι, και η αλήθεια».

Όπως πολλά πράγματα, τα οποία συνεχίζουν να αποκαλύπτονται στον κόσμο μας, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα. Τελικά θα αποκαλυφτεί. Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που κάνω εδώ στον «Ονειρευτή»

«Είναι εύκολο να δούμε τα ελαττώματα των άλλων, αλλά είναι δύσκολο να δούμε τα δικά μας ελαττώματα. Συνήθως αναδεικνύουμε τα ελαττώματα των άλλων συχνά με πολύ προκλητικό τρόπο, αλλά κρύβουμε τα δικά μας όπως ένας πονηρός παίκτης κρύβει τα ζάρια του».

Να είστε ταπεινοί και ανοικτοί να βλέπετε τα δικά σας «σφάλματα» με τον ίδιο τρόπο που είστε ανοιχτοί στο να τα βλέπετε στους άλλους. Χρειάζεται πραγματική δύναμη, ειλικρίνεια, και αγάπη για να είμαστε ανοιχτοί στις δικές σας αδυναμίες και να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση να κινηθούμε πέρα από αυτά.

«Το να διατηρήσουμε το σώμα σε καλή υγεία είναι καθήκον … αλλιώς δεν θα είμαστε σε θέση να κρατήσουμε το μυαλό δυνατό και καθαρό».

Η υγεία μας είναι πολύ σημαντική για να ζήσουμε καλά, και συμβάλλει σε ό, τι κάνουμε σε αυτή την εμπειρία που αποκαλούμε ζωή. Είναι ενδιαφέρον να δείτε την απόλυτη αποσύνδεση της κοινωνίας μας, μεταξύ των συναισθημάτων μας, της πνευματικότητας, και της γενικής υγείας. Όσο πιο αποσυνδεδεμένοι είμαστε, τόσο λιγότερο υγιείς είμαστε. Όσο μεγαλύτερη σύνδεση αναπτύσσουμε μεταξύ του εαυτού μας και της υγείας μας, τόσο περισσότερο ισορροπημένοι όλοι οι άλλοι τομείς της ζωής μας γίνονται.

« Διαμορφωνόμαστε από τις σκέψεις μας. Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Όταν το μυαλό είναι αγνό, τότε ακολουθεί η χαρά, σαν μια σκιά που δεν εγκαταλείπει ποτέ».

Αυτό που σκέπτεστε έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική κατάσταση της ύπαρξής σας. Αυτό έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά και πιστεύω ότι γενικεύεται πολύ σαν ιδέα στις μέρες μας.

«Φροντίστε τη δική σας σωτηρία. Μην εξαρτάστε από τους άλλους».

Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας του πεπρωμένου σας, και της ανάπτυξης σας. Μην περιμένετε από τους άλλους και μην ζητάτε την έγκρισή τους. Αναγνωρίστε ότι η ζωή σας είναι στα δικά σας χέρια.

Έχουμε την τάση να αναβάλλουμε τα πράγματα συνεχώς, ελπίζοντας ότι αυτό που θέλουμε μπορεί να έρθει μαγικά ή ότι μια μέρα θα φτάσουμε σε αυτό. Μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε να συμβεί. Κουνηθείτε.

awakengr

Αρνούνταν η σκυλίτσα να φύγει από τον τάφο γιατί είχε κρύψει μέσα την φωλιά της.

Καλλιτέχνης απεικονίζει τέλεια, τις ενοχλητικές ατέλειες της σύγχρονης κοινωνίας μας