in

1977: ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΚΡΑΤAEI ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΜΩΡO – 38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Για δεκαετίες, η Amanda Scarpinati κρατούσε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από μία νοσοκόμα να την κρατάει από όταν ήταν 3 μηνών.

Οι φωτογραφίες αυτές του 1977 τραβήχτηκαν στο Albany Medical Center της New York, αφού η Scarpinati έπεσε από τον καναπέ πάνω σε ένα καυτό υγραντήρα. Υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού και το κεφάλι της ήταν τυλιγμένο με πολλές γάζες.

Τα επόμενα χρόνια, υποβλήθηκε σε αρκετά χειρουργεία και πολλοί συμμαθητές της την κορόιδευαν.

Η νοσοκόμα αυτή όμως έκανε πολλά περισσότερα από το απλά να παρέχει ιατρική φροντίδα.

311

«Μεγαλώνοντας , παραμορφωμένη από τα εγκαύματα, με πείραζαν και με ενοχλούσαν, σχεδόν με βασάνιζαν,» είπε η Scarpinati. «Κοιτούσα τις φωτογραφίες και της μιλούσα, χωρίς να ξέρω ποιά είναι. Ένιωθα ανακούφιση κοιτώντας τη γυναίκα που φαινόταν ειλικρινά να νοιαζόταν για μένα.»

Η Scarpinati ήλπιζε μια μέρα να βρει τη νοσοκόμα που την βοήθησε τις τόσο δύσκολες στιγμές που πέρασε. Μετά από 20 χρόνια ψάχνοντας χωρίς τύχη, τελικά στράφηκε στα social media για βοήθεια. Ανέβασε την πολύτιμη φωτογραφία αυτή στο προφίλ της γράφοντας, «Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω το όνομά της και να την γνωρίσω. Σας παρακαλώ διαδώστε το, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να βοηθήσει.»

Αυτό που έγινε στη συνέχεια είναι πραγματικά συγκινητικό…
Το 1977, οταν η Amanda Scarpinati ήταν 3 μηνών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Albany Medical Center της New York με εγκαύματα τρίτου βαθμού μετά από ένα ατυχημα που είχε.

Εκεί, μια νεαρή νοσοκόμα την φρόντισε. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες την δείχνουν να κρατάει το μικρό κοριτσάκι στα χέρια της και να το κοιτάει με χαρά.
Ήταν αυτές οι στοργικές φωτογραφίες που βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι τα επόμενα χρόνια καθώς υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία και καθώς υπέμενε τα πειράγματα των παιδιών στο σχολείο.

Για 20 χρόνια προσπαθούσε να βρει αυτήν την νοσοκόμα, αλλά χωρίς τύχη.

Τελικά στράφηκε στα social media για βοήθεια με ένα ποστ με τις φωτογραφίες και μια έκκληση βοηθείας.

Η Angela Leary, που δούλευε με αυτή τη νοσοκόμα αυτή τη χρονιά, αναγνώρισε την Susan Berger.

Η Berger ήταν 21 χρονών και είχε μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο. Και μάλιστα είχε μιλήσει στην οικογένειά της και στους φίλους της για την περίπτωση αυτή του μικρού κοριτσιού.

621-300x270

nurse-patient-reunion

Ήταν πολύ γαλήνια. Συνήθως τα μωρά όταν βγαίνουν από τα χειρουργεία ή κοιμούνται ή κλαίνε. Ήταν απλά τόσο ήρεμη. Ήταν απίστευτο.»
Λίγο αργότερα, οι 2 είχαν μια συναισθηματική επανένωση μετά από 38 χρόνια.

«Δεν γνωρίζω πολλές νοσοκόμες που να είναι τόσο τυχερές και να τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, το να έχουν κάποιον να σε θυμάται μετά από τόσο καιρό,» είπε η Berger. » Νιώθω προνομιούχα να είμαι αυτή που αντιπροσωπεύει όλες τις νοσοκόμες που την φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια.»

Παρά του ότι η δουλειά μιας νοσοκόμας περνάει απαρατήρητη, η αναζήτηση της Scarpinati δείχνει στην πραγματικότητα πόσο σημαντική είναι. Επίσης δείχνει πόσο πολύ μπορεί ένας άνθρωπος να επηρεάζει έναν άλλο.

via

Ό,τι έκανες ή δεν έκανες, θα το βρεις σύντομα μπροστά σου

Μπατζάου: Οι γενετικά μεταλλαγμένοι «τσιγγάνοι της θάλασσας» που ζουν μες το νερό