in

Ελέγξετε τις Σκέψεις σας και ηρεμήστε το μυαλό σας με αυτές τις 6 Απλές Τεχνικές

“Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να “σωπάσουν” αυτό το θόρυβο στο κεφάλι τους, Αν ψάχνετε κάποιον τρόπο να ηρεμήσετε το μυαλό σας, υπάρχουν κάποιες βασικές τεχνικές που θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε μερικές στιγμές ηρεμίας.”

1- Ασκήσεις Αναπνοής

Οι οδηγοί διαλογισμού πάντα ξεκινούν με οδηγίες επικέντρωσης στην αναπνοή. Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που συμβαίνει αυτό. Είναι πιο εύκολο να ηρεμήσετε το μυαλό σας δίνοντας προσοχή στην αναπνοή σας.

Αυτή η κατευναστική τεχνική αναπνοής περιλαμβάνει τρεις κύκλους αναπνοής. Κάθε φορά που εισπνέετε θα πρέπει να αισθάνεστε την περιοχή γύρω από το στομάχι σας να φουσκώνει..

Εισπνεύσετε αργά, για τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα από τη μύτη.
Κρατήστε την αναπνοή σας για 3 δευτερόλεπτα.
Εκπνεύστε για 4 δευτερόλεπτα από το στόμα.
Διαβάστε επίσης: Διαφραγματική αναπνοή: Τεχνική αναπνοής γιόγκα για το έντονο στρες ή άγχος

2- Ανακαλύψτε τι Μπορείτε να Δείτε με τα Μάτια Κλειστά

Αυτή η άσκηση συγκέντρωσης στη στιγμή θα βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Επίσης, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας.

Όταν κλείνετε τα μάτια σας, αυτό που βλέπετε δεν είναι πλήρης μαυρίλα. Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να δείτε όταν κλείνετε τα μάτια σας και θα αρχίσετε να παρατηρείτε διαφορετικά χρώματα. Αν υπάρχει πηγή φωτός εκεί που κάθεστε ή αν είστε έξω στο φως της ημέρας, θα αρχίσετε να βλέπετε διάφορα σχήματα.

Η επικέντρωση της προσοχή σας σε αυτό θα αυξήσει τη συγκέντρωσή σας και θα μειώσει τις διάσπαρτες σκέψεις σας.

3. Συγκεντρωθείτε στην Ενεργειακή Ροή του Σώματος σας

Αυτή η τεχνική είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό σας, απομακρύνοντας όλους τους εξωτερικούς περισπασμούς. Εστιάζει την προσοχή σε κάθε σημείο του σώματος.

Ξεκινήστε να αισθάνεστε κάθε το σώμα σας ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού σας, κινηθείτε αργά προς τα κάτω μέχρι τις άκρες των δακτύλων σας. Καθώς το κάνετε αυτό, χωρίστε νοητικά το σώμα σας σε τμήματα και να δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε τμήμα, καθώς συγκεντρώνεστε σε αυτό.

Το μυαλό σας θα στρέψει την προσοχή εσωτερικά και θα αποκόψει τις εξωτερικές πληροφορίες.

Δείτε επίσης:

4. Καθαρίστε το Μυαλό από την Αρνητικότητα

Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις και θα σταματήσει από το σκέφτεστε λόγους που σας κάνουν να λυπάστε τον εαυτό σας. Ουσιαστικά θα σας δώσει χρόνο να σκεφτείτε ποια πράγματα εκτιμάτε και για πράγματα είστε ευγνώμονες στη ζωή σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να τα γράψετε σε ένα φύλλο χαρτί. Απλά σκεφτείτε τα πράγματα που έχουν κάνει να αισθανθείτε καλά στην μέρα σας μέχρι τώρα. Οτιδήποτε απλό σας ευχαρίστησε ή “ζέστανε” την καρδιά σας θα πρέπει να σημειωθεί. Όλοι μας έχουμε κάποιες τέτοιες στιγμές καθημερινά και με την εστίαση σε αυτές θα μπορέσετε να ηρεμήσετε το μυαλό σας με τον αποβάλλετε την αρνητικότητα.

5. Επαφή με τη Φύση

Η επαφή με τη φύση, μια βόλτα στην εξοχή ή έστω μια βόλτα στο πάρκο της πόλης είναι ένας σημαντικός παράγοντας ευεξίας.

Προσπαθήστε να περνάτε συχνά χρόνο σε ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να διαλογιστείτε σε φυσικό περιβάλλον. Ενωθείτε με τη φύση και ηρεμήστε το μυαλό σας εστιάζοντας την προσοχή σας στην ομορφιά της φύσης.

Διαβάστε επίσης: Οι γιατροί μας εξηγούν πως η πεζοπορία μπορεί να αλλάξει τον εγκέφαλο μας

6. Εξασκείστε τον Διαλογισμό

Μερικοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τον διαλογισμό, όταν δυσκολεύονται να αποβάλλουν τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό τους. Εάν αυτό συμβεί σε σας, δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να είστε σε θέση να καθαρίσετε το μυαλό σας.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όταν προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τεχνικές διαλογισμού μπορεί να πάρει έως και τρεις εβδομάδες για να αναπτύξουμε την ικανότητα να ελέγξουμε τις σκέψεις μας αρκετά ώστε να ηρεμήσουμε το μυαλό μας.

Εάν η έλλειψη συγκέντρωσης και οι ενοχλητικές σκέψεις σας έχουν εμποδίσει να διαλογιστείτε στο παρελθόν, δοκιμάστε κάποιες ή όλες τις μεθόδους που προαναφέρθηκαν για να καθαρίσετε το μυαλό σας. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα.

ΠΗΓΗ

Βρες τον προσωπικό σου μύθο ανάλογα με το ζώδιό σου!

Σόλων, ο αρχαίος σοφός που πολέμησε αποτελεσματικά την υπερβολή