in ,

Απλά μαγικό: Δείτε το πηνίο TESLA που “χορεύει” με το τραγούδι του Super mario

Καταρχήν τι είναι ένα πηνίο TESLA?

Το πηνίο Τέσλα είναι ένα είδος συντονιζόμενου μετασχηματιστή που εφευρέθηκε από τον Νίκολα Τέσλα το 1891. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή υψηλής τάσης, χαμηλού φορτίου (εναλλασσόμενο ρεύμα) ηλεκτρικής ενέργειας. Τα πηνία Τέσλα παράγουν υψηλότερη τάση ρεύματος από άλλες ηλεκτροστατικές μηχανές. Ο Τέσλα πειραματίστηκε με μία σειρά από διαφορετικές διατάξεις, οι οποίες μπορεί να αποτελούνται από δύο ή και από τρεις συζεύξεις ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Ο Τέσλα χρησιμοποίησε αυτές τις σπείρες για τη διεξαγωγή πρωτοπόρων πειραμάτων στον φωτισμό με πηγή το ηλεκτρικό ρεύμα, στο φωσφορισμό, στις ακτινογραφίες με ακτίνες Χ, στην ηλεκτροθεραπεία με εναλλασσόμενο ρεύμα και τέλος στην μαζική μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς καλώδια. Τα κυκλώματα του πηνίου Τέσλα χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο εμπόριο σε ραδιοπομπούς sparkgap για την ασύρματη τηλεγραφία μέχρι τη δεκαετία του 1920. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για διασκέδαση και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σύγχρονοι λάτρεις της υψηλής τάσης κατασκευάζουν συνήθως πηνία Τέσλα που είναι παρόμοια με κάποια από τα σχέδια του Τέσλα. Έτσι και εδώ ο παρακάτω Ρώσος φίλος μας κατασκεύασε το δικό του πηνίο! Ένα πηνίο του οποίο το επαγωγικό ρεύμα συντονίζεται, ανάβει λάμπες χωρία καλώδια και χορεύει με τον ήχο της μουσικής του τραγουδιού του Super Mario Bros .

Όπως είχε δηλώσει ο πανσοφός και λαμπρός επιστήμονας -εφευρέτης Nicola Tesla “Εάν θέλεις να κατανοήσεις το σύμπαν, σκέψου ενέργεια, συχνότητα και δόνηση” και επειδή η μουσική είναι μία μορφή όμορφα συνδυασμένων συχνοτήτων, δείτε και μαγευτείτε από το χορευτικό που ακολουθεί.. www.mymind.gr

Για τέλος δείτε ένα ακόμα Βίντεο αυτή τη φορά δυο πηνίων σε ένα χορευτικό που υπνωτίζει:

Ψυχολογικό τεστ: Ποιο μάτι προτιμάς;

Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια