in

10 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν είσαι πάνω στο αεροπλάνο!

Το καλοκαίρι έφτασε και όπως είναι λογικό οι περισσότεροι θα βρεθούμε πάνω σε ένα αεροπλάνο πηγαίνοντας σε διάφορους καλοκαιρινούς προορισμούς. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, οι οποίοι δεν προτιμούν αυτό τον τρόπο μετακίνησης με κύριο λόγο τον φόβο τους για τα ύψη, ή ακόμα και λόγω των διαφόρων των συνεπειών που πιστεύεται πως έχει για την υγεία.

Έτσι κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις 10 πιο περίεργες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας κατά την διάρκεια μίας πτήσης.

  1. Τα πόδια πρήζονται.

Λόγω της πολύωρης ακινησίας πάνω στην πτήση τα πόδια πρήζονται με αποτέλεσμα να τα αισθανόμαστε βαρύτερα. Για να το αποφύγετε αυτό καλό θα είναι να τα τεντώνετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

2. Η αίσθηση της γεύσης αλλάζει.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τις γευστικές προτιμήσεις λειτουργούν διαφορετικά κατά την πτήση. Έτσι, ακόμα και αυτοί που είναι λάτρες του γλυκού μπορεί να θελήσουν εκείνη την στιγμή ακόμα και χυμό ντομάτας.

3. Μία δυσάρεστη οσμή εμφανίζεται στο στόμα.

Η αφυδάτωση πάνω στο αεροπλάνο έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή σάλιου. Έτσι αναπαράγονται ευκολότερα τα βακτήρια του στόματος προκαλώντας κακοσμία. Για να το αποφύγεις αυτό μπορείς να φας ένα καλό γεύμα πριν την πτήση και κατά την διάρκειά της να μασάς μία μαστίχα με μέντα.

4. Υποφέρεις από δερματικά προβλήματα.

Ο ξυρός αέρας μέσα στην καμπίνα προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σπυράκια και ξηρή όψη.

Για να το αποφύγετε αυτό καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μία ενυδατική κρέμα.

5. Νιώθεις μία ζάλη στο κεφάλι!

Πολλές φορές στον αέρα μπορεί να βιώσεις μία ζαλάδα και ναυτία! Αυτό οφείλετε καθώς ο εγκέφαλος μπερδεύεται καθώς η στατική εικόνα που βλέπεις δεν ταιριάζει με την ταχύτατη κίνηση του αεροπλάνου. Για να αποφεύγεις αυτή τη ζαλάδα, να διαλέγεις τη θέση με το παράθυρο.

6.Δυσκολεύεσαι να πας τουαλέτα

Η έλλειψη κίνησης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο μεταβολισμό κάτι που μπορεί να έχει ως επίπτωση να δυσκολεύεσαι να πας στην τουαλέτα. Για αυτό είναι καλό να προτιμάς γεύματα με λίγες θερμίδες πριν την πτήση.

7.Η ακοή σου μειώνεται.

Οι αλλαγές στην πίεση μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να βουλώσουν τα αυτιά σου,να μην ακούς πολύ καλά και να νιώθεις έναν μικρό πόνο από μέσα προς τα έξω. Αν μασάς μια μαστίχα μπορείς εύκολα να αποφύγεις αυτό το φαινόμενο.

8.Νιώθεις έναν ξαφνικό πονόδοντο.

Η διαφορά της πίεσης στα διάφορα ύψη μπορεί να προκαλέσει μία μικρή ενόχληση στα δόντια σας. Έναν μικρό πόνο στο εσωτερικό των δοντιών.

9.Καταναλώνεις επικίνδυνα βακτήρια. 

Στο αεροπλάνο έχει παρατηρηθεί ότι αναπτύσσονται  βακτήρια του εντέρου. Για αυτό είναι καλό να καταναλώνεται μόνο εμφιαλωμένα προϊόντα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος.

10.Γίνεσαι πιο νευρικός

Ακόμα και οι πιο ατρόμητοι επιβάτες συνήθως γίνονται πιο σοβαροί κατά τη διάρκεια της πτήσης και ένα μικρό άγχος τους διακατέχει. Αυτό συμβαίνει καθώς επικρατεί το γεγονός πως κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά σου εκείνη τη στιγμή. Μπορείς να καταπολεμήσεις τη νευρικότητα διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας μουσική ή βλέποντας μια ταινία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Κάποιοι άνθρωποι έρχονται με μοναδικό σκοπό να φύγουν

«Όποιος έχει ψυχή και κάκκαλα κάνει τη γυναίκα του να λάμπει»