in

Αυτά είναι τα φαγητά του μέλλοντος: Από τοματοπατάτες μέχρι τεχνητό κρέας και τυπωμένα ζυμαρικά

Τεχνητό κρέας και τοματοπατάτες βλέπουν οι επιστήμονες.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι σε κάποια χρόνια από σήμερα θα υπήρχαν «θαυματουργά μούρα» ή τεχνητό κρέας; Φαίνεται πως οι επιστήμονες εργάζονται ήδη εντατικά και λένε πως οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων θα αλλάξουν στα επόμενα χρόνια.

Νέα εκπομπή του BBC θα παρουσιάζει τις έρευνες των επιστημόνων για το ποια φαγητά θα αντικατασταθούν στις επόμενες δεκαετίες και ποια θα πάρουν τη θέση τους. Όπως λένε, η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού του πλανήτη σε φαγητό τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολη υπόθεση οπότε ξεκινούν ήδη να βρίσκουν τα… τρόφιμα του μέλλοντος. Αυτή η γενιά των νέων τροφίμων, με τις χημικές ουσίες και τα ειδικά διαμορφωμένα πιάτα θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι δεν πεθάνουμε από την πείνα ή από την ανθυγιεινή διατροφή μας λένε οι επιστήμονες, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.
Δείτε οκτώ φαγητά που, σύμφωνα με τη νέα εκπομπή του BBC, θα υπάρχουν στο μέλλον:

1. Θαυματουργά μούρα
faghta1
Η ζάχαρη είναι ένα από εκείνα τα συστατικά που δίνουν την αμαρτωλή υπέροχη γλυκιά γεύση των τροφίμων αλλά ξέροντας πώς είναι θερμιδογόνο αφήνει μια… πικρή γεύση στο στόμα. Το «θαυματουργό μούρο» θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό λένε οι ειδικοί, χάρη στην κατάλληλη χημική ουσία που θα περιέχει. Αυτό χρησιμοποιείται ήδη για την καταπολέμηση του εθισμού της ζάχαρης στην Ιαπωνία ενώ τα δισκία που περιέχουν το χημικό είναι διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

2. Ψεύτικο μπέικον

faghta2

Το κόκκινο φύκι Dulse θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις λεπτές φέτες μπέικον που βάζουμε στο πρωινό λένε οι ειδικοί. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να έχουν βρει την απάντηση στο ιδιαίτερα λιπαρό μπέικον με το Dulse. Αυτό το στέλεχος του κόκκινου φυκιού έχει όπως λένε υψηλή θρεπτική αξία και είναι επίσης γεμάτο από πρωτεΐνη, μοιάζοντας αρκετά με μπέικον. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε θαλασσινό νερό με χαμηλότερο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

3. Τοματοπατάτες
faghta3
Δύο λαχανικά σε ένα λένε οι επιστήμονες.Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μπολιασμένο φυτό που θα παράγει και τα δύο, τομάτες και πατάτες. Το ένα φυτό που θα καλλιεργείται θα είναι η τομάτα και το άλλο η πατάτα δίνοντας έτσι ένα υβριδικό φυτό. Αυτό αποτελεί ιδέα που μελετάται εδώ και 15 χρόνια. Μάλιστα λένε ότι δεν πρέπει να θεωρείται κακό και παράξενο καθώς και τα δύο ανήκουν στην οικογένεια των λαχανικών.

4. Τεχνητό κρέας
faghta4
Φαντάζεστε ένα μπιφτέκι από βλαστικά κύτταρα που συλλέγονται από μιά ζωντανή αγελάδα; Ολλανδοί επιστήμονες λένε πως αυτό θα είναι το κρέας του μέλλοντος και μάλιστα έφτιαξαν και ένα ψεύτικο burger με αυτό τον τρόπο πριν από δύο χρόνια. Οι δοκιμαστές είπαν ότι δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τη γεύση από ένα κανονικό μπιφτέκι αναφέροντας ότι αυτό θα είναι μια λύση στην σφαγή των ζώων.

5. Έντομα
faghta5
Μπορεί τα τηγανητά έντομα να είναι τώρα διαθέσιμα στην Κίνα αλλά οι επιστήμονες λένε ότι ίσως θα είναι συνηθισμένη τροφή για όλο τον πλανήτη το 2100. Εξάλλου τα έντομα σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι από τα λίγα πλάσματα που θα «επισκιάζουν» το ανθρώπινο είδος και δεν θα εξαφανιστούν. Οπότε θα είναι και από τα πρώτα είδη κατανάλωσης. Σύμφωνα με επιστήμονα που ασχολείται με αυτό «Μόνο οι άνθρωποι της Δύσης έχουν προβλήματα με την ιδέα του να τρώνε έντομα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στον πλανήτη δεν έχουν πρόβλημα»
6. Σούπερ Φύκια
faghta6Μπορεί τα φύκια τώρα να χρησιμοποιούνται κυρίως για κρέμες περιποίησης αλλά οι ειδικοί λένε ότι ίσως τα φύκια κρατούν το κλειδί για την απώλεια βάρους οπότε θα πρέπει να τα δούμε με διαφορετικό μάτι. Επιστήμονες λένε ότι υπάρχει ένα φυσικό χημικό στα καφέ φύκια που θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει το σώμα μας απορροφά το λίπος στα τρόφιμα που τρώμε.

7. Έντυπα ζυμαρικά
faghta7Τι θα λέγατε για ριγκατόνι 3D; Σύντομα λένε οι ειδικοί θα μπορείτε να τυπώσετε τα δικά σας ζυμαρικά από έναν… εκτυπωτή! Το μηχάνημα θα γεμίζει με σιμιγδάλι και νερό και με μια εντολή θα εκτυπώνονται τα ζυμαρικά που θέλει ο καθένας. Καινοτόμο αλλά διαθέσιμο μόνο για τις επόμενες γενιές.

8. Πίτσα διαρκείας
faghta8
Πρόκειται για την πίτσα του μέλλοντος που όπως λένε θα έχει ημερομηνία λήξης τρία χρόνια! Η ιδέα ήρθε από τον στρατό των ΗΠΑ για ένα νόστιμο φαγητό που δε θα λήγει γρήγορα. Ουσιαστικά θα πρόκειται για την αυθεντική πίτσα με επικάλυψη γλυκερόλης, ένα υγρό το οποίο μάχεται τα βακτηρίδια και αυξάνει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.
Πηγή

Ένας θρύλος του 19ου αιώνα λέει ότι η Αλήθεια και Το Ψέμα συναντήθηκαν κάποτε

Ό,τι συμβαίνει στην ζωή μας, συμβαίνει με την άδειά μας!!