in

Όποιος δε σας εκτιμά, δε σας αξίζει! Μην αφήνετε τους άλλους να σας μεταμορφώνουν σε θηρία

Ο ένας δίνει στον άλλο αυτό που κρύβει μέσα του, το σκοτάδι ή το φως του, πράγματα που θα ευχαριστήσουν τον αποδέκτη ή θα τον δυσαρεστήσουν και θα τον πονέσουν.

Έτσι, δεν είναι οι άλλοι άνθρωποι αυτοί που μας πληγώνουν. Αντίθετα, είμαστε εμείς οι ίδιοι οι φταίχτες που δίνουμε βάση και αποδεχόμαστε τις απόψεις και τις κρίσεις των άλλων για τη ζωή μας.

Μην αφήνετε τους άλλους να σας μεταμορφώνουν σε θηρία. Μην αφήνετε τους ανθρώπους να σας δηλητηριάζουν και να σβήνουν το φως της ψυχής σας, μην τους αφήνετε να σας θυμώνουν και φυσικά ποτέ να μην τους αφήνετε να στέλνουν τους δαίμονες τους πάνω σας.

-Αν κάποιος σας δελεάσει κάνοντάς σας ένα δώρο και δεν το δεχτείτε, σε ποιον θα ανήκει εντέλει το δώρο;

-Σε αυτόν που προσπάθησε να το δώσει, απάντησε ένας από τους μαθητές.
-Το ίδιο ισχύει και για το φθόνο, το θυμό, και τις προσβολές, είπε ο δάσκαλος. -Όταν δεν γίνονται δεκτές, καταλήγουν να ανήκουν στο πρόσωπο που τις εξέφρασε.

Κανείς δεν μπορεί να σας βλάψει, χωρίς τη δική σας συγκατάθεση. Λένε ότι η μεγαλύτερη μορφή περιφρόνησης είναι η απαξία, πράγμα που θέλει να πει πως η αδιαφορία είναι η χειρότερη τιμωρία και το καλύτερο όπλο για την καταπολέμηση των επιθέσεων που δεχόμαστε από άλλους.
«Ποτέ δεν πάσχουμε από μια προσβολή, εκτός κι αν πασχίζουμε να τη θυμόμαστε.»
-Κομφούκιος-

Ο χειρότερος εχθρός μας δεν είναι το πρόσωπο που μας έβλαψε, αλλά εμείς που αναπαράγουμε στο μυαλό μας χιλιάδες φορές την αδικία που μας έκανε. Έχουμε δύο επιλογές, είτε να αφήσουμε τα λόγια και τις πράξεις τους να φύγουν με τον άνεμο, είτε να τα κρατήσουμε πάνω μας και να μας επηρεάζουν. Με άλλα λόγια, για να έχουν τα λόγια τους τη δύναμη να μας βλάψουν, θα πρέπει να τους δίνουμε νόημα. Αυτή η απλή ασυνείδητη πράξη είναι μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας κατάστασης, της ύπαρξής μας. Σκεφτείτε πως η συναισθηματική ελευθερία βρίσκεται στην μια πλευρά και η συναισθηματική ειλωτεία από την άλλη, και είναι προφανές ποια από τις δύο καταστάσεις μας ικανοποιεί περισσότερο.

«Ο καθένας εύκολα μπορεί να θυμώσει… αλλά το να είμαστε θυμωμένοι με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστό λόγο και με τον σωστό τρόπο είναι αρκετά δύσκολο πράγμα.»

Η απώλεια του ελέγχου και η δράση καθ’ υπαγόρευση του θυμού, δεν μας βάζει σε προνομιούχα θέση.

Tο μόνο που κάνει είναι να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά και να μας κάψει. Η ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας, ο αυτοέλεγχος και η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητα εργαλεία για να διδαχθούμε από τις δοκιμασίες και τα λάθη.

Αν αφήσουμε την αρνητικότητα μέσα μας να μας επηρεάζει, ποτέ δεν θα αισθανθούμε ικανοποιημένοι και ελεύθεροι. Σε τελική ανάλυση, η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μια καλή μέρα από μια άσχημη είναι το τι στάση κρατάμε και το πως προσεγγίζουμε τις καταστάσεις. Μερικές φορές, παραφορτώνουμε τον εαυτό μας με πόνο, φθόνο και θυμό. Είναι μάστιγες που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε παράσιτα, που μας φορτώνονται στο σπίτι μας με δική μας ανοχή και μας φθείρουν.

Μη δίνετε σημασία σε άτομα που μιλούν χωρίς να έχουν επίγνωση των θεμάτων που συζητάνε ή που προσπαθούν να σας βλάψουν με τα λόγια και τις πράξεις τους. Η περιφρόνησή είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσετε. Θυμηθείτε, πως αξίζετε αγάπη από τους άλλους και όχι πράγματα που σας βλάπτουν. Αξίζετε σεβασμό, όπως όλοι εξάλλου. Μπορεί να χάσετε τα πάντα στη ζωή, αλλά μην αποδεχτείτε να χάσετε την αξιοπρέπειά σας. Αυτό είναι το κύριο που μπορεί να σας βλάψει, έτσι μην επιτρέψετε να σας συμβεί ποτέ.

Αν αισθάνεστε ότι την έχετε ήδη χάσει, να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να την ανακτήσετε. Και μην ξεχνάτε ποτέ πως… όποιος δεν σας εκτιμά, δεν σας αξίζει!

ΠΗΓΗ: www.anapnoes.gr , share24.gr

Τα θλιμμένα μάτια να τα αγαπάς

Παλιές ψυχές: Η γνώση του Αιώνιου Εαυτού σας