Γνωρίστε τη μία και μοναδική πόλη στον κόσμο που λειτουργεί χωρίς πολιτική, θρησκεία και χρήματα

F0297C Aerial view of Palmanova - Province of Udine, Friuli-Venezia Giulia Region, Italy

Κι αν θεωρείτε ότι χωρίς πολιτική, θρησκεία και χρήματα δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία πόλη, υπάρχει μια και μοναδική που καταρρίπτει το μύθο!

Προφανώς θα πιστεύετε πως μια πόλη χωρίς χρήμα, θρησκεία και πολιτικό σύστημα, θα μπορούσε να υπάρξει μόνο στα προϊστορικά χρόνια.

Ωστόσο μια σε μια προσπάθεια εναλλακτικής λύσης για μια καλύτερη ζωή, λειτουργεί μια τέτοια πόλη ακόμα και στις μέρες μας.

pol2

Η πόλη, γνωστή ως «Auroville», αναγνωρίστηκε ως διεθνής κοινότητα κάπου στο 1968. Βρίσκεται στη Νότια Ινδία, 150 χιλιόμετρα από τη μεγαλούπολη Τσενάι.

pol5

Οι κάτοικοι της «Auroville» προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και δεν λειτουργούν σύμφωνα με πολιτικές επιταγές, θρησκευτικές οργανώσεις και χρηματο-οικονομικά συστήματα.

pol4

Η Mirra Alfassa, ή όπως είναι γνωστή η «Μητέρα», εμπνεύστηκε αυτή την πόλη με την ιδέα του να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέρος σε αυτόν τον κόσμο όπου κανένας άνθρωπος να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δικό του.

pol6 pol7

Προς το παρόν η πόλη λειτουργεί με βάση ένα αγροτικό σύστημα που συνδυάζει καλλιέργειες δέντρων, φρούτων, χωραφιών με σιτάρι και οπωροκηπευτικά δέντρα σε μια αρκετά μεγάλη έκταση που χωρίζεται σε 15 φάρμες. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παράγονται επίσης στην πόλη και τα φρούτα είναι πάντα εντός εποχής.

poli

Η μοναδική αυτή πόλη, βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO η οποία πιέζει τις καταστάσεις ώστε το παράδειγμα της «Auroville» να υιοθετηθεί σε όλον τον κόσμο, κι έτσι να πάρει η πλειονότητα των ανθρώπων μια γεύση για το πώς μπορεί να ζήσουν οι μελλοντικές γενιές.

ΠΗΓΗ

10 ελληνικές λέξεις που κάνουν μεγάλη «καριέρα» στο εξωτερικό και δεν το γνωρίζαμε.

Τα επαγγελματικά ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν στη δουλειά και όχι μόνο!