in

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου, και χρησιμοποιεί 300,000 πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρισμού

Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στο κόσμο βρίσκετε στην έρημο Μοχάβι της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ και ανήκει σε μια ισραηλινή εταιρεία.

Το πάρκο κατασκευάστηκε σε μια έκταση που ξεπερνά τα 600 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και ξεκίνησε το 2007.

Έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία και παράγει ηλεκτρική ενέργεια 553 μεγαβάτ, από τις ακτίνες του ηλίου, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες μιας πόλης 400,000 κατοίκων.

Η λειτουργία του συστήματος των 1,2 εκατ. κατόπτρων, ελέγχονται από ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών που καθορίζει την τροχιά τους με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να απορροφούν τη θερμότητα από τις ακτίνες του ηλίου ακόμα και από αντανάκλαση στο έδαφος.

Σημαντική παράμετρος για τα φωτοβολταικά πάρκα, είναι ότι το 92% της ηλιακής θερμότητα μετατρέπεται σε ηλεκτρική, ένα ποσοστό που καμία άλλη πηγή, εκτός από την πυρηνική υπό προϋποθέσεις, δεν μπορεί να αγγίξει.

The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-1 The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-2 The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-3 The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-4 The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-5 The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-7 The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-8 The-Worlds-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-1The-World’s-Largest-Solar-Plant-Started-Creating-Electricity-Today-11

5 απίθανα ψυχολογικά τεστ για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας…

Κβαντική Θεωρία λέει πως η ψυχή δεν πεθαίνει μετά το θάνατο αλλά Ταξιδεύει σε άλλο σύμπαν