in

‘Ετσι θα διώξετε τη νικοτίνη γρήγορα και με φυσικό τρόπο από το σώμα σας!

Με το κάπνισμα ενός τσιγάρου η ποσότητα της νικοτίνης ανεβαίνει κατακόρυφα μέσα στο αίμα σας. Από μόνο ένα τσιγάρο η νικοτίνη διατηρείται μέσα στο αίμα σας κατά μέσο όρο 6 με 8 ώρες. Η περισσότερη από τη νικοτίνη θα αποβληθεί με τα ούρα. 48 με 72 ώρες είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μπορεί να διατηρηθεί μέσα σας πριν αποβληθεί. 20 με 30 ημέρες, η κοτινίνη, ένα υποπροϊόν της νικοτίνης μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί μέσα στο αίμα σας.
Η βιταμίνη C είναι η πιο γνωστή ουσία για την απομάκρυνση της νικοτίνης από το αίμα. Αυτή η βιταμίνη αυξάνει το μεταβολισμό και δημιουργεί λευκά αιμοσφαίρια. Τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν το σώμα σας να ξεπλυθεί από τη νικοτίνη – επίσης κάνουν τη γεύση του τσιγάρου λιγότερο ελκυστική.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι αν τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μπορείτε να μείνετε χωρίς καπνό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από ερευνητές της δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, ρωτήθηκαν 1.000 καπνιστές ηλικίας 25 ετών και άνω από όλη τη χώρα. Δεκατέσσερις μήνες μετά την έρευνα, οι συγγραφείς της απευθύνθηκαν στους ίδιους ερωτηθέντες για να δουν αν υπήρχε αποχή από τον καπνό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών ήταν 3 φορές πιο πιθανό να απέχουν από το κάπνισμα για τουλάχιστον 30 ημέρες από εκείνους που καταναλώνουν μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Επιπλέον, όσοι καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάπνιζαν λιγότερο συχνά ανά ημέρα, και είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε ένα τεστ εξαρτησης από τη νικοτίνη.

Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα οφείλεται στους εξής λόγους:
Λιγότερη εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι – δεδομένου ότι οι καπνιστές μερικές φορές μπερδεύουν την πείνα με το κάπνισμα.
Σε αντίθεση με τα κρέατα, το αλκοόλ, και τα ροφήματα με καφεΐνη, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν ενισχύουν την ανάγκη για κάπνισμα.
Η εφαρμογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής θα μπορούσε να επηρεάσει συνειδητά και υποσυνείδητα μια υποχώρηση του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που αφορά το κάπνισμα.

Τα τρόφιμα που καθαρίζουν τη νικοτίνη
Νερό
Η νικοτίνη αφυδατώνει το σώμα, έτσι ώστε να δημιουργεί την ανάγκη κατανάλωσης νερού για ενυδάτωση. Διατηρώντας την επάρκεια στην προμήθεια νερού βοηθάτε το σώμα σας να ιδρώνει και να αποβάλει τη νικοτίνη από το σώμα σας.
Τσουκνίδα
Αυτό το βότανο είναι γεμάτο με σίδηρο και είναι ένα χρήσιμο απολυμαντικό και σε μεγάλος πολέμιος λοιμώξεων.
Λαχανικά
Φάτε σέλινο, μαζί με λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, φασόλια, και ακόμη και τα αγγούρια, τα οποία επηρεάζουν τη γεύση του τσιγάρου. Τρώτε πολλά από αυτά τα λαχανικά μπορεί να μειώσετε την εξάρτηση από τη νικοτίνη. Μην τρώτε πολλά γλυκά λαχανικά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καθώς οι υπερβολικές ποσότητες γλυκόζης ενεργοποιούν τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση. Έτσι, η γλυκόζη μπορεί να τονώσει τους πόθους.
Τσάι από πευκοβελόνες
Αυτό το τσάι παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση του στόματος και του λαιμού, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για την υγεία των πνευμόνων.
Πορτοκάλια
Περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C για την αντικατάσταση της βιταμίνης C στο σώμα σας που μειώνει το κάπνισμα. Η κατανάλωση πορτοκαλιών αυξάνει το μεταβολισμό σας για να διώξετε την νικοτίνη ταχύτερα και μειώνει το στρες.
Ακτινίδια
Τα ακτινίδια βοηθούν στην εξαλείψει της νικοτίνης από το σώμα και το ανεφοδιάζει με βιταμίνες Α, C και Ε τις οποίες μειώνει το κάπνισμα.
Ο χυμός καρότων
Ο χυμός καρότων έχει βιταμίνες Α, Β, C, Κ, που βοηθάνε στην εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα. Η νικοτίνη επίσης βλάπτει το δέρμα σας, και ο χυμός καρότου είναι πλούσιος σε βιταμίνες που είναι καλές για το δέρμα.
Μπρόκολο
Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών Β5 και C. Ξαναγεμίστε με βιταμίνη C από την κατανάλωση μπρόκολου και κρατήστε το μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα. Το μπρόκολο περιέχει μια ουσία που προστατεύει τους πνεύμονες από βλάβες που σχετίζονται με την τοξίνη.
Σπανάκι
Πλούσιο σε βιταμίνες και φολικό οξύ, γι ‘αυτό είναι καλό για το σώμα σας και ιδιαίτερα ωφέλιμο στο να δημιουργεί άσχημη γεύση για τον καπνό.
Πηγή

Κρίταμο το θαυματουργό: Η πολύτιμη υπερτροφή γνωστή από τα βάθη της ιστορίας μας – Ερευνητές επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές ιδιότητες του

Oι χορτοφάγοι εμφανίζουν διπλάσια ποσοστά σε αλλεργίες, καρκίνο και ψυχικά νοσήματα