10 φυσικά αντίδοτα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια..

Υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να ελαττωθεί η εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το λόγο προέλευσης αυτών.

Βασικοί λόγοι δημιουργίας των μαύρων κύκλων

Λεπτό δέρμαΤο δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο. Καθώς γερνάμε, το δέρμα και το στρώμα λίπους κάτω από τα μάτια γίνεται πιο λεπτό και τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται ορατά. Αυτό δίνει την εικόνα των μαύρων κύκλων. Οι δερματικές βλάβες από τον ήλιο, αδυνατίζουν ακόμα πιο πολύ το δέρμα κάνοντας το φαινόμενο ακόμα πιο έντονο.
Αλλεργίες

Οι μαύροι κύκλοι, μπορούν να προκληθούν από αλλεργία σε ουσίες στον αέρα, όπως η γύρη, η σκόνη, τρίχες ζώων, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα αν τρίψουμε τα μάτια μας όταν είναι παρούσες. Οι τροφικές αλλεργίες επίσης, μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία μαύρων κύκλων.

Γενετική προδιάθεση

Το φαινόμενο μπορεί να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και είναι περισσότερο ορατό σε άτομα με απαλό δέρμα και «βαθουλωτά» μάτια.

Κατακράτηση υγρώνΤα αιμοφόρα αγγεία της περιοχής μπορεί να διογκωθούν και να «καταναλώνουν» περισσότερο αίμα, οδηγώντας έτσι σε μαύρους κύκλους. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού και το κάπνισμα, αποτελούν κοινούς παράγοντες για το φαινόμενο. Συνθήκες που δημιουργούν κατακράτηση υγρών (π.χ. παθήσεις σε καρδιά, θυρεοειδς, συκώτι) ή φάρμακα που διαστέλλουν τα αγγεία μπορεί να συμβάλλον στους μαύρους κύκλους. Καλό είναι να ενημερώνεται το γιατρό σας για τέτοια συμπτώματα.

Έλλειψη ύπνου

Η έλλειψη ύπνου κάνει το δέρμα να δείχνει πιο χλωμό, κάνοντας έτσι τα αγγεία πιο ορατά. Έτσι, φαίνονται σαν μαύροι κύκλοι.

Σιδηροπενική αναιμία

Η έλλειψη σιδήρου στο αίμα μπορεί να κάνει τα μάτια μας να φαίνονται κάπως μπλε από κάτω.

ΑφυδάτωσηΗ εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, μπορεί να είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης.

Θεραπεία για τους μαύρους κύκλους
Υπάρχουν κάποιες λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας για να μειώσετε, έστω προσωρινά, το φαινόμενο των μαύρων κύκλων.

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα.

Χρησιμοποιείτε φυσικά αντιηλιακά για τα μάτια, με δείκτη 30, για να αποφύγετε τις βλάβες από τον ήλιο σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

Να ξεκουράζεστε αρκετά.

Επιθέστε σε κλειστά μάτια, βρεγμένα φακελάκια με τσάι.

Τοποθετήστε φλούδες αγγουριού σε κλειστά μάτια για 15 λεπτά.

Αποφύγετε την κατανάλωση υπερβολικού αλατιού.

Χρησιμοποιήστε μία κρέμα με βιταμίνη Κ, η οποία φαίνεται ότι βοηθά σε μώλωπες.

Πάρτε συμπλήρωμα βιταμίνης C, για να ενισχύσετε τα τοιχώματα των αγγείων.
Ακόμα, τα συμπληρώματα, Πυκνογενόλη και εκχύλισμα από σπόρο γκρέιπφρουτ, περιέχουν αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τα αγγεία. Χρειάζεται προσοχή όμως αν λαμβάνετε κάποιο αντιπηκτικό.

Άλλα αντίστοιχα τρόφιμα είναι τα: μύρτιλλα, μούρα, τσάι (μαύρο & πράσινο), φραγκοστάφυλλο, κρεμμύδια, όσπρια, ο μαίντανός κοκ.

Τρώτε τροφές που εξισορροπούν το συκώτι. Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, ένα μπλε ίχνος κάτω από τα μάτια, οφείλεται σε ανισορροπία της ενέργειας του συκωτιού.

Τέτοιες τροφές είναι οι: Σαρδέλες, γαρίδες, γαρύφαλλο, σπόροι άνηθου, μάραθο, φυστίκια, βατόμουρα, καρύδια.
Πηγή

Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε η Ελλάς

Χόρχε Μπουκάι: Τα 10 ναι της ζωής σου.