in

12 αποτελεσματικοί τρόποι για να αλλάξετε τη ζωή σας όταν αισθάνεστε εξουθενωμένοι

Ξέρετε αυτό το συναίσθημα; Είναι δέκα το πρωί, έχετε πιει το τρίτο φλιτζάνι καφέ και το μυαλό σας είναι ήδη ζαλισμένο. Αισθάνεστε κυριολεκτικά ‘στραγγισμένοι’, σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και δεν νοιώθετε τίποτα για πράγματα που κάποτε σας έφερναν χαρά. Δεν αισθάνεστε κανένα κίνητρο, είστε νευρικοί και οξύθυμοι και όσον αφορά την προσωπική σας υγεία και ευημερία ούτε λόγος να γίνεται!

Πολύ συχνά, φαίνεται ότι η εξάντληση και η επιτυχία πάνε χέρι-χέρι, αλλά, η εξουθένωση δεν είναι ένα σημάδι επιτυχίας. Είναι ο τρόπος του σώματός σας για να σας πει να επιβραδύνετε λίγο. Αν και ο διπλός καφές εσπρέσο ή η δεύτερη στρώση concealer θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε φρέσκοι, η βαθιά και ουσιαστική αλλαγή απαιτεί χρόνο. Είναι μια δια βίου επένδυση στον εαυτό σας και θα πρέπει έτσι να την δείτε.

Μοιραζόμαστε λοιπόν με εσάς 12 δοκιμασμένους τρόπους για να πάρετε την τύχη σας στα χέρια σας και να μεταμορφώσετε την ζωή σας.

1. Κοιμηθείτε σαν να μην υπάρχει αύριο

Το σώμα σας είναι μια μηχανή. Μια όμορφη, αυθεντική και απίστευτα περίπλοκη μηχανή που χρειάζεται φροντίδα και ανάπαυση. Ακριβώς όπως ο τερματισμός της λειτουργίας του υπολογιστή σας, στο τέλος της κάθε ημέρας, το ίδιο θα πρέπει να επαναφορτίζετε το σώμα σας και το μυαλό κάθε βράδυ.

Μελέτες δείχνουν ότι ένας καλός βραδινός ύπνος καθαρίζει κυριολεκτικά το μυαλό σας από τις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι επτά με οχτώ ώρες ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Συμπληρώστε γεμάτες οχτώ ώρες ύπνου με μόλις 30 λεπτά περισσότερο ύπνο από ό, τι κοιμάστε τώρα, την νύχτα ή με ένα  μεσημεριανό υπνάκο.

2. Συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας

Το να τρώτε φαγητό συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτό χρειάζεται πολύ εξάσκηση. Ειδικά αν είστε το είδος του ατόμου που καταβροχθίζει το μεσημεριανό γεύμα με το ένα χέρι ενώ με το άλλο χέρι απαντά σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικές κλήσεις. Συγκεντρωθείτε σε αυτό που τρώτε και σκεφτείτε τι έχει μέσα, τι ουσίες καταναλώνετε, από που προήλθαν, τι βοήθεια δίνουν στο σώμα σας και πώς έφτασαν μέχρι το πιάτο σας.

Τρώγοντας συνειδητά, σας βοηθά να δημιουργήσετε μια υγιή, βιώσιμη σχέση με την τροφή σας κάτι που ξεπερνά την απλή ικανοποίηση της πείνας σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν συγκεντρώνεστε συνειδητά στο φαγητό σας, θα έχετε ανεβασμένη την διάθεσή σας, λιγότερο άγχος, θα οδηγηθείτε σε απώλεια βάρους και σε καλύτερη διατροφική συμπεριφορά.

3. Σταματήστε την καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που επηρεάζει άμεσα το κεντρικό νευρικό σας σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πολύς καφές μπορεί να κάνει την καρδιά σας να χτυπά γρήγορα και να αισθάνεστε τους παλμούς στο κεφάλι. Αν έχετε ήδη αίσθημα άγχους, στρες ή είστε εξουθενωμένοι, ένας διπλός espresso δεν είναι η μακροπρόθεσμη λύση. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε πιο φυσικές, μακροπρόθεσμες λύσεις, όπως η άσκηση και ο διαλογισμός για να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και ζωή.

Αν απλά δεν μπορείτε να φανταστείτε την ζωή σας χωρίς τον πρωινό  καφέ σας, δοκιμάστε να έχετε μια πιο προσεκτική σχέση με τον καφέ. Νοιώστε την έντονη μυρωδιά και γεύση του ενώ τον απολαμβάνετε στην αγαπημένη σας κούπα. Με την πάροδο του χρόνου ίσως  βρείτε το τελετουργικό πιο αναγκαίο από ό, τι τον ίδιο τον καφέ.

4. Κινηθείτε

Η κίνηση βοηθά πολύ στην αύξηση της διάθεσης και της μνήμης, δρα ενάντια στο στρες και προστατεύει τις δεξιότητες της σκέψης.  Είτε κάνετε ποδήλατο, πηγαίνετε για ένα σύντομο τρέξιμο, ή κάνετε μερικά λεπτά γιόγκα, μάθετε να χρησιμοποιείτε την κίνηση σαν ένα τρόπο για την ανακούφιση από το στρες, όταν αισθάνεστε ότι αυτό συσσωρεύεται.

Η άσκηση το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει στο ρυθμό που θα έχετε την υπόλοιπη ημέρας σας και να οξύνει την εστίασή σας. Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι οι σούπερ επιτυχημένοι άνθρωποι τείνουν να γυμνάζονται το πρωί. Προσπαθήστε να έχετε μόλις 10 επιπλέον λεπτά μέτριας άσκησης κάθε μέρα και προσπαθήστε σιγά σιγά να φτάσετε τα συνιστώμενα 30 λεπτά καθημερινά.

5. Απολαύστε την σιωπή

Το συναντάμε πολύ συχνά αυτό : Κάθε άρθρο που αναφέρεται στην αλλαγή της ζωής σας κηρύττει τις θεραπευτικές δυνάμεις του διαλογισμού, αλλά αυτό είναι επειδή λειτουργεί πραγματικά. Περίπου το 80 τοις εκατό των επισκέψεων στον γιατρό είναι για προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ χρόνο και χρήματα που δαπανώνται για να αντιμετωπιστούν θέματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν όλοι ασκούνταν στο να φροντίζουν τον εαυτό τους μέσω του διαλογισμού.

Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει το στρες, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό, να βελτιώσει τον ύπνο και ενδεχομένως, να αυξήσει την ευτυχία. Ακόμα και μόλις 5 λεπτά διαλογισμού μπορεί να φωτίσουν την ημέρα σας. Πλέον, οι άνθρωποι που διαλογίζονται, στην πραγματικότητα είναι πιο ορθολογικοί και έχουν λιγότερο άγχος όταν έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις.

6. Ακολουθήστε μια υγιή ρουτίνα φροντίδας για το δέρμα σας

Ευτυχισμένο δέρμα ισούται με ένα ευτυχισμένο άτομο και όπως με οτιδήποτε άλλο, το να αποκτήσετε υγιείς συνήθειες φροντίδας για το δέρμα σας απαιτεί χρόνο. Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό που λέει ότι χρειάζονται  21 ημέρες για να αποκτήσει κανείς μια συνήθεια. Ας πούμε απλά ότι η συνέπεια, η επανάληψη και η αγάπη για την νέα ρουτίνα σας θα κάνουν πολύ περισσότερα για την επιτυχία και το δέρμα σας από το να διαγράφετε ημέρες στο ημερολόγιο. Η επιπλέον στρώση concealer μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση για τα κουρασμένα μάτια σας, αλλά οι πραγματικές αλλαγές του δέρματος είναι οι επενδύσεις που συμβαίνουν από μέσα.

Ψάξτε για προϊόντα και τροφές που προσφέρουν κάτι περισσότερο από την βελτίωση της επιδερμίδα σας. Ακολουθήστε ένα καθημερινό και νυχτερινό τελετουργικό φροντίδας του δέρματος που θα σας κάνει να αισθάνεστε υγεία και ομορφιά και με την πάροδο του χρόνου θα δείτε τα αποτελέσματα που θα συμβούν στο δέρμα σας άρα και στην διάθεσή σας.

7. Λιμοκτονείστε το εγώ σας και θρέψτε την ψυχή σας

Είναι πολύ απλό: Κάντε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους. Επειδή κάτι φέρνει την αίσθηση της επιτυχίας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας γεμίζει με χαρά. Σίγουρα, η διαμονή αργά στη δουλειά μπορεί να είναι παραγωγική αλλά τροφοδοτεί την εξουθένωση και ίσως αποδειχθεί λιγότερο εποικοδομητική από λίγη ξεκούραση και χαλάρωση που άλλωστε την δικαιούστε.

Αγοράστε τα παπούτσια που έχετε βάλει στο μάτι, προσφέρετε στον εαυτό σας ένα παγωτό στο μεσημεριανό διάλειμμα σας, ή περάσετε όλο το Σαββατοκύριακο με ένα μαραθώνιο κλασικών ταινιών.  Ό, τι κι αν επιλέξετε, κάντε το γιατί σας κάνει ευτυχισμένους και όχι επειδή πρέπει.

8. Ακούστε την διαίσθησή σας

Ακούτε το ένστικτο σας όταν πρέπει να πάρετε μεγάλες αποφάσεις; Αν όχι, αρχίστε να το κάνετε. Το σώμα μας συχνά μας λέει τι χρειαζόμαστε πριν καταλάβουμε εμείς ότι το χρειαζόμαστε. Πάρτε έναν υπνάκο, όταν είστε κουρασμένοι. Πηγαίνετε ένα ταξίδι, αν νοιώθετε όρεξη για περιπλάνηση. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί κάτι δεν πάει αρκετά καλά μέσα σας.

Εκτός και αν είστε ένα ιδιαίτερα διαισθητικό άτομο, το να ακούτε το ένστικτό σας απαιτεί εξάσκηση. Ξεφύγετε από ό, τι σας προκαλεί, δώστε χώρο να αναπνεύσετε και γίνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τα συναισθήματά σας. Οι πιθανότητες είναι ότι ήδη ξέρετε τι χρειάζεστε, απλά πρέπει να ελαττώσετε ρυθμό για να ακούσετε.

9. Ανακατέψτε τα πράγματα

Η διακοπή της καθημερινής ρουτίνας σας μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες  παγκόσμια για την κόπωση. Προκαλείτε τον εαυτό σας να κάνει κάτι εντελώς νέο μία φορά την εβδομάδα ή, εάν αισθάνεστε πραγματικά ενθουσιώδεις, μία φορά την ημέρα. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το περπάτημα μιας νέας διαδρομής προς την δουλειά σας ή αρχίζοντας το blog σας που όλο λέτε να ξεκινήσετε. Οι νέες εμπειρίες θα ανοίξουν το μυαλό σας για νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης, που με τη σειρά τους θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

10. Επενδύστε στα θετικά γύρω σας

Το χτίσιμο υγιών σχέσεων ξεκινά με το να είστε προσεκτικοί με τι και με ποιους γεμίζετε την ζωή σας. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να αλλάξετε εύκολα τις τοξικές σχέσεις μέσα στις οποίες έχετε μεγαλώσει όταν μάλιστα πρόκειται για φίλους ή την οικογένεια, το φαγητό, την εργασία, ή ακόμα και τον εαυτό σας. Επανεκτιμήστε τις σχέσεις σας και να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αξία που προσθέτουν στη ζωή σας και την ευημερία. Οι άνθρωποι που έχουν επίγνωση των σχέσεών τους τείνουν να είναι πιο σίγουροι για τη δική τους κρίση.

11. Μάθετε κάτι νέο

Η μάθηση μας κάνει ευτυχισμένους. Θα μπορούσε επίσης να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο, να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και πιο ικανοποιημένοι από την  ζωή. Αν θέλετε να αρχίσετε από κάτι μικρό, δοκιμάστε κάτι να μάθετε παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube από την άνεση του κρεβατιού σας. Αν σκέφτεστε για κάτι μεγαλύτερο, γραφτείτε σε κάποια δραστηριότητα για ένα τρίμηνο μέσω διαδικτύου. Ότι και να αποφασίσετε να μάθετε, ο εγκέφαλός σας θα σας ευχαριστεί που τον διατηρείτε νεανικό και σε εγρήγορση.

12. Κρατήστε ημερολόγιο

Γράφοντας σε ένα ημερολόγιο έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει την πίεση, ενισχύει την κατανόηση και την σπίθα της δημιουργικότητας, συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σας ενθαρρύνει να ακολουθήσετε τους στόχους σας.  Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη θεραπεία για μια τόσο απλή πράξη. Αλλά μην πιέζετε τον εαυτό σας να γράφετε καθημερινά. Η ίδια η διαδικασία της γραφής είναι πολύ πιο σημαντική από το πόσο συχνά ανοίγετε το ημερολόγιό σας. Κάντε στον εαυτό σας μια ερώτηση όπως ‘Πώς θέλω να είναι η ημέρα μου;’ και σημειώστε αυτά που έρχονται στο μυαλό σας. Αρχίστε να γράφετε μια- δυο φορές την εβδομάδα και τελικά θα ανυπομονείτε για αυτές τις εβδομαδιαίες συνεδρίες γραφής.

huffingtonpost

Η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος είναι ο λόγος που υπάρχουν καθρέφτες στους ανελκυστήρες;