15+1 Ακραία Επιστημονικά Γεγονότα που μοιάζουν βγαλμένα από Ταινία Φαντασίας. Το 13ο θα σας Τρομοκρατήσει!

1. Το 2015 το Λονδίνο έφτασε σε πληθυσμό τα ίδια επίπεδα με το 1939

76 χρόνια και 3 συνεχείς γενιές απαλλαγμένες από πολέμους και κατακλυσμούς ήταν αρκετά για να επιστρέψει ο πληθυσμός της μεγαλύτερης αγγλικής πόλης στα προπολεμικά επίπεδα. Παρεμπιπτόντως, ούτε το Βερολίνο ούτε το Παρίσι έχει επιστρέψει στα προπολεμικά επίπεδα. (Πηγή)

2. Μόνο το 5-10% των κρασιών γίνονται καλύτερα με το πέρασμα ενός έτους, και μόνο το 1% από αυτά μετά από 5 χρόνια

Φαίνεται ότι αυτή είναι μια καλή δικαιολογία για να ανοίξετε ένα μπουκάλι! (Πηγή)

3. Τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναζητήσεων δεν έχουν επαναληφθεί στο Google για 15 χρόνια

Τα στατιστικά στοιχεία που παρατίθενται στην 15ετή επέτειο της Google, λένε ότι κατά μέσο όρο, κάθε 6ο ερώτημα αναζήτησης ήταν μοναδικό. Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου, οι μηχανές αναζήτησης βελτιώθηκαν, αλλά παρ “όλα αυτά δείχνει πόσο διαφορετικοί είμαστε! (Πηγή)

4. Στο Τόκιο ζουν περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι στον Καναδά

Φαίνεται απίστευτο! Παρ “όλα αυτά, είναι αλήθεια – ο αριθμός της μητροπολιτικής περιοχής του Τόκιο είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας σε έκταση του κόσμου. (Πηγή)

Σε μια ταυτόχρονη συνάντηση 70 ατόμων υπάρχει 99,99% πιθανότητα ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς γιορτάζουν τα γενέθλιά τους την ίδια ημέρα

Σύμφωνα με μαθηματικούς υπολογισμούς, έστω ένα από τα μέλη της ομάδας έχει γενέθλια την ημέρα Χ, τότε υπάρχει μόνο 364 ημέρες για τον δεύτερο, 363 για τον τρίτο, κλπ. Για να υπολογίσετε την πιθανότητα αυτή, το μόνο που χρειάζεται είναι να πολλαπλασιαστούν αυτές οι αναλογίες: .. 365/365 * 364/365 * 363/365 κτλ. Ως αποτέλεσμα, λιγότερο από το 0.01% των μελών της ομάδας έχουν διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης. (Πηγή)

5. Τα τετραγωνικά χιλιόμετρα που αναλογούν στον Πάπα στο Βατικανό είναι 2,3

Η έκταση του Βατικανού είναι μόνο 0,44 τετραγωνικά χλμ. Σκεφτείτε το.

6. Μέσα σε 42 λεπτά μπορεί να διασχίσετε από τον ένα πολικό πόλο τον άλλο με ελεύθερη πτώση

Αν λάβουμε υπόψη τους τελευταίους επιστημονικές υπολογισμούς, τότε αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορα – σε μόλις 38 λεπτά. (Πηγή)

7. Η Γη έχασε το 50% της άγριας φύσης τα τελευταία 40 χρόνια

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ανθρωπότητας, η άγρια ζωή συρρικνώνεται.

8. Το 8% των ανδρών από την Ασία είναι άμεσοι απόγονοι του Τζένγκις Χαν

Ο Τζένγκις Χαν πίστευε ότι όσο περισσότερους απογόνους έχει, τόσο πιο σημαντικός είναι. Το χαρέμι ​​του αριθμούσε αρκετές χιλιάδες γυναίκες, και πολλές από αυτούς γέννησαν τα παιδιά του. Αυτός είναι ο λόγος που τα Υ-χρωμοσώματα από το 8% των ανδρών από 17 ασιατικές φυλές φέρουν τα γονίδια ενός από τους πιο σημαντικούς κατακτητές όλων των εποχών. Καταπληκτικό! (Πηγή)

9. Στη Γη υπάρχουν περισσότερα δέντρα από ότι αστέρια σε όλο τον Γαλαξία μας

Στη Γη υπάρχουν πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δέντρα.

10. Στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότερες δημόσιες βιβλιοθήκες από ό,τι εστιατόρια McDonald’s

Παρά το κοινό στερεότυπο των Αμερικανών να τρώνε fast food, πολλά εστιατόρια της πιο δημοφιλούς αλυσίδας fast-food McDonald “s δεν φτάνουν τον αριθμό των δημοσίων βιβλιοθηκών. Και αυτό χωρίς να λαμβάνει κάποιος υπόψη τις βιβλιοθήκες στα σχολεία. (Πηγή)

11. 90 χρόνια ζωής ανθρώπου έχουν λιγότερες από 5.000 εβδομάδες

Για την ακρίβεια είναι 4.680 εβδομάδες. Λίγα ή πολλά Σαββατοκύριακα;

12. Η Κλεοπάτρα έζησε πιο κοντά στην προσελήνωση στο φεγγάρι από ό,τι στην κατασκευή των Πυραμίδων

Η διάσημη Πυραμίδα του Χέοπα είναι η μεγαλύτερη από τις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου και χτίστηκε γύρω στο 2540 π.Χ. Η Κλεοπάτρα έζησε πιο κοντά στην εποχή μας, το 69-30 π.Χ.. Η προσελήνωση του ανθρώπου στο φεγγάρι έγινε το 1969. (Πηγή)

13. To 43% των πιλότων παραδέχτηκαν ότι έχουν αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια πτήσης

Ελπίζουμε τώρα που το μάθατε, να μη σταματήσετε να πετάτε με αεροπλάνο.

14. Ιδιώτες στις ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους περισσότερες τίγρεις από όσες έχουν μείνει στη φύση

Από τη μία πλευρά, η αύξηση του πληθυσμού των τίγρεων που γεννήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, μας χαροποιεί. Από την άλλη πλευρά, αρκετά συχνά οι ιδιοκτήτες τις αντιμετωπίζουν ως απλές γάτες, γεγονός απαράδεκτο. (Πηγή)

15. Κάποτε η Γη ήταν μωβ

Το τμήμα Μικροβιακής Γενετικής του Πανεπιστημίου του Maryland αναφέρει ότι τα αρχαία μικρόβια για να απορροφήσουν τις ακτίνες του ήλιου δεν χρησιμοποιούσαν τη χλωροφύλλη, αλλά άλλη ουσία, την ρετινάλη. Απορροφούσαν το πράσινο φως, και αντανακλούσαν το κόκκινο και μοβ.

Η θεωρία αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο ήλιος εκπέμπει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του στο πράσινο φάσμα και η χλωροφύλλη απορροφά κατά κύριο λόγο μπλε και κόκκινα κύματα. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει μια θεωρία ότι η ισορροπία μπορεί και πάλι να εμφανιστεί στο μέλλον. Η Γη θα γίνει μοβ, αλλά εξαιτίας των αλλαγών στην ατμόσφαιρα από το διάστημα θα φαίνεται πράσινη. (Πηγή)

16. Η κοπριά των αγελάδων είναι πιο ρυπογόνα για την ατμόσφαιρα από ότι η εκπομπή καυσαερίων των αυτοκινήτων

Αυτό οφείλεται στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και τη μόλυνση της γης και του νερού. (Πηγή)

Credit: Adme

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα;

Πρωινή γυμναστική: 6 συμβουλές επιτυχίας