20 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να επιβληθείς σε άλλους ανθρώπους χωρίς να πεις λέξη..

Η επικοινωνία είναι το θεμέλιο της ανθρώπινης κοινωνίας.Έχοντας αναπτύξει τη μέθοδο αυτή οι άνθρωποι μπορούν να επεξεργάζονται να αναλύουν και να λύνουν πολλά θέματα και προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Πέρα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την επικοινωνία από απόσταση υπάρχει φυσικά και η ανάγκη για άμεση επικοινωνία,Καθημερινά οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.Θα περίμενε κανείς πως το τι θα πεις κατά τη διάρκεια μιας αλληλεπίδρασης με έναν άλλο άνθρωπο κατέχει το σημαντικότερο ρόλο. Δεν είναι έτσι όμως..

Η γλώσσα του σώματος και ο τόνος της φωνής όταν μιλάς είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες στην επικοινωνία 2 ή περισσότερων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα τα συμπεράσματα που θα βγάλει κάποιος μέσα από μία συζήτηση για εσένα βασίζονται:

10% στο τι θα πεις.

40% στον τόνο της φωνής σου

50% στη γλώσσα του σώματος που θα χρησιμοποιήσεις.

Δυστυχώς υπάρχουν σημάδια και συμπεριφορές μέσα από τις οποίες οι γλώσσα του σώματός μας προδίδει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας μέσα σε μία συζήτηση.

Ευτυχώς όμως επιστήμονες ψυχολόγοι έχουν αναδείξει τρόπους μέσα από τους οποίους μπορείς να κυριαρχήσεις και να επιβληθείς στους άλλους ανθρώπους χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξεις το στόμα σου.. Δείτε ποια είναι αυτά ψυχολογικά τρικ:

 

Κεφάλι

– Εάν ο άλλος χαμογελάει, γέρνοντας το κεφάλι του προς το μέρος μας… τότε αυτό ίσως υποδηλώνει και φλερτ! Όμως, εάν χαμηλώνει το κεφάλι, τότε αισθάνεται ντροπή και κρατά απόσταση εξαιτίας της δυσπιστίας του.

– Όταν ο άλλος σηκώνει γρήγορα το κεφάλι, φανερώνει άμεσα το ενδιαφέρον του, ειδικά εάν αυτό συνοδεύεται με ένα σήκωμα των φρυδιών. Βέβαια, εάν απλά κοιτά το ταβάνι, τότε μάλλον βαριέται…

– Το άγγιγμα του κεφαλιού μπορεί να σημαίνει μια αυτο-τιμωρία π.χ. αγγίζοντας το μέτωπο με την παλάμη του χεριού («τι έκανα πάλι;»).

– Όταν μιλάει κάποιος, χωρίς να κουνάει καθόλου το κεφάλι του, αυτό δείχνει ότι μιλά είτε σοβαρά και αληθινά, είτε από μια κυρίαρχη θέση.

Χέρια

– Ένα άτομο με σταυρωμένα χέρια, ακόμα και εάν το κάνει από συνήθεια, τείνει να νιώθει άβολα με την εμφάνιση του. Όσοι σταυρώνουν τα χέρια, ενώ ταυτόχρονα κρατούν τα πόδια τους ανοιχτά, τότε κινούνται μέσα από τη σκληρότητα ή την ανάγκη για εξουσία.

– Εάν κάποιος φέρει τα χέρια πίσω από το λαιμό ή το κεφάλι του, είναι «ανοικτός» προς τη συζήτηση που γίνεται ή χαλαρός σε γενικές γραμμές. Εάν τα χέρια βρίσκονται στους γοφούς, αποδεικνύουν ανυπομονησία ή κούραση, ενώ εάν είναι κλειστά και σφιγμένα… θυμό και νεύρα!

– Όταν κάποιος αισθάνεται αυτοπεποίθηση ο χώρος ανάμεσα στα δάχτυλα μεγαλώνει, ενώ ο αντίχειρας σηκώνεται ελαφρώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Αντίθετα, όταν υπάρχει άγχος, όλοι μας τρίβουμε ή τεντώνουμε διαρκώς τα χέρια μας.

– Όταν το χέρι του άλλου αγγίζει το μάγουλο ή το πηγούνι, τότε ο άλλος εξετάζει σοβαρά την άποψη μας.

Ώμοι και κινήσεις

– Όσο πιο κοντά βρίσκεται ο άλλος δίπλα μας ή όσο πιο πολύ γέρνει προς το μέρος μας, τόσο πιο θερμές σκέψεις έχει για εμάς. Εάν προχωράμε προς το μέρος του και ο άλλος δεν απομακρύνεται, αλλά έρχεται πιο κοντά σε εμάς… τόσο το καλύτερο!

– Εάν οι ώμοι του είναι στραμμένοι προς το μέρος μας, ακόμα και εάν κοιτάζει αλλού, τότε ενδιαφέρεται για εμάς. Το ίδιο ισχύει και όταν κάθεται με ίσια πλάτη, αφού δείχνει ότι προσέχει τα λόγια μας.

– Σε περίπτωση που αντιγράφει ασυναίσθητα τις κινήσεις μας, είτε ανάβοντας τσιγάρο αμέσως μετά από εμάς, είτε πίνοντας το ποτό μόλις εμείς το βάλουμε στο στόμα μας, τότε αισθάνεται θαυμασμό για εμάς.

Μάτια

– Όσοι δεν κοιτούν κατευθείαν στα μάτια, ίσως λένε ψέματα ή έχουν μεγάλη νευρικότητα, ενώ όσοι κοιτούν λοξά σημαίνει ότι δεν πιστεύουν στο άτομο μας.

– Οι διεσταλμένες κόρες του ματιού αποδεικνύουν το ενδιαφέρον του άλλου, αρκεί αυτός να μην έχει πιει καθόλου αλκοόλ. Βέβαια, όταν αυτές κοιτούν στο πάτωμα, τότε ο άλλος, είτε έχει δυσάρεστες σκέψεις, είτε προσπαθεί να κρύψει κάτι από εμάς.

– Εάν σμίγει κάποιος τα φρύδια του ή πιέζει τα γυαλιά προς τη μύτη του, σίγουρα πρόκειται να διαφωνήσει μαζί μας.

– Όταν κάποιος κοιτάει στο άπειρο ή το βλέμμα του «ταξιδεύει», ενώ μιλάμε, τότε βαριέται ή απλά δεν πιστεύει τα λόγια μας. Όπως και να έχει, μάλλον πρέπει να φύγετε!

Πόδια

-Μια γρήγορη κίνηση του ποδιού δείχνει ένα ανυπόμονο, φοβισμένο και νευρικό άτομο. Όταν αλλάζει κάποιος αργά τα πόδια του σε σταυροπόδι, ίσως, πλήττει με τη συζήτηση. Βέβαια, όταν το ένα πόδι αγγίζει το άλλο κατά τη διάρκεια ραντεβού… αυτό αποδεικνύει ενθουσιασμό!

– Η κατεύθυνση των ποδιών ορίζει την κατεύθυνση του ενδιαφέροντος μας. Έτσι, εάν τα πόδια του άλλου δείχνουν προς το μέρος μας, τότε σίγουρα νοιάζεται για εμάς.

– Κάποιος που στέκεται με τα πόδια ενωμένα, προφανώς έχει άγχος, αφού η στάση του δείχνει ότι χρειάζεται προστασία. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος κάθεται στην καρέκλα, σφίγγοντας τα γόνατα του.

– Όταν ο άλλος κάθεται σταυροπόδι και κουνάει πάνω κάτω το πόδι του, τότε είναι αρκετά ανυπόμονος.

ΠΗΓΗ

Το χαρτί που πέφτει πάνω στα γενέθλια σου αποκαλύπτει τα πάντα για σένα

Διάβασε 6 εκπληκτικά πράγματα που σχετίζονται με τον ύπνο και τα όνειρα