in

20 ιδέες για να κρατήσετε μια θετική στάση

Θα ήταν ότι πιο όμορφο αν θα μπορούσαμε να έχουμε πάντα τα κίνητρα για να προχωρήσουμε μπροστά, αν θα μπορούσαμε να έχουμε θετική στάση στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Όχι μόνο θα ήμασταν πιο παραγωγικοί, αλλά θα απολαμβάναμε περισσότερο τη ζωή. Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Στη πορεία της ζωής μας θα υπάρξουν μέρες που η θεωρία της θετικής στάσης δε θα μπορεί εύκολα να γίνει πρακτική εφαρμογή. Θα υπάρχουν και δύσκολες μέρες, μέρες γκρι και μαύρες. Να θυμάστε πάντα πως μπορούμε να κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου πιο θετικό και η διάθεσή μας να είναι προς τα «πάνω» και όχι «προς τα κάτω».

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; έχουμε δει και σε άλλα μας άρθρα πολλές ιδέες σχετικά με το θέμα. Είναι στο χέρι σας να διαλέξετε αυτά που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις ιδέες που δίνει ένας αυστραλός σύμβουλός θετικής ενέργειάς και κινήτρων ο Craig Harper που η δουλειά του είναι να διδάξει και να καθοδηγήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους.

20 ιδέες για να κρατήσετε μια θετική στάση:

1.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που έχουν θετική στάση και ενέργεια και αποφύγετε τους αρνητικούς και τα «βαμπίρ» που ρουφούν την θετική σας ενέργεια.

2.Μάθετε στον εαυτό σας να εμπνέεται από επιτυχημένους και θετικούς ανθρώπους.

3.Κάντε ερωτήσεις. Ρωτήστε ανθρώπους που έχουν θετική στάση πως τα καταφέρνουν. Δείτε τι μπορείτε να μάθετε από αυτή την εμπειρία; Ρωτήστε τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε: Γιατί συμβαίνει αυτό σε μένα;

4.Ενθουσιαστείτε με τις δυνατότητες σας. Δείξτε ενθουσιασμό για τα πράγματα που κάνετε.

5.Μην εστιάζετε στα αρνητικά. Επενδύστε συναισθηματικά την ενέργεια σας σε αυτό που θα νιώσετε ότι γεμίζει την μπαταρία σας.

6.Αλλάξτε τα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε και αποδεχτείτε εκείνα για τα οποία δεν έχετε κανέναν έλεγχο.

7.Μη μένετε αδρανείς. Θέστε συνεχώς νέους στόχους.

8.Κάθε μέρα να κρατάτε λίγο από το χρόνο σας για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

9.Εκφραστείτε δημιουργικά. Αυτό θα σας κάνει ευτυχισμένους.

10.Κάντε όνειρα. Ονειρευτείτε και γιατί όχι ονειροπολήστε και λίγο στην διάρκεια της ημέρας. Θα χαλαρώσει το μυαλό σας.

11.Επενδύστε χρόνο σε άλλους. Οι άνθρωποι που εστιάζουν τη σκέψη μόνο στον εαυτό τους έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση.

12.Προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε πράγματα μόνο και μόνο επειδή το κάνουν οι άλλοι.

13.Σε τακτικά χρονικά διαστήματα νιώστε ευγνωμοσύνη για την ίδια σας την ζωή. Έχετε πάντα την επίγνωση ότι η ζωή σας είναι υπέροχη και είστε τυχερός/ή που είστε εδώ που είστε.

14.Βάλτε τον πήχη ψηλά. Πείτε στον εαυτό σας «Θέλω να είμαι εξαιρετικός και να κάνω εξαιρετικά πράγματα. Και θα το κάνω. Όχι γιατί έχω ένα ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά επειδή είμαι έτοιμος να εργαστώ σκληρά και θέλω να τα καταφέρω». Διερευνήστε τον εαυτό σας και διευρύνετε τα όρια των δυνατοτήτων σας.

15.Κολυμπήστε ενάντια στο ρεύμα. Προσωπικά, μου αρέσει να κάνω ότι δεν κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι..Αφήστε τον εαυτό σας να είναι αντισυμβατικός και ξεφύγετε από την «κοινή λογική». Μερικές φορές, η «λογική» είναι συνώνυμο με το φόβο και την άγνοια.

16.Νοιαστείτε για το σώμα σας. Μην καπνίζετε ή μην πίνετε ή μην κάνετε χρήση ναρκωτικών. Το να είστε υγιής και σωματικά ικανός θα σας βοηθήσει να μείνετε ψυχικά και συναισθηματικά ήρεμοι και να είστε πιο δημιουργικοί. Είναι πολύ δύσκολο να έχετε θετική στάση όταν είστε σωματικά άρρωστος.

17.Μιλήστε για τον εαυτό σας θετικά. Μην αυτοτιμωρείστε. Μην βυθίζεστε στην αυτολύπηση.

18.Βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε. Ασχοληθείτε ενεργά με τα θέματα που σας απασχολούν.

19.Ενθαρρύνετε τον εαυτό να κάνει διαφορετικά πράγματα. Δεχτείτε μια πρόκληση. Κάντε μια αλλαγή στην ζωή σας.

20.Τουλάχιστον δύο μέρες το μήνα μείνετε μακριά από τηλέφωνο, internet, τηλεόραση και θορύβους. Φορτίστε την μπαταρία σας χωρίς κανέναν περισπασμό. Ακούστε τις ανάγκες του εαυτού σας.

Από την πλευρά μου, συμφωνώ με πολλά από τον κατάλογο, όπως υπάρχουν και άλλα που δεν μου ταιριάζουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ούτε μας παρακινούν τα ίδια πράγματα. Είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι το ωραίο. Ο καθένας ας επιλέξει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν πολλές επιλογές και εμείς θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση τους!

Να είσαι ο πιο ενθουσιώδης και ο πιο θετικός άνθρωπος που ξέρεις.
H. Jackson Brown

Πηγή:tokleidi.com

Το κείμενο που ακολουθεί είναι στην αγγλική και είναι μονό για όσους δε μιλούν αγγλικά… Διαβάστε το και θα καταλάβετε τα πάντα!..

Κεφίρ: Το θαυματουργό ελιξήριο της ζωής