in

30 Πράγματα Που Πρέπει Να Σταματήσεις Να Κάνεις Στον Εαυτό Σου

Οπως είπε η Μαρία Ρόμπινσον κάποτε: «κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη ζωή και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά μπορεί σήμερα να κάνει ενα νέο τέλος» Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να είναι πλησιέστερα στην αλήθεια. Αλλα πριν να ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία της αλλαγής πρέπει να σταματήσεις να κάνεις τα πράγματα που σε πηγαίνουν πίσω

Μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις

1.) Σταμάτα να ξοδευεις χρόνο με λάθος ανθρώπους – Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περνάς χρόνο με ανθρώπους που απομυζούν ευτυχία απο εσένα.
Εαν κάποιοι σε θέλουν στη ζωή τους θα δημιουργήσουν χώρο για σένα.
Δεν πρέπει να μάχεσαι για προβολή και αναγνώριση. Ποτέ μα ποτέ να μην επιμένεις να επιβάλλεις τον εαυτό σου σε κάποιον που συνεχώς παραβλέπει την αξία σου. Θυμήσου οτι οι αληθινοί φίλοι δεν είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό σου οταν είσαι στα καλύτερά σου, αλλά εκείνοι που βρίσκονται δίπλα σου οταν είσαι στα χειρότερά σου

2.) Σταμάτα να τρέχεις μακριά από τα προβλήματά σου – Αντιμετώπισέ τα κατάματα. Οχι δεν θα ειναι εύκολο. Δεν υπάρχει άτομο στον κόσμο τόσο ικανό ώστε να χειρίζεται άψογα κάθε αναποδιά που του προκύπτει. Δεν είμαστε υποχρωμένοι να λύνουμε αμέσως τα προβλήματά μας.
Δεν είμαστε πλασμένοι γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, είμαστε πλασμένοι για να αναστατωνόμαστε, να θλιβόμαστε, να σκοντάφτουμε και να πέφτουμε. Επειδή αυτός είναι ο σκοπός της ζωής – να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε και να τα λύνουμε στην πορεία του χρόνου. Αυτά είναι που μας διαπλάθουν και φτιάχνουν μέσα μας τον άνθρωπο εκείνο που τελικά γινόμαστε

3.) Σταμάτα να λές ψέματα προς τον εαυτό σου – Μπορεις να λες ψέμματα σε οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο, αλλά όχι στον εαυτό σου. Οι ζωές μας βελτιώνονται μόνο οταν παίρνουμε ρίσκα και το πρώτο και το πιό δύσκολο ρισκο που πρέπει να πάρουμε είναι το να γίνουμε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Διαβάστε το «Οι Δρόμοι που ταξιδεύτηκαν λιγότερο»

4.) Σταμάτα να βάζεις τις δικές σου ανάγκες σε δεύτερη μοίρα – Το πιό επώδυνο πράγμα είναι να χάσεις τον εαυτό σου αγαπώντας και ξεχωρίζοντας κάποιον άλλον παρα πολύ και ξεχνώντας οτι είσαι και εσύ ξεχωριστός. Ναι, βοήθησε τους άλλους, αλλά βοήθησε και το εαυτό σου επίσης.

5.) Σταμάτα να φοβάσαι να κάνεις λάθη – Κάνοντας κάτι και κάνοντας το έστω και λάθος είναι τουλάχιστον δέκα φορές πιό παραγωγικο απο το να μην κάνεις τιποτα. Κάθε επιτυχία εχει μια σειρά απο αποτυχίες πίσω της και κάθε αποτυχία οδηγεί προς την επιτυχία. Καταλήγεις να μετανοιώνεις για τα πράγματα που ΔΕΝ έκανες εως τωρα, παρά για τα πραγματα που έκανες.
Εαν υπάρξει κάποτε μια στιγμή για να ακολουθήσεις ότι σου αρέσει και να κάνεις κάτι που εχει νόημα για σένα, αυτή η στιγμη είναι ΤΩΡΑ..

6.) Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι – Μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι το να εισαι ο εαυτός σου σε ενα κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει σαν όλους τους άλλους.Κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι ωραιότερος, κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι εξυπνότερος, κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι νεότερος αλλα ολοι αυτοί δεν θα είναι ποτέ εσύ. Μην αλλάζεις για να αρέσεις στους άλλους. Να είσαι ο εαυτός σου και οι σωστοί άνθρωποι θα αγαπήσουν αυτό που πραγματικά είσαι. Μόνο έτσι αξίζει η αγάπη..

7.) Σταμάτα να προσπαθείς να κρατηθείς από το παρελθόν – Σταμάτα επιτέλους να κρατιέσαι από το παρελθόν, σταμάτα να ασχολείσαι με αυτούς που σε πλήγωσαν. Δεν μπορείς να αρχίσεις να διαβάζεις το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου εαν εξακολουθείς να ξανα-διαβάζεις το προηγούμενο..

8.) Σταμάτα να επιπλήττεις τον εαυτό σου για παλιά λάθη – Ισως να αγαπάμε το λάθος άτομο και να κλαίμε για τα λαθος πράγματα, αλλά ανεξάρτητα από το εαν τα πράγματα πάνε λαθος ενα είναι σίγουρο: τα λάθη μας βοηθούν να βρούμε τον άνθρωπο και τα πράγματα που είναι σωστά για εμάς.
Ολοι μας κάνουμε λάθη, δίνουμε αγώνες και μετανοιώνουμε για πράγματα απο το παρελθόν μας. Αλλα εσύ δεν είσαι τα λαθη σου, δεν είσαι οι αγώνες σου και είσαι εδώ ΤΩΡΑ με τη δύναμη να διαμορφωσεις την ημέρα σου και το μέλλον σου. Κάθε τι ξεχωριστό που εχει συμβεί στη ζωή σου σε προετοιμάζει για μια στιγμή που πρόκειται να έρθει.

9.) Σταμάτα να προσπαθείς να αγοράσεις την ευτυχία – Πολλά απο τα πράγματα που επιθυμούμε είναι ακριβά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά που πραγματικά μας ικανοποιούν είναι εντελώς ελευθερα και δεν κοστίζουν, όπως η Αγάπη, το γέλιο και το να προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας.

10.) Σταμάτα να ψάχνεις την ευτυχία αποκλειστικά στους άλλους – Εαν δεν είσαι ευτυχισμένος με αυτό που είσαι εσωτερικά δεν θα είσαι ευτυχισμένος σε μια μακροχρόνια σχέση με τον οποιονδήποτε άλλο. Πρέπει να δημιουργήσεις σταθερότητα στη δική σου ζωή πρίν να μπορέσεις να την μοιραστείς με κάποιον άλλο. Διάβασε το «Σκοντάφτοντας πάνω στην Ευτυχία»

11.) Σταμάτα να μένεις άπρακτος – Μην σκέφτεσαι παρα πολύ, γιατί αλλιώς θα δημιουργησεις προβλήματα που δεν υπήρχαν στην αρχή. Αξιολόγησε τις καταστάσεις και ανάλαβε αποφασιστική δράση. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις. Το να κάνεις προόδους περιέχει κινδύνους. Τελεία και παύλα. Δεν μπορείς να φθάσεις στο δεύτερο όροφο αν τα πόδια σου είναι ακόμα στον πρώτο.

12.) Σταμάτα να σκέφτεσαι οτι δεν είσαι έτοιμος – Κανένας δεν αισθάνεται ποτέ 100% έτοιμος οταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία. Γιατί οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή, μάς ωθούν να αναπτυχθούμε πέρα απο τις ανέσεις μας, που σημαίνει οτι δεν θα αισθανθούμε τελείως άνετα στην αρχή.

13.) Σταμάτα να εμπλέκεσαι σε σχέσεις για λάθος λόγους – Οι σχεσεις πρέπει να επιλέγονται με σοφία. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος απο το να είσαι με μια κακή παρέα. Δεν υπάρχει ανάγκη να βιαστείς. Εαν κάτι είναι γραφτό να συμβεί θα συμβεί τη σωστή στιγμή, με το σωστό άτομο και για τον καλύτερο λογο. Ερωτεύσου οταν είσαι έτοιμος, όχι οταν είσαι μόνος

14.) Σταμάτα να απορρίπτεις νέες σχέσεις επειδή οι παλιές δεν πέτυχαν – Στη ζωή θα αντιληφθείς οτι υπάρχει κάποιος λόγος για τον καθένα που συναντάς. Κάποιοι θα σε δοκιμάσουν, κάποιοι άλλοι θα σε χρησιμοποιήσουν και μερικοί θα σε διδάξουν. Αλλά το πιό σημαντικό, κάποιοι θα σου βγάλουν το καλύτερο εαυτό σου.

15.) Σταμάτα να ανταγωνίζεσαι τους άλλους – Μην στεναχωριέσαι που άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα απο εσένα. Συγκεντρωσου στο να καταρρίψεις τα δικά σου ρεκορ κάθε ημέρα. Η Επιτυχία είναι μια μάχη ανάμεσα σε ΕΣΕΝΑ και στον ΕΑΥΤΟ σου μόνο

16.) Σταμάτα να ζηλευεις άλλους – Η ζήλεια είναι η τέχνη του να μετράς τις ευλογίες και τα χαρίσματα των άλλων αντί για τα δικά σου. Ρώτησε τον εαυτό σου το εξής : Υπάρχει κάτι που έχω και το οποίο ο καθένας θα ήθελε να το έχει?

17.) Σταμάτα να παραπονιέσαι και να λυπάσαι για τον εαυτό σου – Τις ζωής οι «ζαριές» ρίχνονται για κάποιο λόγο – για να στρέψουν την πορεία σου σε μια κατεύθυνση που σου ταιριάζει. Μπορεί να μη τα δείς ή να τα καταλάβεις όλα τη στιγμή που γίνονται και μπορεί αυτό να είναι δύσκολο για σένα.

Αλλά θυμήσου όλες εκείνες τις άτυχες «ζαριές» που έτυχαν στο παρελθόν. Συχνά θα δείς οτι σε οδήγησαν σε ενα καλύτερο μέρος, σε έκαναν καλύτερο άνθρωπο, με μεγαλύτερη γνώση. Γι αυτό χαμογέλα! Κάνε τους άλλους να καταλάβουν οτι σήμερα είσαι πολύ δυνατότερος απο οτι χθές και θα συνεχίσεις να είσαι.

18.) Σταμάτα να κρατάς κακίες – Μη ζείς τη ζωή σου με το μίσος στην καρδιά σου. Γιατί ετσι θα καταλήξεις να πληγώνεις τον εαυτό σου περισσότερο απο τους ανθρωπους που μισείς. Συγχώρεση δεν είναι να πείς: “ εντάξει, ότι μου έκανες είναι ΟΚ».

Αλλά το να πείς «Δεν πρόκειται ποτέ να αφήσω αυτό που μου έκανες να χαλάσει την ευτυχία μου». Συγχώρεση είναι η απάντηση ….αφησέ το να φύγει, βρες την γαλήνη, απελευθέρωσε τον εαυτό σου!. Και θυμήσου η συγχώρεση δεν είναι μονο για τους άλλους ανθρώπους, είναι και για σένα. Εαν χρειαστεί, συγχωρεσε το εαυτό σου, πήγαινε παρακάτω και προσπάθησε να τα καταφέρεις καλύτερα την επόμενη φορά.

19) Σταμάτα να επιτρεπεις στους άλλους να σε κατεβάζουν στο δικό τους επίπεδο – Αρνήσου να χαμηλώσεις το δικό σου επίπεδο για να διευκολύνεις αυτούς που αρνούνται να ανεβάσουν τα δικό τους.

20.) Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο εξηγώντας στους άλλους ότι κάνεις – Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δε θα σε πιστέψουν ετσι και αλλιώς. Απλά κάνε οτι γνωρίζεις πως είναι σωστό με την καρδιά σου

21.) Σταμάτα να κάνεις τα ιδια πράγματα ξανά και ξανά χωρίς να κάνεις ενα διάλειμμα – Ο κατάλληλος χρόνος για να πάρεις μια βαθειά ανάσα είναι ακριβώς όταν δεν εχεις χρόνο για αυτό. Εαν εξακολουθείς να κάνεις αυτά τα ίδια που κάνεις, θα λαμβάνεις και τα ιδια αποτελέσματα. Μερικές φορές χρειάζεται να να δείς τα πράγματα από απόσταση, για να τα δεις πιο καθαρά

22.) Σταμάτα να παραβλέπεις την ομορφιά των μικρών πραγμάτων – Απολαυσε τις μικρές χαρές γιατί μια μέρα ισως κοιτάξεις πίσω και ανακαλύψεις οτι ήταν τελικά μεγάλες χαρές. Το καλύτερο κομμάτι της ζωής σου θα είναι οι μικρές, ανώνυμες στιγμές που πέρασες χαμογελώντας με κάποιον που είναι σημαντικός για σένα (Μικρά θαυματα Little Wonders – Rob Thomas)23.) Σταμάτα να προσπαθεις να κάνεις τα πράγματα τέλεια – Ο πραγματικός κοσμος δεν αμοιβει τους τελειομανείς, αμοίβει ανθρώπους που ολοκληρώνουν τα πράγματα.

24.) Σταμάτα να ακολουθείς το μονοπάτι με την λιγότερη αντίσταση (δηλ τον εύκολο δρόμο) – Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά αν σχεδιάζεις κάτι που αξίζει . Μη παίρνεις τον εύκολο δρόμο. Κάνε κάτι εξαιρετικό

25.) Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σα να είναι ολα εντάξει εαν δεν είναι – Εΐναι φυσικό κάποιες φορές να νιώθεις ότι διαλύεσαι και ότι «πέφτεις». Δεν χρειάζεται πάντα να προσποιείσαι οτι είσαι δυνατός και δεν υπάρχει ανάγκη να αποδεικνύεις διαρκώς οτι ολα πάνε καλά. Ούτε πρέπει να σε απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι – κλάψε αν το εχεις ανάγκη – ειναι υγιές να αφήνεις τα δάκρυά σου να τρέξουν. Οσο συντομότερα το κάνεις, τόσο συντομότερα θα μπορέσεις να χαμογελάσεις και πάλι.

26.) Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματά σου – Ο βαθμός που μπορεις να πετύχεις τα όνειρά σου, είναι ο βαθμός που μπορέις να αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή σου. Οταν κατηγορείς άλλους για αυτά που περνάς, αρνιέσαι την ευθύνη – και δίνεις στους άλλους δύναμη πάνω στη δική σου ζωή..

27.) Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τα πάντα για όλους – Είναι αδύνατο να το κάνεις αυτό και οταν το προσπαθείς θα σε εξαντλήσει. Αλλα το να κάνεις ενα άτομο να χαμογελάσει ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει τον κόσμο. Ισως οχι ολο τον κόσμο, αλλά τον δικό του κόσμο. Γι αυτό περιόρισε την προσοχή σου. Μην κοιτάς παντού..

28.) Σταμάτα να ανησυχείς τοσο πολύ – Η στεναχώρια δεν θα αφαιρέσει τα βάρη απο το αύριο. Ενας τρόπος για να ελέγχξεις εαν κάτι αξίζει να παιδεύεσαι είναι να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση « Θα εχει σημασία αυτό σε ενα χρόνο ; σε 3 χρόνια ; σε 5 χρόνια ; Εαν όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείς για αυτό

29.) Σταμάτα να εστιάζεις σε οτι δεν θελεις να συμβεί – Εστίασε σε ότι θέλεις να συμβεί. Η θετική σκέψη βρίσκεται στην απαρχή κάθε μεγάλης επιτυχημένης ιστορίας. Εαν ξυπνάς κάθε πρωί με την σκέψη οτι κάτι υπέροχο θα συμβεί στη ζωή σου σήμερα, και δώσεις πολύ προσοχή, συχνά θα δείς οτι επιβεβαιώθηκες.

30.) Σταμάτα να είσαι αγνώμων – Ανεξάρτητα του πόσο καλά ή κακά σου πάνε τα πράγματα, ξύπνα κάθε πρωί ευχαριστημένος για τη ζωή σου. Κάποιοι, κάπου αλλού, παλεύουν απεγνωσμένα για ότι είναι δικό τους. Αντί να σκέφτεσαι λοιπόν για αυτά που δεν εχεις, προσπάθησε να σκεφτείς για αυτά που έχεις και που κάποιοι άλλοι στερούνται.

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τον Δία, τη Θεά Αφροδίτη και το Άγαλμα της Ελευθερίας σε ανθρώπους του σήμερα

Η πόση Χυμού Κουρκουμά Ισοδυναμεί με 60 λεπτά στο Γυμναστήριο; Δείτε τι υποστηρίζει η παρακάτω έρευνα