4 μπαχαρικά κατά του καρκίνου

Η φαρμακευτική χρήση των μπαχαρικών είναι γνωστή από την αρχαιότητα, πολύ πριν τα χημικά παρασκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών έρθουν να αντικαταστήσουν το πλούσιο οπλοστάσιο της φύσης. Σχεδόν όλα τα μπαχαρικά έχουν ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες και μάχονται πλήθος ασθενειών σε βαθμό που ποικίλλει ανάλογα με την σοβαρότητα και το είδος

Η αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση τους βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει καταστάσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε καρκινογενέσεις, ή ακόμη, και να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Ακολουθεί μια μικρή λίστα των μπαχαρικών με την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση :

1. Κύμινο

Υπάρχουν πάνω από 600 μελέτες που καταδεικνύουν ότι αυτός ο καταπληκτικός σπόρος και τα έλαιά του, έχουν την δυνατότητα να σταθεροποιούν και να ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει το κύμινο σε θεραπείες παγκρεατικών καρκίνων με τα εκπληκτικά αποτελέσματα του θανάτου των καρκινικών κυττάρων σε ποσοστό 80%.

2. Σκόρδο

Οι θειούχες ενώσεις του σκόρδου με κυρίαρχη την αλισίνη που του  δίνει αυτήν την έντονη οσμή, αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο σώμα, επιταχύνουν την αποκατάσταση του DNA, και σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από καρκίνους του προστάτη, του εντέρου, του στήθους και του συκωτιού.

3. Τζίντζερ


Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου. Βοηθάει επίσης στην ανακούφιση από ναυτίες, ημικρανίες, πληγωμένους μύες, και αρθρίτιδα. Σύμφωνα με μελέτες η αντιφλεγμονώδης δράση του τζίντζερ σκοτώνει στον δοκιμαστικό σωλήνα τον καρκίνο των ωοθηκών, πιο γρήγορα από την χημειοθεραπεία.

4. Κουρκουμάς

Ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της αποτροπής εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου.

ΠΗΓΗ 

4 λόγοι για να βάλετε το Τζίντζερ στη διατροφή σας!!

Η παγκόσμια οικονομία με το παράδειγμα των…δύο αγελάδων