in

5 Λόγοι για να αγαπάτε τον Λεονάρντο ντι Κάπριο ακόμα περισσότερο,που δεν έχουν καμία σχέση με το υποκριτικό του ταλέντο.

Ο έξι φορές υποψήφιος μέχρι σήμερα 41χρονος ηθοποιός ίσως επιτέλους δικαιώθηκε και κέρδισε το πολυποθητο αγαλματίδιο.

Αφοσιωμένος στην τέχνη και τον οικολογικό ακτιβισμό του, ο ΝτιΚάπριο ευχαρίστησε τον Ινιάριτου αλλά και τον μέντορα του Μάρτιν Σκορσέζε ενώ στον ευχαριστήριο λόγο του μίλησε για το μήνυμα της Επιστροφής. Για μια ταινία που μιλά για το πώς ο άνθρωπος είναι δεμένος με τη φύση, για την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει και οφείλουμε να την προλάβουμε πριν η πολιτική της απληστίας καταστρέψει τον πλανήτη μας.

Πέρα από το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο θα σας αποκαλύψουμε κάποιες πτυχές του εαυτού του που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε. Πτυχές που τον καθιστούν έναν υπέροχο και δραστήριο άνθρωπο που μας κάνουν να το θαυμάζουμε 5 φορές περισσότερο..

1.Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο νοιάζεται για το περιβάλλον

leonardo-dicaprio-at-the-premiere-of-film-11-hour

Το απέδειξε και μέσα από το λόγο του στη βραδιά των όσκαρ μιλώντας για το πρόβλημα στις κλιματικές αλλαγές που υφίσταται ο πλανήτης, θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως δεν πρέπει να έχουμε σαν δεδομένο το φιλικό οικοσύστημα του πλανήτη μας.Το 2014 ίδρυσε το Di Caprio Foundation για το οποίο έχει δεχτεί απίστευτη κριτική καθώς πολλοί τον κατηγορούν πως το ίδρυμα είναι μια βιτρίνα φοροδιαφυγής. Όπως και να έχει, αποδεδειγμένα ο Λεονάρντο έχει δώσει πολλά εκατομμύρια για την προστασία κοραλλιογενών υφάλων και τροπικών δασών ανά τον κόσμο.

2.Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο νοιάζεται για τους ιθαγενείς ανθρώπους του κόσμου. (και όχι μόνο)

leonardo-dicaprio-rally

Στο πέρασμα της ιστορίας οι ιθαγενείς κάτοικοι του πλανήτη έχουν κακομεταχειριστεί, εκμεταλλευτεί, σκοτωθεί, ξεριζωθεί, από τους εξπανσιονιστικούς λαούς καθώς και από τις άπληστες κυβερνήσεις των σύγχρονων κρατών. Αυτό είναι ένα θέμα που άγγιξε βαθιά τον Λιο καθώς μέσα από την ομιλία του όταν πήρε τη χρυσή σφαίρα τον Ιανουάριο Δήλωσε:

Είναι επιτακτική ανάγκη να σεβόμαστε τον πολιτισμό,την ιστορία και την κουλτούρα των ιθαγενών ανθρώπων μιας περιοχής.Ήρθε η ώρα για την προστασία αυτών των ανθρώπων από τα επεκτατικά συμφέροντα των δυνατών!

Πέρα από αυτό έχει δωρίσει εκατομμύρια για την προστασία και αναβάθμιση περιοχών όπως το Mugarameno στη Zambia, μετά τον σεισμό στην Αιτή έδωσε πολλά χρήματα για βοήθεια καθώς και πολλά είναι τα παιδιατρικά κέντρα σε χώρες του τρίτου κόσμου που φέρουν το όνομά του.

3.Ο Λίο αγαπάει και νοιάζεται για τα ζώα.

leo-dicap-swan

Όπως και εμείς στο mymind.gr έτσι και ο Λίο σέβεται και αγαπάει αυτές τις ψυχές. Το έργο του για την προστασία σπάνιων ζώων υπό εξαφάνιση είναι εξίσου μεγάλο.Συγκεκριμένα το Di caprio Foundation έχει καταγράψει ενέργειες για την προστασία λύκων,καρχαριών,θαλάσσιων χελωνών, ρινόκερων,του γορίλα της Αφρικής, ιαγουάρων, της λεοπάρδαλης του χιονιού, και πολλών άλλων ζώων.Πέρα από αυτό το 2010 δώρισε και ένα εκατομμύριο στο Wildlife Conservation Society για την προστασία ενός σπάνιου τίγρη.. Τα αγαπάει τα ζώα αυτό είναι σίγουρο.. Και κάποιος που νοιάζεται τόσο πολύ για αυτά σίγουρα έχει κάτι καλό μέσα του!

4.Είναι δραστήριος ακτιβιστής!

leonardo-dicaprio-activist

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν είναι από αυτούς που δωρίζουν απλά τα αμέτρητα εκατομμύρια που διαθέτουν σε σκοπούς και μετά επαναπαύονται πως έχουν κάνει κάτι καλό! Ο Λίο έχει παρευρεθεί όπου υπάρχει φτώχια,πείνα και ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας ανά τον κόσμο!

Εκτός από αυτό οδηγάει ένα οικολογικό Prius και ένα ηλεκτροκίνητο Tesla αυτοκίνητο.Όλα τα σπίτια του τροφοδοτούνται από εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως ηλιακή και αιολική.Έχει δηλώσει πως είναι φαν της ανακύκλωσης και απεχθάνεται την ασύστολη σπατάλη όλων των ειδών.

5.Υποστηρίζει φιλμ-καμπάνιες που έχουν στόχο την θετική αλλαγή του κόσμου. 

LEO

Κατά καιρούς ο ηθοποιός έχει υπάρξει παραγωγός τέτοιων φιλμ που έχουν σκοπό την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων. Το πιο πρόσφατο φιλμ που ήταν μέσα ο Λίο ως παραγωγός είναι το Cowspiracy: The Sustainability Secret που έχει να κάνει με την κακοποίηση των αγελάδων και άλλων ζώων που υφίστανται ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ποσότητες παροχής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο.Επίσης έχει δωρίσει πολλά λεφτά στο cinema for peace, που είναι μία εταιρία παραγωγής ταινιών αφυπνιστικού χαρακτήρα.Γενικά όλο και κάπου θα δεις το όνομα του στους τίτλους τέλους και στα credits τέτοιων φιλμ. Via

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι αδιαμφισβίτητα ένας σπουδαίος ηθοποιός, βραβευμένος και με όσκαρ πλέον. Αυτό όμως που τον κάνει ακόμα πιο υπέροχο είναι το έργο του που συμβάλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους τους ανθρώπους και τα ζώα που ζουν μέσα σε αυτόν.. ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΟ

Ποια σουβενίρ αξίζει να αγοράσετε σε 9 ευρωπαϊκές χώρες! Κάθε ευρωπαϊκή χώρα διαθέτει μοναδικά αναμνηστικά που είναι μέρος της ιστορίας του τόπου που επισκέπτεστε.

Πώς αυτο-σαμποτάρονται οι έξυπνοι άνθρωποι