in ,

Ποια σουβενίρ αξίζει να αγοράσετε σε 9 ευρωπαϊκές χώρες! Κάθε ευρωπαϊκή χώρα διαθέτει μοναδικά αναμνηστικά που είναι μέρος της ιστορίας του τόπου που επισκέπτεστε.

Κάθε ευρωπαϊκή χώρα διαθέτει μοναδικά αναμνηστικά που είναι μέρος της ιστορίας του τόπου που επισκέπτεστε.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι γνωστές για ορισμένα τρόφιμα που παράγουν ή για τα χειροτεχνήματά τους, που είναι ιδανικά για να φέρετε πίσω στο σπίτι σας.

Η Πορτογαλία, για παράδειγμα, είναι η μοναδική παραγωγός του κρασιού Πόρτο στον κόσμο.

Δείτε τη λίστα με ιδανικά σουβενίρ για να αγοράσετε σε 9 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες:

1. Στη Γερμανία το ποτήρι μπύρας «mass»

germanty.jpg

Οι Γερμανοί είναι γνωστοί για την αγάπη τους στη μπύρα – που συχνά είναι φθηνότερη και από το νερό – και την πίνουν με το λίτρο σε βαριές κούπες από γυαλί γνωστές ως «mass».

Αν ταξιδεύετε στο ιστορικό Hofbräuhaus του Μονάχου, πάρτε μία «mass» με το εμβληματικό μπλε HB στο μπροστινό μέρος.

2. Στην Ιταλία τα δερμάτινα

italy.jpg

Η Ιταλία είναι γεμάτη υπαίθριες αγορές με πωλητές που πωλούν διάφορα δερμάτινα είδη, όπως τσάντες, ζώνες, ή ακόμα και σημειωματάρια.

Η πιο διάσημη αγορά της χώρας – και το ιδανικό σημείο για να βρείτε ποιοτικά δερμάτινα είδη – είναι η αγορά San Lorenzo στη Φλωρεντία.

Θα μπορούσατε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας περιπλανώμενοι γύρω από την ατελείωτη σειρά των πάγκων.

3. Στην Κροατία οι καρδιές

croatia.jpg

Δημοφιλείς σε όλη την Κροατία, οι καρδιές «licitar», οι οποίες είναι απλά κέικ από αλεύρι, νερό, μαγιά και ζάχαρη, έχουν σχήμα καρδιάς και στη συνέχεια ψήνονται και βάφονται με φωτεινά χρώματα – συνήθως κόκκινα.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σύμβολο της κροατικής πρωτεύουσας του Ζάγκρεμπ και είναι γνωστές από τον Μεσαίωνα.

4. Στην Αυστρία τα Mozartkugeln

Τα Mozartkugeln είναι σοκολατένιες τρούφες γεμιστές με αμυγδαλόπαστα και πραλίνα και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα της Αυστρίας.

Δημιουργήθηκαν αρχικά στο Σάλτσμπουργκ το 1890 από τον Paul Fürst, ο οποίος αποφάσισε να δώσει στη δημιουργία του το όνομα του διάσημου Αυστριακού συνθέτη, Wolfgang Amadeus Mozart.

5. Στη Ρουμανία οι ξύλινες κουτάλες

Αν και χρησιμοποιούνται επί το πλείστον στη μαγειρική, οι ρουμάνικες ξύλινες κουτάλες πωλιούνται ως διακοσμητικά αντικείμενα.

6. Στην Ισπανία οι βεντάλιες

Θα δείτε τις γυναίκες να χρησιμοποιούν πολύχρωμες βεντάλιες σε όλη την Ισπανία.

Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα όμορφο διακοσμητικό κομμάτι, χάρη στα περίπλοκα χειροποίητα σχέδια που θα βρείτε στις περισσότερες από αυτές.

7. Στην Πολωνία το κεχριμπάρι

Γνωστό ως χρυσός της Βαλτικής, το κεχριμπάρι είναι παντού στην πολωνική πόλη του λιμανιού του Γκντανσκ.

Θα βρείτε πολλά καταστήματα που πωλούν μοναδικά κοσμήματα κατασκευασμένα από υλικό, το οποίο είναι απλά ρητίνη δέντρων που έχει βαφτεί και χυτευτεί σε καλούπια.

Η πόλη φιλοξενεί ακόμη και μια διεθνή έκθεση κεχριμπαριού με πάνω από 215 κομμάτια.

8. Στην Πορτογαλία το κρασί Πόρτο

Η γραφική κοιλάδα Duoro της Πορτογαλίας είναι ο μοναδικός παραγωγός κρασιού Πόρτο στον κόσμο, ένα κρασί που είναι γλυκό και συχνά απολαμβάνετε μετά από ένα γεύμα.

9. Στην Ελλάδα μπλε χάντρες για «το κακό μάτι»

Για να αποφύγεις το «κακό μάτι» αγόρασε μία μπλε χάντρα που συμβολίζει το μάτι και είναι μέρος της παραδοσιακής ελληνικής τέχνης.

πηγή

Διάβασε 6 εκπληκτικά πράγματα που σχετίζονται με τον ύπνο και τα όνειρα

5 Λόγοι για να αγαπάτε τον Λεονάρντο ντι Κάπριο ακόμα περισσότερο,που δεν έχουν καμία σχέση με το υποκριτικό του ταλέντο.