5 μυστικά & κόλπα για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας !
in , ,

5 μυστικά & κόλπα για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας !

Παρ’όλο που όλοι ξέρουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε κιλά είναι να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες και να γυμναζόμαστε, είναι κάπως πιο περίπλοκο από αυτό. Αν και η άσκηση συνιστάται για την καλύτερη υγεία της καρδιάς και του σώματος γενικότερα, κάποιοι απλά την μισούν ή δεν μπορούν να γυμναστούν λόγω προβλημάτων με τη μέση και άλλων παθήσεων.

Η άλλη λύση για να χάσετε κιλά χωρίς να γυμναστείτε είναι να ενεργοποιήσετε τις ορμόνες απώλειας βάρους. O μεταβολισμός παίρνει μπρος ενεργοποιώντας αυτές τις ορμόνες που ρυθμίζουν την ικανότητα του σώματος να χάσει βάρος. Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω θα σας δείξει 10 τρόπους να χάσετε βάρος χωρίς να γυμναστείτε, μερικοί από τους οποίους ενεργοποιούν και τις ορμόνες απώλειας βάρους:

1. Φάτε πιο αργά και προσεκτικά: Η λεπτίνη, η ορμόνη κορεσμού του σώματος που δίνει σήμα ότι έχουμε χορτάσει, χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να λειτουργήσει. Αν τρώτε πολύ γρήγορα, τότε δεν παίρνετε το σήμα ότι έχετε φάει αρκετά από αυτή την ορμόνη, Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνη βοηθά να νιώσετε χορτασμένοι για περισσότερο, ενεργοποιώντας την λεπτίνη.

2. Συμπεριλάβετε μεγάλες ποσότητες ειδικών λιπαρών στην διατροφή σας: Τα λιπαρά γνωστά ως τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας, όπως αυτά που υπάρχουν στο έλαιο καρύδας, αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού, δεν αποθηκεύονται σαν λίπη αφού καίγονται γρήγορα και αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας.

3. Καταναλώστε καθημερινά πρωινό λίγο μετά το ξύπνημα: Τρώγοντας μέσα σε μια ώρα από την στιγμή που ξυπνήσατε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ορμόνες απώλειας βάρους για όλη τη μέρα!

4. Βγείτε στον ήλιο για να πάρετε βιταμίνη D: Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D βοηθούν να ενισχύσετε τον μεταβολισμό και να τον κρατάτε σε εγρήγορση.

5. Κοιμηθείτε καλύτερα: Όταν κοιμάστε 6-8 ώρες κάθε βράδυ, τα επίπεδα λεπτίνης πέφτουν για να μην χρειάζεται να στείλετε σήμα ότι είστε γεμάτοι. Γι’αυτό ο ύπνος καλής ποιότητας είναι τόσο σημαντικός – είναι υπεύθυνος για να ενημερώνει τον εγκέφαλο πότε πεινάτε πραγματικά και πότε όχι.

Αν τα επίπεδα λεπτίνης πέσουν χαμηλά, τότε τρώτε παραπάνω και λαμβάνετε περισσότερη ενέργεια για να καταναλώσετε, για να αναπληρώσετε για την έλλειψη. Η λεπτίνη είναι πολύ σημαντική γιατί μας ενημερώνει πότε πεινάμε, πότε διψάμε και πότε είμαστε κουρασμένοι πραγματικά.

via

Θαλασσινό αλάτι: Οι εκπληκτικές ιδιότητες του πολύτιμου ορυκτού

5 παράξενα πράγματα που σου συμβαίνουν όταν σου λείπει βιταμίνη D