in

5 Σημάδια ότι έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας!!

Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «αδελφή ψυχή»; Αν πιστέψουμε τους συνδαιτημόνες του πλατωνικού Συμποσίου, οι άνθρωποι παλιά –πολύ πολύ παλιά– είχαν τέσσερα πόδια, τέσσερα χέρια και ένα κεφάλι με δύο πρόσωπα. Μέχρι που ο Δίας φοβήθηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έφταναν να κατακτήσουν τον θεϊκό του θρόνο, κι έτσι τους χώρισε στη μέση, καταδικάζοντάς τους να ψάχνουν εναγωνίως το άλλο τους μισό για μια ολόκληρη ζωή –ή και για περισσότερες, αν βάλουμε και τις ανατολικές παραδόσεις στην εξίσωση.

Ποιες είναι Αδελφές Ψυχές μας;

Ας ξεκαθαρίσουμε τώρα ποιες είναι οι αδελφές ψυχές αλλά και για ποιο λόγο έρχονται στη ζωή μας. Οι αδελφές ψυχές, μπορεί να είναι κάποιοι φίλοι και αγαπημένοι μας άνθρωποι που ανταποκρίνονται θετικά στην αγάπη μας. Είμαστε στενά συνδεδεμένοι μαζί τους και μοιραζόμαστε συνήθως ένα κοινό πνευματικό μονοπάτι και σκοπό.

Μια αδελφή ψυχή μπορεί να είναι κάποιο άτομο το οποίο έχει έρθει να μας βοηθήσει στην πνευματική μας εξέλιξη. Μπορείτε να το αναγνωρίσετε γιατί συχνά αυτό το άτομο δείχνει να γνωρίζει πολλά για εσάς και του αρέσει να μοιράζεται μαζί σας αρκετά πράγματα και όλο αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας, με πολλούς τρόπους, σας βοήθα να ανοίξετε την καρδιά σας. Επίσης μπορεί να είναι κάποιο άτομο με το οποίο συνδέεστε από προηγούμενες ζωές και τώρα συνεχίζετε αυτήν την καλά αναπτυγμένη σχέση που είχατε τότε ή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που είστε μαζί στη Γη.

Οι περισσότεροι έχουν αρκετές αδελφές ψυχές που τους συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής. Ίσως να βρίσκεστε είδη και εσείς σε σχέσεις με αδελφές ψυχές που είναι είτε φίλοι, είτε οι αγαπημένοι σας. Μια αδελφή ψυχή μπορεί να έρθει στη ζωή σας ως σύντροφος, πολύτιμος φίλος ή ακόμη και ως παιδί σας. Μπορεί επίσης να είναι ένα άτομο με το οποίο μοιράζεστε το πνευματικό μονοπάτι, έχετε μια κοινή εργασία ή έχετε μια δέσμευση, όπως το να είστε γονείς για συγκεκριμένες ψυχές. Μια αδελφή ψυχή μπορεί να είναι ένα άτομο για οποίο έχετε την ευθύνη της ανάπτυξής του, όπως ένα παιδί.

Οι αδελφές ψυχές δημιουργούνται σε επίπεδο ψυχής, επομένως υπάρχουν διάφοροι τύποι ή τρόποι έκφρασης αυτών των σχέσεων οι οποίες προέρχονται από την επιθυμία της ψυχής να βιώσει αυτές τις εμπειρίες και να εξελιχθεί.

Το κατά πόσο ισχύει ή όχι η θεωρία που θέλει το «άλλο μας μισό» να ζει κάπου στον πλανήτη (και πόσο τρομακτικά λίγες μοιάζουν οι πιθανότητες να συμπέσουμε κάποια στιγμή στην ίδια πόλη, αν αυτό ισχύει) εξαρτάται μόνο από το αν την πιστεύετε ή όχι. Αν εμπίπτετε στην πρώτη κατηγορία, έχουμε μερικά σημάδια τα οποία –σύμφωνα με τους οπαδούς της– αποδεικνύουν ότι ο/η σύντροφός σας είναι όντως «το άλλο σας μισό» και μπορείτε να σταματήσετε το ψάξιμο. Αν, πάλι, ανήκετε στους αμφισβητίες της παραπάνω θεωρίας, οι ενδείξεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν απλώς να καταλάβετε τι εννοούν εκείνοι «οι άλλοι» όταν μιλούν για «αδελφή ψυχή».

Καταλαβαίνεστε απόλυτα: Το να ολοκληρώνετε ο ένας τις προτάσεις του άλλου είναι κάτι που μπορεί να σας συμβαίνει με τον καλύτερό σας φίλο, ή με όποιον πολύ κοντινό σας άνθρωπο περνάτε πολύ χρόνο μαζί. Όταν, όμως, συμβαίνει με τον/ στην σύντροφό σας, αυτή η «αλληλοσυμπλήρωση» είναι σημάδι ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό.

Ερωτεύεστε τα ελαττώματά του/της: Αν ήμασταν όλοι τέλειοι, οι ανθρώπινες σχέσεις θα λειτουργούσαν άψογα, και δεν θα χρειάζονταν αυτό που λέμε «δουλειά» για να κρατήσουν. Για την ακρίβεια, οι μόνες σχέσεις που δεν χρειάζονται «δουλειά» για να κρατήσουν, είναι αυτές των «αδελφών ψυχών». Αν θέλετε ο ένας τον άλλο ακριβώς γι’ αυτό που είναι, «πακέτο» με τα ελαττώματά του (τα οποία δεν θα αλλάζατε ακόμα και αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να το κάνετε) μπορείτε να συγχαρείτε τον εαυτό σας, έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας.

Δεν χρειάζεται πάντα να μιλάτε για να επικοινωνείτε: Οι αδελφές ψυχές έχουν συχνά μια πνευματική σύνδεση παρόμοια με εκείνη των διδύμων. Μπορεί, ας πούμε, να σηκώσετε το ακουστικό για να τηλεφωνήσετε ο ένας στον άλλο ταυτόχρονα, ή να ξυπνήσετε το ίδιο ακριβώς λεπτό ενώ δεν κοιμάστε μαζί. Στην πιο καθημερινή εκδοχή αυτού του φαινομένου, τυχαίνει απλώς να μαντεύετε τη σκέψη του/ της συντρόφου σας, χωρίς να χρειάζεται να μιλήσετε για να επικοινωνήσετε.

Κοιτάζεστε στα μάτια: Θα έχετε προσέξει από προηγούμενες σχέσεις (μη μας πείτε ότι βρήκατε την αδελφή ψυχή σας στην πρώτη σας σχέση, δεν θα σας πιστέψουμε) ότι καθώς περνά ο καιρός, αυτό που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούν “eye contact” αραιώνει, σταματάτε δηλαδή να κοιτάτε ο ένας τον άλλο στα μάτια όταν μιλάτε. Μετά από μερικά χρόνια σχέσης, μόνο τα ζευγάρια που είναι όντως «αδελφές ψυχές» κοιτάζονται στα μάτια.

Το αισθάνεστε: Ό,τι και αν λέμε για ενδείξεις και σημάδια, η αλήθεια είναι πως αν βρείτε την αδελφή ψυχή σας, θα το καταλάβετε. Όχι ότι δεν απολαμβάνετε να διαβάζετε γραμμές σαν αυτές, και να «βεβαιώνεστε», αλλά συνήθως –όσον αφορά τις σχέσεις γενικώς, και αυτή με το άλλο μας μισό ειδικότερα– το ένστικτό μας είναι αλάνθαστο. Αν νιώθετε ότι στη σχέση με τον/την τωρινό σύντροφό σας υπάρχει κάτι βαθύτερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες, το οποίο δεν μπορείτε να περιγράψετε με λόγια, αυτό πιθανότατα δεν είναι ιδέα σας.  πηγή

15 εκπληκτικά φιλόδοξες ιδέες για τον πρωτότυπο επανασχεδιαμό του σπιτιού σας..

7 Πράγματα που οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολύ καλά και ξεχωρίζουν