in

7 Πράγματα που οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολύ καλά και ξεχωρίζουν

Όλοι έχουμε τα δυνατά μας και τα αδύναμά μας σημεία και πρέπει να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε ώστε να εξελιχτούμε ως προσωπικότητες. Αν είμαστε άριστοι στα μαθηματικά αλλά έχουμε πρόβλημα στη βιολογία, τότε το να βρούμε έναν συμμαθητή που είναι το αντίθετο, θα είναι βοηθητικό για εμάς.

Το ίδιο ισχύει και για τα γενικά προβλήματα της ζωής (και τις λύσεις). Οι εσωστρεφείς είναι χαρισματικοί από πολλές απόψεις, και πολλά πράγματα στα οποία είναι καλοί, μπορούν εύκολα να αγνοηθούν από τους άλλους. Αλλά αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά για τις ανθρώπινες σχέσεις και την κατανόηση.

Ακολουθούν 7 πράγματα στα οποία οι εσωστρεφείς είναι πολύ καλοί

Ακούνε

Όταν συνδέεστε με έναν εσωστρεφή, τότε στα αλήθεια συνδέεστε. Νοιάζονται για αυτά που λέτε και κάνουν κάτι παραπάνω από το να σας ακούνε απλά: Ακούνε και κάνουν ερωτήσεις. Μιλάνε λιγότερο και σας επιτρέπουν να ολοκληρώνετε τις σκέψεις σας, προσπαθώντας να κατανοήσουν. Εξαιτίας αυτού, οι εσωστρεφείς είναι σίγουρο ότι θα σας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές που μπορείτε να πάρετε.

Έχουν γνώση των δικών τους συναισθημάτων

Πολύ συχνά, αγνοούμε το πώς στα αλήθεια νιώθουμε και αδιαφορούμε για τα συναισθήματά μας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλο στρες και να οδηγήσει σε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Ένας εσωστρεφής, ωστόσο, δεν ανησυχεί για τέτοια πράγματα. Ξέρει ότι το να βρίσκεται σε κοινωνικές καταστάσεις θα τον στραγγίξει, και έτσι απορρίπτει τις προτάσεις για έξοδο. Δε θα απολογηθεί για το πώς νιώθει, αλλά θα σας πληροφορήσει ότι η απόφαση βασίζεται στα προσωπικά του αισθήματα. Δεν χρειάζεται ποτέ να μαντέψετε τι τρέχει με έναν εσωστρεφή, γιατί θα σας το έχει πει ήδη.

Σκέφτονται πριν μιλήσουν

Ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό ενός εσωστρεφούς είναι η ησυχία του. Αυτό συμβαίνει μερικώς γιατί οι εσωστρεφείς παίρνουν λίγο χρόνο να σκεφτούν τα λόγια τους πριν μιλήσουν. Ως συναισθηματικά ευαίσθητα άτομα, κάνουν ό,τι καλύτερο για να βεβαιωθούν ότι δε θα βλάψουν σκόπιμα τα αισθήματα κάποιου. Να θυμάστε ότι δεν είναι τεμπέληδες ή απαθείς, απλά χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τις σκέψεις τους, ώστε να πουν αυτό που σκοπεύουν να πουν.

Μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματά σας

Επειδή οι εσωστρεφείς περνάνε πολύ χρόνο με τις σκέψεις τους, έχουν μάθει να καταλαβαίνουν τέλεια τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καταλάβουν πώς αισθάνεστε, χωρίς να τους πείτε κουβέντα.

Εξασκούνται στο να νοιάζονται για τον εαυτό τους

Αν είστε εσωστρεφείς, τότε ξέρετε ότι μερικές φορές χρειάζεστε χρόνο να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Μπορεί να πάρει μια μέρα, ακόμα και τρεις, αλλά ξέρετε τι χρειάζεται το σώμα σας. Για να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, πρέπει να εξασκήσουμε την αυτό-αγάπη και την αυτό-φροντίδα. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και τους άλλους. Το να δείχνουν στους άλλους πώς να επιβιώσουν σε αυτόν τον πυρετώδη κόσμο, είναι κάτι που οι εσωστρεφείς δεν συνειδητοποιούν ότι κάνουν, αλλά το κάνουν καλά.

Έχουν τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Ανούσιες κουβεντούλες; Ξεχάστε τις. Οι εσωστρεφείς μπορεί να προσποιηθούν για λίγο αλλά αυτό δεν είναι στο στοιχείο τους. Ψάχνουν για τις βαθύτερες συνδέσεις, για το νόημα των πραγμάτων που υποβόσκει. Δεν θα ενδιαφερθούν για το ποια διάσημη παντρεύτηκε, αλλά θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον οι συζητήσεις για κάποιον ιστορικό καλλιτέχνη. Αν ψάχνετε για κάποιον με τον οποίο θέλετε να έχετε μια πραγματική συζήτηση, τότε κάποιος φίλος σας εσωστρεφής, είναι η καλύτερη επιλογή.

Ξέρουν ότι το να περνάει κάποιος χρόνο στη φύση, είναι ένα πανίσχυρο θεραπευτικό εργαλείο

Οι εσωστρεφείς ξέρουν ότι το να περνάνε χρόνο μόνοι τους, περικυκλωμένοι από τη Μητέρα Φύση, είναι το απόλυτο θεραπευτικό μέσο. Είστε στρεσαρισμένοι; Εξαντλημένοι; Συναισθηματικά και διανοητικά εξουθενωμένοι; Περάστε λίγο χρόνο μακριά από το χάος του κόσμου και δείτε τι μπορεί να κάνει για εσάς η γαλήνια απομόνωση.

ΠΗΓΗ

5 Σημάδια ότι έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας!!

Μία απλή ανάλυση του νόμου της Έλξης που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη σημασία του!