in

7 πράγματα που πρέπει να προσέχουν αυτοί που διαθέτουν μία ισχυρή προσωπικότητα!

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε μία δυνατή προσωπικότητα. Το να είσαι ισχυρός σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα!Σου δίνει την ικανότητα να αντιμετωπίζεις και να αντεπεξέρχεσαι σε κάθε πρόκληση και τις περισσότερες φορές επιτυγχάνοντας τα αποτελέσματα που επιθυμείς! Όλοι θέλουν να έχουν μια ισχυρή προσωπικότητα κοντά τους από την οποία επωφελούνται και νιώθουν την ασφάλεια που εκπέμπουν οι άνθρωποι αυτοί.

Ωστόσο το να διαθέτεις μία τέτοια προσωπικότητα συνεπάγεται πως πρέπει να προσέξεις και κάποια πράγματα.Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δυνατοί άνθρωποι μπορεί να τρομάζουν και να επισκιάζουν τους υπόλοιπους με το χαρακτήρα τους.Αν όμως προσέξουν λίγο τη συμπεριφορά τους σε κάποιες περιπτώσεις με υπομονή και πειθαρχεία, τότε τα πράγματα θα είναι συνεχώς ευνοϊκά για τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους.

Ακολουθούν 7 καταστάσεις στις οποίες πρέπει να είναι προσεκτικοί:

1.Συνάδελφοι και φίλοι μπορεί να σε φοβούνται κάποιες φορές.

Η μεγάλη προσήλωση στους στόχους και η σταθερότητα του χαρακτήρα των ισχυρών προσωπικοτήτων, μπορεί να φοβίσει τους ανθρώπους της καθημερινότητάς τους.

Συμβουλή

Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να είναι πιο ανοιχτοί με τους υπόλοιπους.Πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως είναι καλή και οι απαραίτητη η συνεργασία με το υπόλοιπο σύνολο των ανθρώπων της καθημερινότητας τους και πως όσο ισχυροί και αν είναι πάντα έχουν να μάθουν κάτι καινούργιο από τον κάθε άνθρωπο.

2.Μπορεί να κουράζονται 

Οι ισχυρές προσωπικότητες πολλές φορές προσπαθούν ώστε να μη φανερώσουν τις αδυναμίες τους στους άλλους. Αυτό σίγουρα απαιτεί πολύ προσπάθεια και μπορεί να τους κουράσει στην πορεία κυρίως συναισθηματικά

Συμβουλή

Ακόμα και οι ισχυρές προσωπικότητες είναι άνθρωποι και είναι φυσιολογικό να έχουν κάποιες ευαισθησίες και αδυναμίες. Μη διστάζετε να τις μοιραστείτε με ανθρώπους που εμπιστεύεστε και αγαπάτε. Μπορεί στο κάτω κάτω να σας δώσουν μία δυνατή συμβουλή που θα σας βοηθήσει σε κάποιο πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίζετε.

3.Μπορεί να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης 

Οι ισχυροί άνθρωποι σπάνια δέχονται βοήθεια αλλά δέχονται απλόχερα να την προσφέρουν στους άλλους. Προσοχή καθώς αυτό μπορεί να παρερμηνευτεί από πολλούς με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύονται τις ευγενείς αυτές υπηρεσίες των δυνατών ατόμων.

Συμβουλή

Μην παρασύρεστε από την επιθυμία σας να βοηθάτε τους πάντες. Βεβαιωθείτε πως τα άτομα που βοηθάτε το έχουν πραγματικά ανάγκη και πως είναι διατεθειμένοι να σας βοηθήσουν με τη σειρά τους ανά πάσα στιγμή αν τους το ζητήσετε.

4.Θέλουν να τα καταφέρνουν όλα μόνοι τους και αυτό κουράζει 

Το ότι οι ισχυρές προσωπικότητες σπάνια δέχονται βοήθεια και θέλουν να ξεπερνούν τις περισσότερες προκλήσεις από μόνοι τους, μπορεί να τους κουράσει και να τους συνθλίψει συναισθηματικά.

Συμβουλή

Να τη δέχεστε τη βοήθεια γιατί είναι ανθρώπινο να βοηθάμε και να βοηθιόμαστε..Σίγουρα θα σας ξεκουράσει και θα τονώσει τη σχέση σας με τον άνθρωπο που σας βοηθάει πάνω σε κάτι. Πολλές φορές το να προσφέρεις βοήθεια είναι ένας τρόπος να λες ευχαριστώ στους ανθρώπους που εκτιμάς. Το ίδιο και όταν τη δέχεσαι..

5.Οι ισχυρές προσωπικότητες γίνονται μανιώδης με τον έλεγχο

Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εντάσεις και προβλήματα με τους άλλους ανθρώπους καθώς δε δέχονται συμβουλές πάνω σε κάτι που δε συμφωνεί εξολοκλήρου με τη δική τους άποψη και οπτική γωνία.

Συμβουλή

Να μάθετε να εμπιστεύεστε και να μαθαίνετε από τον τρόπο που βλέπουν οι άλλοι τα πράγματα. Το ότι έχετε εσείς δίκαιο δε σημαίνει πως και ο άλλος έχει άδικο. Να τους ακούτε τους άλλους και ίσως μάθετε κάτι που δεν ξέρετε.

6. Μπορεί να μην ευχαριστιούνται την ζωή όσο πρέπει.

Οι δυνατές προσωπικότητες έχουν και πολύ περισσότερες ευθύνες. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει πως έχουν πολύ λιγότερο χρόνο για τον εαυτό τους και για να χαλαρώσουν.

Συμβουλή 

Δείτε τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά. Δεν είστε το μόνο υπεύθυνο άτομο στον κόσμο, αφήστε και τους άλλους να κάνουν κάτι. Που και που κάντε ένα διάλειμμα, πάρτε ένα κρύο ρόφημα και χαλαρώστε όταν σας δίνεται η ευκαιρία, διότι ίσως και να μην σας δοθεί ξανά.

7. Μπορεί να μπείτε σε αντιπαραθέσεις 

Οι δυνατοί άνθρωποι σπάνια δέχονται την γνώμη των άλλων και όταν σε ένα μέρος υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διαφωνούν με την γνώμη τους τότε αρχίζουν οι λογομαχίες.

Συμβουλή 

Σε κάθε περίπτωση να μένετε ψύχραιμοι. Δεχθείτε πως υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά από εσάς και προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε αυτό προς όφελός σας. Επιπλέον, μάθετε να εμπιστεύεστε και άλλους ανθρώπους.

 

 

7 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι

Χόρχε Μπουκάι: Απελευθερωθείτε από τη φυλακή του Εγώ σας!!