Γνωρίζατε ότι το μήκος των δακτύλων σας μπορεί να αποκαλύψει κάτι για την προσωπικότητά σας;
Συγκρίνετε το μήκος του δείκτη και του παράμεσου και δείτε αν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά σας.
Η εικόνα δείχνει τρεις τύπους μήκη δαχτύλων, σημειώνονται Α, Β και C. Ελέγξτε τα δάχτυλά σας και και δείτε την ερμηνεία ανάλογα με τον δικό σας τύπο δακτύλων.
Α) Λένε ότι οι άνθρωποι που ο παράμεσος τους είναι μεγαλύτερος από το δείκτη, έχουν όμορφη εμφάνιση. Ακτινοβολούν με τη γοητεία τους και οι άλλοι τους βρίσκουν ακαταμάχητους. Επιπλέον, είναι πιο επιθετικοί και αποφασιστικοί και δεν είναι πρόβλημα για αυτούς να αναλάβουν τον κίνδυνο. Το επάγγελμα που έχουν συνήθως είναι: στρατιώτης, μηχανικός, σκακιστής. Επίσης έχουν επιτυχία στην επίλυση σταυρόλεξων. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα άτομα με μεγαλύτερο παράμεσο, κερδίζουν περισσότερα από ό, τι τα άτομα με μικρότερο παράμεσο.
Β) Τα άτομα με μικρότερο παράμεσο από το δάχτυλο του δείκτη, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και ίσως να εμφανίσουν διάθεση αλαζονική. Απολαμβάνουν τη μοναξιά και δεν επιθυμούν να διαταραχθεί ο ελεύθερος χρόνος τους. Δεν είναι το είδος του ατόμου που θα κάνει το πρώτο βήμα όταν πρόκειται για σχέσεις, αλλά πάντα αποδέχονται και εκτιμούν την προσοχή που λαμβάνουν.
Γ) Τα πρόσωπα στα οποία το μήκος του παράμεσου και του δείκτη είναι η ίδια, η ειρήνη και η αγάπη είναι απαραίτητες. Αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται σε σύγκρουση. Είναι καλά οργανωμένοι και προσπαθούν να τα έχουν καλά με όλους. Χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι έχουν την τάση να είναι πιστοί σε μια σχέση, γεμάτοι με φροντίδα και τρυφερότητα προς τους συνεργάτες τους.
Επιστημονική εξήγηση:
Το μήκος ορισμένων δακτύλων του χεριού των ανθρώπων φαίνεται ότι έχει σχέση με ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους. Αρχικά αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο και παράλογο.
Ωστόσο συσσωρεύονται τα στοιχεία βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών ερευνών που τεκμηριώνουν ότι το μήκος του δείκτη και του παράμεσου δακτύλου του χεριού έχουν σχέση με την προσωπικότητα και την κοινωνικότητα των ανδρών. Το παράμεσο δάκτυλο είναι το τέταρτο στη σειρά δάκτυλο του χεριού με πρώτο τον αντίχειρα και είναι αυτό στο οποίο βάζουμε το δαχτυλίδι γάμου.
Οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερο σε μήκος παράμεσο δάκτυλο σε σχέση με το δείκτη βρέθηκαν να έχουν ορισμένα ψυχολογικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν να διαφέρουν από τους άνδρες που δεν έχουν τέτοια σχέση μεταξύ δείκτη και παράμεσου δάκτυλου. Είναι μάλιστα πιθανόν ότι όσο πιο μεγάλο είναι το μήκος του παράμεσου σε σχέση με το δείκτη τόσο πιο έντονα είναι τα εν λόγω χαρακτηριστικά.
Μέχρι σήμερα οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες με μεγαλύτερο μήκος του παράμεσου δάκτυλου σε σχέση με το δείκτη του χεριού έχουν εντονότερα τα ακόλουθα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με άλλους άνδρες:
Περισσότερο ριψοκίνδυνοι
Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
Γρήγορες αντιδράσεις
Περισσότερο επιθετικοί
Αυξημένη ικανότητα επαγρύπνησης και ετοιμότητας
Περισσότερη επιμονή
Κερδίζουν περισσότερα χρήματα
Καλύτερες αποδόσεις σε ανταγωνιστικά αθλήματα
Λιγότερη κοινωνική ευαισθησία
Οι αρχικές έρευνες που έφερναν στην επιφάνεια τις εν λόγω σχέσεις, αντιμετωπίσθηκαν με σκεπτικισμό και ίσως χαμόγελα. Σταδιακά όμως φάνηκε ότι υπήρχαν και βιολογικοί ή ορμονικοί μηχανισμοί που εξηγούσαν τις διαφορές μήκους δακτύλων και προσωπικότητας.
Τα ανδρογόνα επηρεάζουν το έμβρυο κατά τη δημιουργία του ανθρωπίνου σώματος και έχουν βασικό ρόλο στην οργάνωση του εγκεφάλου και στη μελλοντική συμπεριφορά του ατόμου. Η τεστοστερόνη στο έμβρυο φτάνει στα ψηλότερα επίπεδα της μεταξύ της 9ης και 18ης εβδομάδας κυήσεως. Οι δράσεις στο σώμα και στον εγκέφαλο του εμβρύου σε αυτή τη φάση της κυήσεως είναι πολύ σημαντικές.
Το μήκος του παράμεσου δάκτυλου βρέθηκε ότι επηρεάζεται από το βαθμό έκθεσης του εμβρύου στην τεστοστερόνη κατά την ανάπτυξη του. Όσο πιο μεγάλο σε μήκος είναι το παράμεσο δάκτυλο τόσο μεγαλύτερη ήταν η έκθεση του στα ανδρογόνα.
Η σχέση μεταξύ του δεύτερου δακτύλου (ο δείκτης) και του τέταρτου δακτύλου (παράμεσος) προτάθηκε για να χρησιμοποιείται ως ένδειξη των επιδράσεων των ανδρογόνων στην προγεννητική περίοδο. Συγκεκριμένα θεωρείται ότι ένα σχετικά μεγαλύτερο σε μήκος παράμεσο δάκτυλο είναι δείκτης μεγαλύτερης έκθεσης του ατόμου στην τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή περίοδο.
Τώρα μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μας προσφέρει νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ζήτημα. Οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 44 χρηματιστών στο Λονδίνο.
Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο με πολύ ψηλούς κινδύνους. Χρειάζονται εκεί για την επιβίωση των χρηματιστών γρήγορες αποφάσεις, ανάληψη σοβαρών κινδύνων, ταχείες αντιδράσεις και αγοραπωλησίες που εμπλέκουν μεγάλα ποσά οι οποίες γίνονται επαναληπτικά, σε χρονικά διαστήματα μερικών λεπτών ή ακόμη δευτερολέπτων.
Οι επιστήμονες του Κέιμπριτζ παρακολούθησαν τους χρηματιστές για περίοδο 20 μηνών. Εξέτασαν την κερδοφορία τους και τη συσχέτισαν με τη σχέση δείκτη προς παράμεσο δάκτυλο του χεριού.
Τα ευρήματα τους ήταν τα ακόλουθα:
Οι χρηματιστές με μακρύτερους παράμεσους δάκτυλους κέρδιζαν κατά μέσο όρο 6 φορές περισσότερα χρήματα από τους άλλους
Ο χρόνος παραμονής των χρηματιστών με μακρύτερα παράμεσα δάκτυλα στο σκληρό, ανταγωνιστικό κόσμο του χρηματιστηρίου ήταν μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλους
Το μέγεθος του παράμεσου δάκτυλου είχε την ίδια σχέση στην ικανότητα των χρηματιστών να κερδίζουν χρήματα όσο και η εμπειρία τους
Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν αποτελέσματα άλλων ερευνών που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα οποία έδειξαν ότι οι άνδρες με μακρύτερο παράμεσο δάκτυλο σε σχέση με το δείκτη έχουν καλύτερες αποδόσεις σε ανταγωνιστικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθόσφαιρα, το ράγκμπι και το σκι.
Στις γυναίκες δεν φαίνεται να ισχύουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα. Στο γυναίκειο πληθυσμό, το ζήτημα χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.
Οι επιστήμονες του Κέιμπριτζ επισημαίνουν τη σημασία που έχουν οι βιολογικοί παράγοντες όπως η τεστοστερόνη και τα άλλα ανδρογόνα στον καθορισμό των ψυχικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας ενός ατόμου.
Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο για ορισμένες εργασίες ή σπορ θα πρέπει οι άνθρωποι να επιλέγονται με βάση το μήκος των δακτύλων τους.
Κατά τη γνώμη μας αυτό δεν μπορεί να υιοθετηθεί διότι σίγουρα τα εν λόγω ευρήματα δεν μας διαφωτίζουν για όλες τις πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και σίγουρα δεν μπορούν να γενικευθούν. Υπάρχουν πολλά ακόμη που χρειάζεται να μάθουμε για τη σχέση προσωπικότητας και σωματικών χαρακτηριστικών και ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.
Πηγή: healthylifetricks.com , medlook.net