Αυτά τα 10 φυτά αλλάζουν εντελώς τις ατμoσφαιρικές συνθήκες και δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για το σπίτι!

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις απίστευτες ικανότητες των απλών φυτών στα σπίτια για τη βελτίωση του μικροκλίματος. Τα φυτά βοηθούν στη δημιουργία μιας καθαρότερης ατμόσφαιρας, σταθεροποιούν την υγρασία του αέρα και παρέχουν οξυγόνο. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για να κάνετε ένα σπίτι ασφαλές για ανθρώπους με αλλεργίες και παιδιά.
Παρακάτω θα μάθετε για 10 φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος του σπιτιού σας.

5 φυτά που απορροφούν την υπερβολική υγρασία από τον αέρα

Σπαθίφυλλο

Μερικές φορές αυτό το φυτό ονομάζεται «ευτυχία των γυναικών». Υπάρχει η πεποίθηση πως φέρνει ευτυχία και αγάπη σε ένα σπίτι. Το σπαθίφυλλο, όχι μόνο απορροφά την υπερβολική υγρασία ομαλοποιώντας το κλίμα στο σπίτι σας αλλά καταστρέφει τα σπόρια μούχλας. Θα είναι πιο υγιεινό αν η θερμοκρασία διατηρείται γύρω στους 18 ° C.

Καφέα

Από 100 διαφορετικά είδη φυτών, οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν τον θάμνο του καφέ από την Αραβία ή το Κονγκό. Από αυτά παράγονται διάφορα είδη καφέ. Επειδή προσφέρουν καρπούς μόνο μετά το 5-6 έτος τους, καλύτερα να πάρετε ένα ήδη ανεπτυγμένο φυτό. Χρειάζονται καλό πότισμα και ένα ορισμένο βαθμό σκιάς. Απορροφούν την υγρασία και γεμίζουν τον αέρα με μια υπέροχη τροπική μυρωδιά όταν ανθίζουν.

Μυρτιά

Η μυρτιά είναι σύμβολο της ειρήνης και της ευχαρίστησης. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτό το φυτό ήταν ιερό, μπορούσε να δώσει νιάτα στους ηλικιωμένους και ενέργεια και καλή διάθεση στους ταξιδιώτες. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει διαφορετικές αλλά ευεργετικές ιδιότητες. Δεν αποκαθιστά μόνο το υγιές μικροκλίμα αλλά έχει οφέλη και για την υγεία. Τα φυτά και τα άνθη της μυρτιάς σκοτώνουν τα μικρόβια του αέρα.

Δάφνη

Η δάφνη αγαπήθηκε από τους φυτοφάγους δεινόσαυρους. Οι άνθρωποι τη θεωρούν σύμβολο της δόξας, της νίκης και του μεγαλείου. Το φυτό αναπτύσσεται σε υποτροπικές περιοχές, αγαπά τον υγρό αέρα, τη σκιά και τις μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού. Απορροφά την υγρασία από τον αέρα και συμβάλλει στη δημιουργία ενός ικανοποιητικού μικροκλίματος στο σπίτι. Επιπλέον, τα φύλλα μπορούν να αποξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα.

Λεμονιά

Η λεμονιά είναι ένα υπέροχο φυτό από όλες τις απόψεις. Όταν ανθίζει, γεμίζει τον αέρα με μια υπέροχη μυρωδιά εσπεριδοειδών και ταυτόχρονα απορροφά την υπερβολική υγρασία. Τα φύλλα της παρέχουν έναν τεράστιο αριθμό θεραπευτικών ουσιών και αποστειρώνουν το χώρο γύρω τους. Η λεμονιά αγαπά να είναι λουσμένη στο φως του ήλιου, το κανονικό πότισμα και το ξηρό έδαφος

5 φυτά που κάνουν τον ξηρό αέρα πιο υγρό

Χαμαικυπάρισσος

Στην Ιαπωνία θεωρείται ιερό δέντρο. Πιστεύουν πως οι ψυχές των νεκρών και των Θεών εγκαθίστανται στο εσωτερικό τους. Αυτό το αειθαλές φυτό φρεσκάρει το σπίτι, παρέχει υγρασία και βοηθά στην απομάκρυνση της βρομιάς. Επίσης, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας. Σε αντάλλαγμα, απαιτεί πολλή σκιά και κανονικό πότισμα.

Σανσεβιέρια

Το φυτό αυτό μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα. Φρεσκάρει τον αέρα, παράγει ένα τεράστιο ποσό οξυγόνου και εξουδετερώνει επιβλαβείς αναθυμιάσεις που παράγονται από συνθετικά υλικά. Είναι επίσης εύκολο να το φροντίσετε. Επειδή διατηρεί την υγρασία στα φύλλα του, δεν απαιτείται πολύ πότισμα. Ταιριάζει όμορφα σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας.

Συκή

Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Παρέχει υγρασία στον αέρα, οξυγόνο, εξουδετερώνει τους ιούς και τις τοξίνες ενώ με τα πλατιά φύλα του απομακρύνει τη σκόνη. Μεγαλώνει καλύτερα σε σπίτια με πολύ χώρο και απαιτεί σκιά. Μία από τις πιο κοινές παραλλαγές είναι η μπενζαμίνη, κοινώς γνωστή ως «κλαίουσα». Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν ενός Βρετανού βοτανολόγου και θεωρείται σύμβολο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, της Μπανγκόκ. Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, μεγαλώνει γρήγορα και δεν της αρέσει ο αέρας και το υπερβολικό πότισμα.

Κισσός

Ο κισσός μεγαλώνει προς το φως και τυλίγει γρήγορα οποιαδήποτε δομή στήριξης υπάρχει για τα φύλλα του. Προσαρμόζεται εύκολα στον ξυρό αέρα και παρέχει σταδιακά υγρασία. Χρειάζεται πολλή σκιά και πότισμα.

Καλαχόη

Είναι ένα ταλαντούχο φυτό της Μαδαγασκάρης και θεωρείται κατάλληλο για κτήρια με ξηρό περιβάλλον. Η συσσωρευμένη υγρασία στα φύλλα του βοηθά στη ρύθμιση του κλίματος στο διαμέρισμα. Δεν πρέπει να ποτίζεται πολύ αλλά χρειάζεται ένα ηλιόλουστο μέρος.

ΠΗΓΗ

Αυτοθεραπεία – πως μπορούμε να το πετύχουμε για όλες τις ασθένειες

11 διαφορές στον τρόπο σκέψης ενός άνδρα και μιας γυναίκας