Ανακαλύψτε τι κρύβεται πίσω από το όνομά σας

Της Ιουλίας Πιτσούλη,

Πείτε για μια στιγμή δυνατά το όνομά σας, να το ακούσετε. Πώς σας φαίνεται; Ίσως να αισθάνεστε ότι είναι πολύ περισσότερα από μια λέξη…
Όπως κάθε όνομα, φέρει μαζί του μια ιστορία, ένα οικογενειακό παρελθόν. Αν είναι όνομα προγόνου περιέχει κάτι από την ενέργεια της γιαγιάς και του παππού από όπου προήλθε αλλά και όλης της προγονικής γραμμής από την οποία κληροδοτήθηκε. Αν είναι όνομα ελεύθερης επιλογής των γονιών ή των αναδόχων περιέχει κάτι από την ενέργεια των φαντασιώσεων που τους έκαναν να επιλέξουν αυτό το όνομα.

Όλα τα ονόματα έχουν φόρτιση. Έχουν επίσης και μια συγκεκριμένη δόνηση που σχηματίζεται από τους ήχους των γραμμάτων, από την ενέργεια του παρελθόντος από το οποίο προέρχονται, από το νόημα της ίδιας της λέξης και από κάτι παραπάνω, κάτι «μαγικό» που δικαιολογεί αυτούς που λένε πως όποιος γνωρίζει το όνομα των αόρατων όντων μπορεί να τα εξουσιάζει.
Η πεποίθηση αυτή πηγαίνει χιλιετίες πίσω και αποτυπώνεται στην κατά τη Βίβλο Δημιουργία του κόσμου όπου ο Θεός φέρνει όλα τα ζώα μπροστά στον Αδάμ για να τους δώσει όνομα και να τα εξουσιάσει. Το ίδιο το Όνομα του Θεού είναι μυστικό και άρρητο, δεν μπορεί καν να προφερθεί.

Αν και σήμερα οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το όνομά τους απλώς σαν στοιχείο της ταυτότητάς τους, οι εσωτερικές παραδόσεις αποκαλύπτουν πως στην ουσία είναι μια «σφραγίδα». Δημιουργεί ένα ενεργειακό αποτύπωμα γύρω μας κάθε φορά που το ακούμε, επιδρώντας στον ψυχισμό, στη συμπεριφορά, στις σχέσεις και στο ίδιο το πεπρωμένο μας.
Παρατηρείστε για παράδειγμα πως όταν σας αποκαλούν με κάποιο χαΪδευτικό, υποκοριστικό ή παρατσούκλι κάτι αλλάζει στην αίσθηση του εαυτού σας συχνά και στην ίδια τη διάθεσή σας. Όσο αδιόρατη κι αν φαίνεται αυτή η αλλαγή είναι ωστόσο παρούσα. Σ’ αυτήν ακριβώς αποβλέπουν όλες οι μυήσεις που επιβάλλουν την αλλαγή του ονόματος του μυούμενου. Από τη χριστιανική βάπτιση όπου από «μπέμπης» «μπέμπα», «μωρό» το βρέφος αποκτά ένα είδος οντότητας με το όνομα που του δίνεται, μέχρι την είσοδο στο μοναχικό βίο όταν ο μοναχός παίρνει νέο όνομα.

Ωστόσο κάθε αλλαγή ονόματος συνεπάγεται μεταβολή της ιδιαίτερης δόνησης που συνοδεύει το άτομο κάτι που από μόνο του επιφέρει επίσης μεταβολές στη ζωή του. Αυτό γίνεται φανερό με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στην καριέρα καλλιτεχνών που αλλάζοντας το όνομά τους γνώρισαν την επιτυχία. Ένας από αυτούς ήταν στη δεκαετία του 70 ένας άσημος τραγουδιστής που περνούσε απαρατήρητος μέχρι που κάποιος ατζέντης τον μετονόμασε σε Έγκελμπερτ Χάμπερντινγκ και τον οδήγησε στην επιτυχία με τα ίδια ακριβώς τραγούδια! Από την άλλη πλευρά δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο το πόση έρευνα αγοράς γίνεται προκειμένου να δοθεί όνομα σε ένα καινούργιο προϊόν, σε μια εταιρία, σε ένα μαγαζί ή ακόμα και σε ένα πολιτικό κόμμα. Μερικά ονόματα στοιχίζουν δισεκατομμύρια.
Φως στη μυστηριώδη δύναμη των ονομάτων ρίχνει η αριθμολογία που ακολουθώντας την Πυθαγόρεια αρίθμηση μετατρέπει κάθε γράμμα σε αριθμό και αθροίζοντας όλα τα γράμματα μιας λέξης βγάζει το σύνολο, τον περίφημο λεξάριθμο που με τη σειρά του έχει αντιστοιχιστεί με ορισμένες πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες.
Το πιο ενδιαφέρον στην ιστορία αυτή είναι πως κάθε φορά που χρησιμοποιούμε μια χαϊδευτική λέξη αντί το όνομα κάποιου είναι σαν να τον καλούμε να ανταποκριθεί με τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιστοιχεί όχι μόνο στο νόημα της λέξης που του λέμε αλλά και στη δόνηση που αντιστοιχεί στον λεξάριθμό της.

Ελάτε όμως να δούμε πώς θα βρίσκετε τον λεξάριθμο των ονομάτων και τη βαθύτερη σημασία τους.

aritmoi.mymind.gr

Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση τα γράμματα αντιστοιχούν στους ακόλουθους αριθμούς:

Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ =7, Η=8, Θ=9,
Ι=10, Κ=20, Λ=30, Μ=40, Ν=50, Ξ=60, Ο=70,
Π=80, Ρ=100, Σ=200, Τ=300, Υ=400, Φ=500,
Χ= 600, Ψ=700, Ω=800.

Για να βρείτε το λεξάριθμο που αντιστοιχεί στο όνομά σας αθροίζετε τους επιμέρους αριθμούς των γραμμάτων και αθροίζετε επίσης και το τελικό αποτέλεσμα ώστε να καταλήξετε σε ένα μονοψήφιο αριθμό.

Συνήθως το υποκοριστικό έχει διαφορετική αριθμητική αξία όπως στην περίπτωση της Ελένης λ.χ. που έχει ως λεξάριθμο το 8 (Ε=5 + Λ=30 + Ε=5 + Ν=50 + Η=8 που καταλήγουν σε 98 τα οποία αθροιζόμενα 9+8 δίνουν 17 κι αυτό με τη σειρά του 8) ενώ το Λένα έχει λεξάριθμο 5 ( Λ=30 +Ε=5 + Ν=50 +Α=1 = 86, δηλαδή 8+6= 14 και 1+4=5).
Στην περίπτωση αυτή η Ελένη ως Λένα δίνει μεγάλη σημασία στην ελευθερία ενώ ως Ελένη δίνει έμφαση στα υλικά αγαθά. Σε κάθε περίπτωση το βαφτιστικό μας όνομα είναι αυτό με το οποίο είμαστε κατά βάθος συντονισμένες ενώ το υποκοριστικό μας αποτελεί ένα επίκτητο πεπρωμένο. Το ίδιο ισχύει και με το πλήρες ονοματεπώνυμό μας το οποίο αν αλλάξει π.χ. λόγω γάμου, τότε μας οδηγεί επίσης σε ένα επίκτητο πεπρωμένο.
Η Σημασία των Αριθμών
Καταλήγοντας στον μονοψήφιο λεξάριθμο του ονόματος που σας ενδιαφέρει (είτε αυτό είναι βαπτιστικό, είτε ένα χαϊδευτικό γλυκόλογο ή και κάποιο πικρόλογο!) ανατρέξτε στη λίστα που ακολουθεί για να βρείτε τα χαρακτηριστικά με τα οποία συνδέεται κάθε αριθμός.

1
Άτομο στο οποίο προέχει η λογική και ο παρορμητσμός. Διαθέτει ηγετικές ικανότητες και γοητεύεται από τα νέα ξεκινήματα και τις πρωτοποριακές ιδέες…
Έχει έντονη προσωπικότητα αλλά στην υπερβολή του μπορεί να γίνεται εγωκεντρικό. Επειδή είναι πρωτοπόρο έρχεται συχνά αντιμέτωπο με την μοναξιά καθώς προχωρά μπροστά με ορμή. Έχει μαχητικό πνεύμα, του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να ξεκινά νέα πράγματα αρκεί να υπάρχει κάποιος να τα συνεχίσει και να τα συντηρήσει γιατί αυτό συνεχίζει για να ανακαλύψει νέους ορίζοντες.
Δεν αντέχει τη μονοτονία , την ανία και οτιδήποτε συνηθισμένο. Είναι όμως πολύ ευαίσθητο στην κριτική και στη γνώμη των άλλων. Η ισχυρογνωμοσύνη του απαιτεί να γίνονται όλα με το δικό του τρόπο κι έτσι μπορεί να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό κρατώντας μια στάση σαν να τα ξέρει όλα. Θα αναμιχθεί εύκολα με τον κόσμο αλλά ποτέ δεν θα γίνει «ένας από τους πολλούς».
2
Σ’ αυτό το άτομο προέχει το συναίσθημα. Το εκφράζει με τη μεγάλη του διάθεση για συντροφικότητα. Έχει πλούσια φαντασία και είναι πρόθυμο να αφοσιωθεί και να συνδεθεί βαθιά. Προτιμά κάποιος άλλος να έχει την πρωτοβουλία κι αυτό να ακολουθεί ή να συντροφεύει. Είναι συνεργάσιμο αλλά μπορεί να γίνει έρμαιο των άλλων από φόβο μοναξιάς.
Στην υπερβολή του μπορεί να μετατρέψει την ευαισθησία του σε ευθιξία, συναισθηματική ανασφάλεια και ενοχή. Κάτι που πρέπει να μάθει είναι να συνεργάζεται με άλλους χωρίς να παραμελεί τις δικές του προσωπικές ανάγκες ενώ είναι σημαντικό να μην παγιδεύεται στην αναποφασιστικότητα.
Από την άλλη πλευρά έχει τη μαγική ικανότητα να συμφιλιώνει αντιμαχόμενες πλευρές ενώ στο σπίτι του όλοι νιώθουν εξαιρετική ζεστασιά. Παράλληλα είναι καλός σύντροφος πιστός, στοργικός και προσεκτικός με τα οικονομικά.

3
Πρόκειται για άτομο επικοινωνιακό με ισορροπία λογικής και συναισθήματος. Διαθέτει ευφράδεια και άνεση να διατυπώνει τις σκέψεις του. Λατρεύει το κουβεντολόι, τα τηλεφωνήματα, τα sms και τα e-mail, τόσο όσο και το να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και σε επαφή με κόσμο. Είναι κοινωνικό και πρόθυμο στις συναναστροφές. Μπορεί να ζει σε κατάσταση χαράς και ενθουσιασμού εμπνέοντας τους άλλους. Είναι κεφάτο, διασκεδαστικό άτομο και του αρέσει το φλερτ.
Κάτι που δεν αντέχει είναι η κριτική. Στην υπερβολή του μπορεί να γίνει φλύαρο, δυσκίνητο ή αντίθετα υπερκινητικό και να περνά διαστήματα απομόνωσης και άρνησης για επαφή με κόσμο. Έχει την τάση να σκορπίζει την ενέργειά του, παρ’ όλα αυτά έχει μια εκπληκτική ικανότητα να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή ενώ είναι πολύ τυχερό με τα χρήματα και τις ευκαιρίες.

4
Εδώ το άτομο βάζει βάσεις και όρια. Ξέρει να εργάζεται με συνέπεια και πειθαρχία ενώ πρόθυμα ακολουθεί τους κανόνες και δεσμεύεται από αυτούς. Γενικά δεν του αρέσει να κρατά εκκρεμότητες αλλά μπορεί να καταλήγει σε αυτοπεριορισμό και βασανιστική υπευθυνότητα. Η ακεραιότητα και η τιμιότητα είναι έμφυτες αρετές του. Συχνά είναι τόσο προσγειωμένο που ίσως καταντά λίγο βαρετό.
Το «πρέπει» είναι μια λέξη που χαρακτηρίζει έντονα τη ζωή του και καθώς σέβεται την τάξη μπορεί να διατηρεί και την αναγκαία ρουτίνα της καθημερινότητας. Ξέρει την αξία του χρήματος και δεν το σπαταλά εύκολα ενώ μπορεί να κάνει μεγάλες περικοπές επιδιώκοντας να αποκτήσει ένα δικό του σπίτι, μια δική του βάση. Ως σύντροφος είναι αξιόπιστος και αφοσιωμένος ενώ συνήθως δεν ξοδεύει περισσότερα από όσα έχει. Επιπλέον επειδή του αρέσει η τάξη τακτοποιεί πάντα ό,τι ανακατέψει.
5
Η ελευθερία είναι η λέξη κλειδί γι αυτό το άτομο. Ενδιαφέρεται για το χώρο του μεταφυσικού και τα μακρινά ταξίδια αναζητώντας κάθε είδους ανοιχτούς ορίζοντες.. Αγαπά την περιπέτεια, κάθε τι καινούργιο και απεχθάνεται την ανία και τη ρουτίνα. Η στάση του προς τη ζωή εκφράζεται με ταχύτητα, ενθουσιασμό και επιθυμία να είναι ενήμερο για όλα γι αυτό και αγαπά το διάβασμα.
Δεν φοβάται να γνωρίσει νέους ανθρώπους, νέες εμπειρίες και διαφορετικές κουλτούρες και καθώς αγαπά την ανεξαρτησία είναι εντελώς απρόθυμο για δέσμευση. Όταν όμως πέσει στην υπερβολή μπορεί η τάση για ελευθερία να μετατραπεί σε αναρχία, η διάθεση για ταξίδια να μετατραπεί σε αυτοκαταστροφικές φυγές και να εκφράσει μια στάση έλλειψης σεβασμού της ελευθερίας των άλλων.
Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς έντασης αλλά και σε ένα είδος νεανικότητας ανεξάρτητα από την ηλικία του.

6
Ο έρωτας, η οικογένεια , οι σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία για αυτό το άτομο. Αισθάνεται να ολοκληρώνεται μέσα από τις σχέσεις και έχει βαθιά ανάγκη για συντροφικότητα, συζυγική ζωή και συνύπαρξη. Το ιδανικό του είναι ένα λιμάνι –σπιτικό όπου τα πάντα είναι όμορφα διακοσμημένα. Έχει την τάση να εξιδανικεύει το γάμο, τον σύντροφό του και τις ερωτικές σχέσεις και βέβαια είναι πρόθυμο να προσφέρει, να φροντίσει και να αγαπήσει με πάθος.
Παράλληλα λατρεύει τα καταναλωτικά αγαθά ιδίως αν έχουν να κάνουν με το σπίτι και τους αγαπημένους. Κάτι που έχει ανάγκη να μάθει είναι όχι μόνο να δίνει αλλά και να παίρνει γιατί συχνά παραμελεί τις δικές του ανάγκες επιθυμώντας συνεχώς να φροντίζει και να υπηρετεί τους αγαπημένους του. Έχει επίσης την τάση να ανησυχεί υπερβολικά μπροστά σε οποιαδήποτε αλλαγή της ρουτίνας ή των συνηθειών του.

7
Το άτομο εδώ έχει την ανάγκη να βρει απαντήσεις σε βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα. Η ενδοσκόπηση, η αυτογνωσία και η ενασχόληση με τη φιλοσοφία το βοηθούν να εξελιχθεί και να γαληνέψει. Διαθέτει βαθιά ενόραση, παρατηρητικότητα και εσωτερική σοφία. Η απομόνωση είτε είναι επιζητούμενη είτε εντελώς ανεπιθύμητη. Γενικά όμως είναι λιγομίλητο και δεν νιώθει άνετα με τον πολύ κόσμο.
Στη διάρκεια της ζωής του θα περνά από περιόδους μοναξιάς ή αντίθετα θα βιώνει την έντονη εξάρτησή του από την παρέα των άλλων. Παρ’όλα αυτά έχει ανάγκη να κάνει πράγματα μόνο του, να ερευνά, να μελετά και να διαβάζει. Πολύ σημαντικό γι αυτό είναι να βρίσκεται συχνά στην εξοχή καθώς η επαφή με τη φύση το βοηθά να ισορροπήσει και το θεραπεύει. Για κάτι που δεν χρειάζεται να ανησυχεί είναι τα χρήματα επειδή πάντα θα έχει , έστω και τα στοιχειώδη.
8
Εδώ το άτομο έχει την ικανότητα να θέτει μακροπρόθεσμους στόχους και να αφοσιώνεται σ’ αυτούς. Είναι ισχυρογνώμων και επιβάλλει τους δικούς του κανόνες για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα κάτι που του επιτρέπει η θέση εξουσίας στην οποία συχνά βρίσκεται. Στην καλύτερη έκφρασή του μπορεί να μετατραπεί σε παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για το περιβάλλον του. Ο κόσμος της ύλης το γοητεύει και συχνά ανοίγεται σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Στην υπερβολή του αποκτά έντονη προσκόλληση στα υλικά αγαθά ή κάνει σπατάλες μέχρι χρεοκοπίας. Μπορεί επίσης να έχει υπερβολική προσήλωση στο σεξ. Με τα χρόνια αποκτά αρκετά σύμβολα πλούτου, χρήμα, επιτεύγματα, επιτυχία και δύναμη. Είναι εξαιρετικός κριτής χαρακτήρων και συχνά παίζει το ρόλο του σοφού συμβούλου αν δεν έχει ξοδέψει τον εαυτό του στο κυνήγι του χρήματος και της δύναμης.

9
Η ανάγκη για ολοκλήρωση είναι έντονη στο άτομο αυτό. Μόνο έτσι μπορεί να βρει την ειρήνη και να γαληνέψει. Συχνά αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το έργο άλλων καθώς έχει την ικανότητα να κλείνει ημιτελείς υποθέσεις και να φέρει εις πέρας τις αποστολές που του αναθέτουν ή που αναλαμβάνει οικειοθελώς. Είναι άτομο με βαθύ ανθρωπισμό και ανάγκη να βελτιώσει τον κόσμο.
Νιώθει έντονη συμπόνια και κατανόηση και προσφέρει τον εαυτό του και την ενέργειά του στην υπηρεσία προς την ανθρωπότητα. Συχνά ζει σε έναν κόσμο γεμάτο ιδεαλισμό αλλά με πολλά πρακτικά προβλήματα. Μπορεί να κάνει περιουσία και να τη χάσει πολλές φορές στη ζωή του. Αφοσιώνεται σε οικολογικές, ειρηνιστικές οργανώσεις και σκοπούς αλλά διαθέτει και μια ασυνήθιστη ικανότητα να προσελκύει βοήθεια, ευκαιρίες επιτυχίας, χρήματα και καλοτυχία.

ΠΗΓΗ:www.awakengr.com

Παρακολουθείστε σε βίντεο την μοναδική καταγεγραμμένη σε κάμερα «πραγματική» μάχη του Μπρους Λι με έναν από τους καλύτερους μαθητές του!

Καρλ Γιούνγκ: «Η ζωή που δεν ζούμε είναι μια αρρώστια που μπορεί να προκαλέσει θάνατο»