in

Edward Mordrake: Ο άνθρωπος που γεννήθηκε με ένα δεύτερο πρόσωπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του..

Ο Edward Mordrake είναι ένας άνθρωπος ο οποίος σύμφωνα με τον θρύλο που τον συνοδεύει, γεννήθηκε τον 19ο αιώνα με ένα επιπλέον πρόσωπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Το διπλό του πρόσωπο δεν μπορούσε να δει,να φάει ή να μιλήσει δυνατά, αλλά λένε πως μπορούσε να γκρινιάζει να κλαίει ή και να γελάει ανάλογα με την συναισθηματική κατάσταση του Mordrake.

Ο Mordrake ζήτησε επανειλημμένα από τους γιατρούς να απομακρύνουν το «πρόσωπο του δαίμονα» όπως το αποκαλούσε καθώς ισχυριζόταν πως του ψιθύριζε διάφορα το βράδυ την ώρα του ύπνου! Παρόλα αυτά κανένας γιατρός δεν επιχειρούσε την επέμβαση καθώς ήταν κάτι το πρωτόγνωρα σπάνιο και επικίνδυνο να γίνει. Ο Mordrake αυτοκτόνησε σε ηλικία 23 ετών επειδή δεν άντεχε άλλο το δεύτερο πρόσωπο.

Η πρώτη γνωστή περιγραφή του Mordrake βρίσκεται σε ένα άρθρο του Boston Post του 1895, το οποίο συντάχθηκε από τον συγγραφέα  Charles Lotin Hildreth.

Πολλοί είναι αυτοί βέβαια που ισχυρίζονται πως το περιστατικό δεν ήταν πραγματικό και πιθανότατα δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα ως γεγονός απλά για να αυξήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη..

Ένα τέτοιο γενετικό ελάττωμα θα μπορούσε να είναι μια μορφή craniopagus parasiticus (μια παρασιτική δίδυμη κεφαλή με ένα μη αναπτυγμένο σώμα), μια μορφή diprosopus (διχαλωτή κρανιοπροσωπική επικάλυψη) ή μια ακραία μορφή παρασιτικού δίδυμου (ένα άνισο συζευγμένο δίδυμο) σύμφωνα με την ιατρική εγκυκλοπαιδια

Ο Edward σύμφωνα με το άρθρο αλλά και με πολλές μαρτυρίες ζούσε σε πλήρη απομόνωση, αρνούμενος τις επισκέψεις ακόμη και των μελών της οικογένειάς του. Ήταν ένας νεαρός άνδρας με πολύ καλό μορφωτικό επίπεδο, ένας βαθύς μελετητής και ένας σπάνιος μουσικός.Το φυσικό του πρόσωπο λένε πως ήταν ιδιαίτερα ωραίο… Αλλά το πίσω μέρος του κεφαλιού του ήταν ένα άλλο πρόσωπο, ιδιαίτερα  τρομακτικό και ανατριχιαστικό για όποιον το έβλεπε.’Εμοιαζε σαν να ήταν θηλυκό πρόσωπο και καταλάμβανε μόνο ένα μικρό τμήμα του οπίσθιου μέρους του κρανίου.Δεν ήταν εντελώς ασυνείδητο καθώς εμφάνιζε  σημάδια μερικής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα φαινόταν να χαμογελάει όταν ο Edward ήταν χαρούμενος αλλά και να συγκινείτε κάθς φορά που ήταν λυπημένος. Επίσης τα μάτια του ακολουθούσαν τις κινήσεις του θεατή, και τα χείλη τρεμοέπαιζαν χωρίς να βγάζουν φωνή .Ωστόσο ο Mordrake παραπονιόταν πως το βράδυ πολλές φορές το δαιμονικό δίδυμο πρόσωπο του ψιθύριζε και έκανε μυστήριους ήχους κατά το βράδυ.

Ο Edward αναφέρει στη συνέντευξη του άρθρου πως το προσωπείο του ποτέ δεν κοιμάται, αλλά του μιλά πάντα για πράγματα τα οποία και η πιο ζωηρή φαντασία δεν μπορεί να συλλάβει..

Παρά την προσεκτική παρακολούθηση από γιατρούς κανένας δεν αναλάμβανε τότε την ευθύνη για αφαιρετική επέμβαση του προσωπείου του. Ο Mordrake  κατόρθωσε να προμηθευτεί δηλητήριο στην ηλικία των 23 ετών , από το οποίο πέθανε, αφήνοντας πίσω μια επιστολή όπου και ζητούσε να καταστραφεί το «πρόσωπο του δαίμονα» όπως το αποκαλούσε πριν από την ταφή του!Φοβόταν γράφει στην επιστολή  μήπως συνεχίσει τα φοβερά ψιθυριστά του και μέσα στον τάφο». Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και το πρόσωπο αφαιρέθηκε και τοποθετήθηκε στην πυρά..

Πρόκειται για πραγματικότητα ή για έναν αστικό μύθο της εποχής? Οι μαρτυρίες για την ύπαρξη του Edward είναι πάρα πολλές και ακόμα περισσότερες οι ιστορίες που τις συνοδεύουν! Είναι κάτι που σκέφτηκε η εφημερίδα  Boston Post ώστε να προσελκύσει αναγνώστες ή τα πρόσωπα του Mordrake βρίσκουν αντίκρισμα σε μία ανατριχιαστική πραγματικότητα που θυμίζει ταινία τρόμου? Τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας..

Το πείραμα της καλής πράξης

Ευαίσθητοι άνθρωποι: Οι λόγοι που εύκολα πληγώνονται