in

Μάθετε τον εαυτό σας να εστιάζει και να συγκεντρώνεται πιο εύκολα σε οτιδήποτε θετικό!

Έχει παρατηρηθεί ότι εστιάζουμε εύκολα στο αρνητικό κι ενίοτε είμαστε περισσότερο σε ετοιμότητα να σχολιάσουμε κάτι άσχημο παρά να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για το όμορφο.

Το τελευταίο συνήθως γίνεται θύμα ζήλιας και πικρόχολων ψιθυριστών σχολίων.
Έτσι μας μάθανε , έτσι τους βόλευε αλλά κάποτε πρέπει να το σταματήσουμε γιατί μας κρατά δεμένους σε χαμηλές δονήσεις κι αυτό μπορεί να είναι βολικό γι άλλους αλλά για μας είναι θανατηφόρο.

Ας δοκιμάσουμε από σήμερα κάτι διαφορετικό, να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να παρατηρεί και να εστιάζει σε οτιδήποτε θετικό μέσα στη καθημερινότητα μας.

Να εξασκήσουμε την προσοχή μας να ξεχωρίζει κάτι που ίσως να είναι μικρό κι ασήμαντο αλλά διαφέρει μέσα στο μουντό χρώμα των καιρών.

Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό ας προσπαθήσουμε να του αφιερώσουμε το βλέμμα και τη σκέψη μας.

Να νιώσουμε πόση ομορφιά υπάρχει στη πλάση που συχνά περνά απαρατήρητη επειδή έχουμε μάθει να ελκόμαστε απ’ το μεγάλο το θορυβώδες το σπουδαίο κι αυτό επισκιάζει το μικρό το σιωπηλό αλλά παρόλα αυτά τόσο σημαντικό για να υπάρχει μέσα στη ζωή μας.

Επειδή τίποτε δεν είναι άχρηστο και πολλές φορές μέσα στα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα κρύβεται η μαγεία της δημιουργίας, ας ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Για επτά συνεχόμενες μέρες επιλέξετε μια ώρα , μισή, ένα τέταρτο ή έστω μια στιγμή κι αναζητήστε γύρω σας, δίπλα σας μες το μυαλό σας, στον εαυτό σας, σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών , σε μια όμορφη ανάμνηση σε κάτι, ένα πρόσωπο, ένα γεγονός, ένα λουλούδι, ένα ζωάκι, οτιδήποτε που θα σας κάνει να χαμογελάσετε καθώς το στοχάζεστε ή το παρατηρείτε ζωντανά.

Πείτε ένα αληθινό «σ’ ευχαριστώ». Αν για κάποιο λόγο θέλετε να κλάψετε επιτρέψτε στον εαυτό σας να το κάνει δίχως να αναρωτηθείτε το γιατί.
Ταυτόχρονα κι όσο διαρκεί αυτή η ιεροτελεστία μην επιτρέψετε αρνητικές σκέψεις να εισβάλλουν στο μυαλό ούτε κρίσεις κι επικρίσεις.

Γι αυτή τη στιγμή που έστω κι εν αγνοία σας θεουργείτε κρατήστε μακριά ανθρώπινες αδυναμίες που σε όλα βλέπουν ελαττώματα με ένα βλέμμα κριτικό κι αλάνθαστο που δυστυχώς ποτέ του δε μπόρεσε να κοιτάξει στα ενδότερα της ψυχής αλλά αναλώθηκε στο να κρίνει τον εξώτερο κόσμο.

Από σήμερα και για επτά ημέρες μια απλή αναζήτηση του θετικού σαν μια μυσταγωγική προσευχή ευγνωμοσύνης για ότι βρίσκεται στη ζωή μαζί μας και μας συντροφεύει σε τούτο το μεγάλο ταξίδι, είτε ζωντανά είτε νοερά.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της άσκησης θα γίνουν ορατά στην αφύπνιση και διεύρυνση της συνειδητότητας σας πολύ πιο σύντομα , επειδή το όμορφο μαζί με την ευγνωμοσύνη είναι κλειδιά που ξεκλειδώνουν την ενθύμηση.

ΠΗΓΗ

Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι συμβαίνει όταν «βλέπει»;

Φιστίκια Αιγινης, μία σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική άξια, σύμμαχος καλής υγείας