Μελέτη αποκαλύπτει τα 5 σημάδια που αποδεικνύουν ότι είστε πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο

Χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε κάποιο τεστ IQ, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας επιτρέπουν να καταλάβουμε την ευφυΐα κάποιου.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα άτομο που παρουσιάζει ένα ή περισσότερα από τα πέντε παρακάτω χαρακτηριστικά μπορεί να είναι πιο έξυπνο από τον μέσο όρο.

1. Έχετε κάνει χρήση ελαφρών ναρκωτικών; Μια μελέτη απέδειξε ότι αυτοί που έχουν υψηλότερους δείκτες IQ, είχαν κάνει ελαφρά χρήση ψυχαγωγικών ναρκωτικών.

2. Έχετε γάτα; Το 2014 μια έρευνα σε 600 φοιτητές έδειξε πως αυτοί που είχαν αδυναμία στις γάτες, ήταν γενικότερα εξυπνότεροι από εκείνους που είχαν αντίστοιχα αδυναμία στους σκύλους. Εκείνοι που είχαν σκύλο ήταν περισσότερο φιλικοί και κοινωνικοί.

3. Είστε ψηλοί; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Princeton το 2008 αποδείχθηκε ότι τα πιο ψηλά παιδιά είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ IQ και κέρδιζαν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες.

4. Πίνετε συστηματικά αλκοόλ; Ο εξελικτικός ψυχολόγος Satoshi Kanazawa και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι, τόσο οι Βρετανοί όσο και οι Αμερικανοί ενήλικες που είχαν πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ IQ στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία έπιναν περισσότερο αλκοόλ, πιο συχνά, στην ενήλικη ζωή τους από εκείνους που είχαν λιγότερο καλά αποτελέσματα.

5. Έχετε χιούμορ; Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη, 400 φοιτητές ψυχολογίας πέρασαν τεστ ευφυίας τα οποία καταμετρούν την ικανότητά αφηρημένης σκέψης και τη λεκτική τους νοημοσύνη.

Στη συνέχεια τους ζήτησαν να γράψουν κείμενα για διάφορα χιουμοριστικά σκίτσα του περιοδικού New Yorker, τα οποία στη συνέχεια διάβασαν ανεξάρτητοι αξιολογητές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αξιολογητές βρήκαν τα κείμενα των ευφυέστερων φοιτητών πιο αστεία από τα υπόλοιπα. via

Μην το σκέφτεσαι… ζήσε!

Ετσι εγκαταλείφθηκε η Νήσος του Πάσχα: Τι συνέβη στους ιθαγενείς