in

Ο άγνωστος ρόλος του νερού στην καρδιακή προσβολή που σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει!

ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΥΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΜΟΥ – Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ (ΠΟΔΙΑ ΠΡΗΖΟΝΤΑΙ). ΟΤΑΝ ΞΑΠΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΟΔΙΑ ΚΛΠ) ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ.

ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ. . .

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ – ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΥΜΑ – ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΨΗ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ – ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ – ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Ή ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ : Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΡΑΜΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ !

ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΟΤΑΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΡΑΜΠΕΣ !

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ 6 Π.Μ. ΚΑΙ Ι2.ΟΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΣΥΝΕΒΗ.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι υψηλότερη ημερήσια πρόσληψη νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου. Σε μια έρευνα (βλ. εδώ: aje.oxfordjournals ) που έγινε μεταξύ ατόμων με υψηλή πρόσληψη (>5 ποτήρια) σε σύγκριση με χαμηλή πρόσληψη (<2 ποτήρια), καταλήγει ότι ανακάλυψαν μια «ενδιαφέρουσα συσχέτιση» μεταξύ της πρόσληψης υγρών και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου που δεν εξηγείται ικανοποιητικά από άλλες αιτίες. Περαιτέρω έρευνα σε άλλους πληθυσμούς, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένων των πειραματικών σχεδίων της μελέτης, είναι απαραίτητη αν αποφασιστεί ότι οι συσχετίσεις είναι αιτιώδεις.)

Οι πρώτες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε κάποιον άνθρωπο που παθαίνει κάποιο καρδιακό επεισόδιο, μπορεί να αποδειχτούν κρίσιμες για την ίδια του τη ζωή.

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να περιμένει ακόμα και 3 ώρες προτού ζητήσει βοήθεια για τυχόν συμπτώματα καρδιακής προσβολής που νιώθει. Πολλοί ασθενείς με καρδιακή προσβολή πεθαίνουν πριν καν φτάσουν στο νοσοκομείο. Όσο πιο γρήγορα εισαχθεί ο ασθενής στο νοσοκομείο, τόσο καλύτερη είναι η πιθανότητα επιβίωσής του.

Πώς θα καταλάβετε ότι κάποιος παθαίνει καρδιακή προσβολή
Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρά. Οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με διαβήτη είναι πιο πιθανό να έχουν ανεπαίσθητα ή ασυνήθιστα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα σε ενήλικες μπορεί να περιλαμβάνουν:
-Αλλαγές στην ψυχική κατάσταση, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους

-Πόνος στο στήθος που τον αισθάνεται ο ασθενής σαν πίεση/βάρος. Ο πόνος είναι συνήθως στο κέντρο του στήθους. Μπορεί επίσης να γίνει αισθητό στο σαγόνι, τον ώμο, τα χέρια, την πλάτη και το στομάχι. Διαρκεί για περισσότερο από μερικά λεπτά, ή μπορεί “να έρχεται και να φεύγει”.

-Κρύος ιδρώτας

-Ζάλη

-Ναυτία (πιο συχνή στις γυναίκες)

-Πόνος ή μούδιασμα στο χέρι (συνήθως στο αριστερό χέρι)

-Δύσπνοια

-Αδυναμία ή κόπωση, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους

Πρώτες Βοήθειες: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε κάποιον που έχει υποστεί καρδιακή προσβολή

Αν νομίζετε ότι κάποιος έχει μια καρδιακή προσβολή:
-Ζητήστε από το άτομο να καθίσει αναπαυτικά και προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι.

-Χαλαρώστε τυχόν σφικτό ρουχισμό που έχει πάνω του (γραβάτα, παπούτσια, παντελόνι κλπ).

-Ρωτήστε αν το άτομο παίρνει οποιοδήποτε φάρμακο για κάποια γνωστή καρδιακή πάθηση.

-Εάν ο πόνος δεν υποχωρεί αμέσως με την ανάπαυση ή μέσα σε 3 λεπτά από τη λήψη του φαρμάκου, καλέστε επειγόντως τις Πρώτες Βοήθειες.

-Αν το άτομο είναι αναίσθητο και δεν ανταποκρίνεται, καλέστε τις Πρώτες Βοήθειες και στη συνέχεια κάντε του μαλάξεις στο στήθος με τη μέθοδο CPR (τεχνητή αναπνοή). http://www.onmed.gr/ygeia/item/323938-pos-dinoume-tis-protes-voitheies-me-texniti-anapnoi-vinteo

-ΜΗΝ αφήνετε το άτομο μόνο του παρά μόνο για να καλέσετε σε βοήθεια, αν χρειαστεί.

-Μην αφήνετε το άτομο να υποστηρίζει ότι “δεν είναι τίποτα” και “θα περάσει”, αγνοώντας έτσι τα συμπτώματα και προσπαθώντας να σας πείσει να μην καλέσει σε επείγουσα βοήθεια.

-ΜΗΝ περιμένετε να δείτε αν τα συμπτώματα υποχωρούν.

-ΜΗΝ δίνετε στον ασθενή οτιδήποτε από το στόμα, εκτός εάν πρόκειται για φάρμακο της καρδιάς, το οποίο του έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

ΠΗΓΗ

Φυσικό “ανέβασμα” μυαλού και σώματος χωρίς χημικές ουσίες:Αυτά είναι τα 5 φυσικά τονωτικά που σας ανεβάζουν όλους!

Η Γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός -. Θεωρία της Γαίας