Πως θα ψηλώσεις και θα αποκτήσεις την τέλεια στάση του σώματος σε 1 εβδομάδα

Η Alice Robinson από την Αγγλία κατάφερε να γίνει ψηλότερη κατά 1,5 εκατοστό τεντώνοντας την σπονδυλική της στήλη και αυξάνοντας το ύψος των μεσοσπονδύλιων δίσκων της κατά 1-2 mm.

Πως είναι αυτό δυνατόν; 

Είναι γεγονός πως ψηλώνουμε ακόμα και στον ύπνο μας, καθώς με 10 λεπτά ξαπλωμένοι ανάσκελα μπορούμε να αποκτήσουμε μέχρι και 5 mm ύψος! Αυτό συμβαίνει, αφού σε αυτή τη στάση η σπονδυλική στήλη η οποία έχει συμπιεστεί από την υπόλοιπη μέρα, έρχεται πάλι στη φυσιολογική της μορφή.

Άλλες ασκήσεις που αποδεδειγμένα αυξάνουν το ύψος είναι οι παρακάτω.

1. Το ποδήλατο.

Για να σε βοηθήσει το ποδήλατο να ψηλώσεις, απλώς αύξησε το ύψος της σέλας, ώστε τεντώνεις τα πόδια σου και να πατάς με τις μύτες στα πετάλια.

2. Το μονόζυγο 

Μία πολύ εύκολη άσκηση, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρεμαστείς από ένα μονόζυγο για όσο περισσότερη ώρα μπορείς, αυξάνοντας κάθε φορά τον χρόνο που κρατιέσαι. Η άσκηση αυτή βοηθάει στην ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης και των μυών του κορμού.

3. Στήριξη στους ώμους. 

Στην άσκηση αυτή τέντωσε τα πόδια σου προς τα πάνω όσο πιο δυνατά μπορείς, ώστε να αποκτήσεις μία ευθεία στάση προς τα πάνω. Πρόσεχε μην πέσουν τα πόδια σου μπροστά, διότι μπορεί να τραυματιστείς.

4. Η στάση της κόμπρας.  

Εκτός του ότι αυτή η άσκηση κάνει καλό στην σπονδυλική στήλη, μπορεί επίσης να σου τεντώσει την πλάτη, τους κοιλιακούς, το πίσω μέρος των γλουτών και τα οπίσθια.

5. Τα άλματα. 

Μπορείς να πηδάς σκοινάκι, ή να παίζεις μπάσκετ ή απλά να κάνεις άλματα σε ένα σημείο. Η άσκηση αυτή δυναμώνει τους μυς και τα κόκαλα και ταυτόχρονα σου προσθέτει ύψος.

6. Οι αναδιπλώσεις 

Στην άσκηση αυτή προσπάθησε με τεντωμένα πόδια να ακουμπήσεις τις μύτες των ποδιών σου. Άρχισε με ήπιες κινήσεις και με τον καιρό αύξησε την συχνότητα και τον βαθμό αναδίπλωσης.

7. Στήριξη στους ώμους.

Με αυτή την απλή άσκηση δυναμώνει η μέση, οι κοιλιακοί και τα οπίσθια.

8. Η κολύμβηση 

Η κολύμβηση είναι η νούμερο 1 άσκηση που μπορεί να σε βοηθήσει να ψηλώσεις. Μέσα στο νερό το φορτίο στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και στα κόκαλα μειώνεται αρκετά και οι αρθρώσεις γίνονται πιο ευέλικτες. Αυτό βοηθάει στο να αυξήσεις το ύψος ευκολότερα.

Κάποιοι άλλοι παράγοντες που έχουν επίδραση στο ύψος είναι:

  • Η διατροφή
  • Ο ύπνος

Επίσης για να γίνεις ψηλότερος είναι σημαντικό να αντλείς επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου και βιταμίνης D. Ακόμα, είναι καλύτερο να κοιμάσαι σε μία σκληρή επιφάνεια και να χρησιμοποιείς ορθοπεδικό μαξιλάρι.

 

 

 

Τα πρόσθετα τροφίμων δημιουργούν υπερκινητικότητα στα παιδιά;

Το κείμενο που ακολουθεί είναι στην αγγλική και είναι μονό για όσους δε μιλούν αγγλικά… Διαβάστε το και θα καταλάβετε τα πάντα!..