Πώς το φως συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου

Πλήρης συσκότιση θα πρέπει να έχει η κρεβατοκάμαρα κατά την ώρα του ύπνου, για να αποφευχθούν διάφορες ασθένειες ακόμα και ο καρκίνος, διαμηνύουν επιστήμονες.

Μαθαίνοντας να «αγαπάμε» το σκοτάδι, επιστήμονες αναφέρουν πως μπορεί να αποτραπούν αλλαγές στον εσωτερικό μας ρυθμό, οι οποίες συνδέονται με προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και η παχυσαρκία.

Ο δρ. Richard Stevens από το Πανεπιστήμιο του Connecticut μας καλεί να ρυθμίσουμε τα φώτα του σπιτιού μας, πριν πάμε για ύπνο, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τον εγκέφαλο και το σώμα μας.

«Ο ύπνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ευημερία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πέρα από την ύπαρξη παντζουριών και περσίδων συνιστά να μην υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο ηλεκτρονικές συσκευές, διότι ακόμα και το μικρό φως διαταράσσει την ισορροπία.

Σε δημοσίευμά του στο περιοδικό Philosophical Transactions B, που δημοσιεύτηκε από το Royal Society, προειδοποίησε και για τον υπερβολικό, ορισμένες φορές, φωτισμό των δρόμων και εξωτερικά των σπιτιών.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως τα παιδιά, ακόμα και αυτά που είναι στην μήτρα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, επειδή βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη.

«Η υπερβολική έκθεση σε φωτισμό νυχτερινού ουρανού είναι τόσο σημαντική όσο και οι κλιματικές αλλαγές», υπογράμμισε.

Πιστεύεται πως η διατάραξει του λεγόμενου ρολογιού του οργανισμού μπορεί να καταστείλει την παραγωγή μελατονίνης, ορμόνης που βοηθά στην διατήρηση των όγκων του μαστού σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες σε νυχτερινή βάρδια είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού, ενώ για τους άνδρες αναφέρεται πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εμφάνιση προστάτη ή καρκίνου του εντέρου. Άλλη έρευνα έχει εγείρει ανησυχίες για την σύνδεση του νυχτερινού φωτός με τον διαβήτη, την κατάθλιψη και την παχυσαρκία.

Πηγή

Κάσιους: Φυσικό αντικαταθληπτικό και πολλά άλλα μέσα σε έναν ξηρό καρπό!

Εικόνες προβάλλονται πάνω από τον καπνό Εταιρειών που Ρυπαίνουν το Περιβάλλον ενάντια στα σοβαρά προβλήματα της ρύπανσης της χώρας τους