in

Ψυχολογικό Τεστ: Ο Κύβος

Το τεστ μας δείχνει τη παρούσα κατάσταση του ανθρώπου και αφορά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι γενικά τη ζωή του.

Επίσης, είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυση με ανοιχτό μυαλό και δένοντας όλα τα στοιχεία σε μια εικόνα.

Εάν κάνετε μεμονωμένα την ανάλυση, τότε είναι βέβαιο πως θα αστοχήσετε.

Αρχικά φτιάχνουμε ένα τετράγωνο πλαίσιο, ό,τι μέγεθος θέλουμε.

kuvos1

1 η ερώτηση: Έχεις έναν κύβο. Τοποθέτησέ τον κάπου μέσα σε αυτό το πλαίσιο Στην πραγματικότητα μπορεί να φτιάξει ένα απλό τετράγωνο για να μην κάθεται να φτιάχνει έναν κύβο, αλλά είναι σημαντικό να του πούμε την λέξη “κύβος” γιατί όπως θυμάστε χρησιμοποιούμε λέξεις κλειδιά που απευθύνονται στο υποσυνείδητο.

2η ερώτηση: Τι χρώμα έχει και από τι υλικό είναι ο κύβος; Γράφετε το υλικό και το χρώμα.

3η ερώτηση: Έχεις μια σκάλα. Τοποθέτησέ την κι αυτήν κάπου στο πλαίσιο. Αφήστε τον να

φτιάξει τη σκάλα μέσα στο πλαίσιο.

4η ερώτηση: Τι χρώμα και από τι υλικό είναι η σκάλα; Γράφετε το υλικό και το χρώμα.

5η ερώτηση: Έχεις ένα άλογο. Περιέγραψέ το μου. Γράψτε την περιγραφή εν συντομία…

6η ερώτηση: Ξαφνικά βλέπεις στον ορίζοντα μια τεράστια, άγρια, απειλητική καταιγίδα να
έρχεται προς το μέρος σου. Έχεις λοιπόν το άλογο, τον κύβο και την σκάλα… τι κάνεις;

Ερμηνεία:
kuvo2Ο κύβος υποδηλώνει την αυτοπεποίθηση μας. Η τοποθέτησή του στο πλαίσιο θα μας δείξει κατά πόσο το άτομο είναι ισορροπημένο και κεντραρισμένο. Δηλαδή το ιδανικό σημείο είναι εδώ

Πολλές φορές, άνθρωποι που είναι πολύ ντροπαλοί ή με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση θα τοποθετήσουν το τετράγωνο (κύβο) σε κάποια από τις άκρες του πλαισίου. Όσο πιο μακριά από το κέντρο, τόσο πιο μεγάλο το πρόβλημα…

Άρα η πρώτη ερώτηση είναι σε τι προτεραιότητα τοποθετείς τον εαυτό σου; Εάν είναι στο κέντρο, ο ανθρωπος μας απαντά “ο εαυτός μου είναι σε πρώτη προτεραιότητα”. Αν αποκλίνει και όσο περισσότερο αποκλίνει, τόσο πιο χαμηλή η προτεραιότητα που δίνει στον εαυτό του. Η χειρότερη θέση, προσωπικά την έχω δει πολύ λίγες φορές, είναι η κάτω δεξιά.

Η δεύτερη ερώτηση ρωτάει ποια είναι η κυριότερη ιδιότητά σου (χρώμα) και πόσο ανθεκτικός είσαι; (υλικό) 

Εάν γνωρίζετε καλά την ανάλυση των χρωμάτων ως προς την ψυχική διάθεση, τότε θα καταλάβετε αμέσως τι σημαίνει το χρώμα. Εάν δεν το γνωρίζετε χονδρικά σας λέω ότι: Τα σκούρα χρώματα (καφέ & μαύρο) μας δείχνουν έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη γείωσης και είναι σοβαρά εσωστραμμένος.

Το κόκκινο μας δείχνει άνθρωπο γεμάτο … θυμό. Πολλές φορές αυτός ο θυμός μπορεί να εκφράζεται σαν υπερσεξουαλικότητα, πάθος και ανάγκη για “τρέλες”

Το κίτρινο – πορτοκαλί μας δείχνει έναν εξωστρεφή άνθρωπο. Ενίοτε μας δείχνει και έναν άνθρωπο ο οποίος σκέπτεται υπερβολικά.

Το πράσινο μας δείχνει έναν άνθρωπο που αγαπάει την προσφορά και είναι δοτικός. Μπορεί να είναι θεραπευτής ή μπορεί να είναι φυσιολάτρης.

Το ροζ μας δείχνει έναν χαρούμενο άνθρωπο…

Το μπλε μας δείχνει έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε βαθύ προβληματισμό ή σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής του.

Το μοβ μας δείχνει έναν πνευματικό άνθρωπο που ασχολείται με την αυτογνωσία και την εσωτερική αναζήτηση.

Το κρυστάλλινο ή λευκό μας δείχνει έναν αγνό, ποιοτικό, καλοπροαίρετο και κατ’ ουσίαν καλό άνθρωπο.

Δυστυχώς όταν γράφω συγκεκριμένες αναλύσεις, νιώθω κάθε φορά ότι χάνουν το βαθύτερο νόημά τους. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να βγάλουμε συμπέρασμα μόνο από το χρώμα. Το συμπέρασμα βγαίνει συνολικά από τη γενική εικόνα του τεστ. Απλά το χρώμα είναι μια ένδειξη που μας οδηγεί κάπου…

Το υλικό λοιπόν είναι νομίζω αρκετά απλό στην ανάλυσή του. Εάν το υλικό είναι για παράδειγμα χαρτί, δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι υπερβολικά ευαίσθητος και εύθραυστος. Εάν είναι κρύσταλλος, δείχνει έναν πολύ ανθεκτικό και δυνατό άνθρωπο κ.ο.κ.

Η τρίτη ερώτηση είναι οι φίλοι.

Το σημείο που θα τοποθετήσει τη σκάλα στο πλαίσιο θα δείξει τη σχέση αυτού του ανθρώπου με τους φίλους του.

kuvo3Μια ομαλή σχέση με τους φίλους, θα φανεί εάν το σκαλοπάτι ακουμπάει πάνω στον κύβο. Εάν η σκάλα ακουμπάει στον κύβο τότε φαίνεται ότι ο άνθρωπος έχει καλές φιλικές σχέσεις. Υπάρχει όμως άλλο ένα κρυφό ερώτημα εδώ. Τι σχέση είναι αυτή; Στην παραπάνω εικόνα όπου η σκάλα ανεβαίνει μέχρι τον κύβο δείχνει ότι η σχέση με τους φίλους είναι ισορροπημένη. Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο και έχει τη δυνατότητα να στηρίζει και να στηρίζεται από τους φίλους του.

 

kuvo4

Εάν όμως η σκάλα είχε τη μορφή ανεμόσκαλας τότε ο άνθρωπος πιστεύει ότι οι φίλοι του στηρίζονται όλοι πάνω του και τους αισθάνεται σαν βάρος, χωρίς να αισθάνεται ότι κι εκείνος έχει τη δυνατότητα να στηριχτεί επάνω τους.

 

 

Η τέταρτη ερώτηση μας δείχνει πως βλέπει τους φίλους του και πόσο αληθινές και ανθεκτικές – αυθεντικές είναι αυτές οι φιλίες… Για παράδειγμα μια καφετί ξύλινη σκάλα που τρίζει δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το ίδιο φυσικά και μια ανεμόσκαλα. Μια σκάλα από γρανίτη ή μάρμαρο όμως δείχνει δυνατές – ανθεκτικές φιλίες.

Η πέμπτη ερώτηση στην ουσία δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ. Το άλογο αντιπροσωπεύει τον σύντροφο. Η περιγραφή λοιπόν του αλόγου μας δείχνει σε πολύ γενικές γραμμές κάποια στοιχεία που θα ήθελε να έχει ο ιδανικός του σύντροφος. Για παράδειγμα το μαύρο άλογο, μας δείχνει ανεξαρτησία. Το λευκό έχει να κάνει με την προστασία. Η χαίτη έχει να κάνει με την μεγαλοπρέπεια κ.ο.κ.
Η έκτη ερώτηση είναι που θα σας κάνει να γελάσετε… Η ερώτηση είναι “τι κάνεις με τον σύντροφο σου όταν συναντάτε δυσκολίες στην κοινή σας ζωή;” Εδώ ακούγονται οι πιο απίθανες απαντήσεις… Δεν μου αρέσει καθόλου να λέω ότι αυτή είναι η ιδανική απάντηση, διότι το ιδανικό είναι κάτι πολύ προσωπικό και για τον καθένα ενδεχομένως διαφορετικό. Εντούτοις, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης και κατανόησης θα πω ότι η ιδανική απάντηση στην έκτη ερώτηση είναι” παίρνω το άλογο και φεύγω” που σημαίνει ότι όταν συναντάμε δυσκολίες,

ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις αντιμετωπίζουμε ενωμένοι. Εδώ όμως προσωπικά έχω ακούσει τις πιο αστείες απαντήσεις… Για παράδειγμα μια συχνή απάντηση είναι: δένω το άλογο στην σκάλα και ανεβαίνω στον κύβο (!) Πράγμα που σημαίνει ότι παρατάω τον σύντροφο μου και τρέχω να σωθώ μόνος μου. Αλλη απάντηση είναι ότι ανεβάζω το άλογο στη σκάλα και μπαίνουμε στον κύβο. Η απάντηση δείχνει υπερπροστατευτικότητα και πολλές φορές, εάν την απάντηση αυτή, την δώσει γυναίκα, σημαίνει ότι έχει ευνουχίσει σε μεγάλο βαθμό το σύζυγο (ή τουλάχιστον έτσι το βλέπει εκείνη)

Μια άλλη απάντηση είναι ότι τα παρατάω όλα και τρέχω να σωθώ μόνος μου… δεν χρειάζεται εξήγηση φαντάζομαι!

Τέλος μια απάντηση που ακούω πολύ συχνά είναι: βάζω την σκάλα μέσα στον κύβο, παίρνω τον κύβο στην πλάτη και παίρνω το άλογο και φεύγω… πράγμα που δείχνει ότι το άτομο κρέμεται τελείως πάνω στον σύντροφο του μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες. Το έχω ξαναπεί και στα προηγούμενα τεστ αλλά θα το τονίσω.

Τα τεστ μας δείχνουν τη παρούσα κατάσταση του ανθρώπου και αφορά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι γενικά τη ζωή του.
Επίσης, είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυση με ανοιχτό μυαλό και δένοντας όλα τα στοιχεία σε μια εικόνα. Εάν κάνετε μεμονωμένα την ανάλυση, τότε είναι βέβαιο πως θα αστοχήσετε.

Για παράδειγμα σε μια απάντηση ότι ο κύβος είναι στο κέντρο και είναι μαύρος γρανίτης, τότε πολύ πιθανόν ο άνθρωπος να ασχολείται με την ανάπτυξη της εσωτερικής του δύναμης. Εάν όμως στην ίδια απάντηση ο κύβος βρισκόταν μακριά από το κέντρο, μπορεί να μας δείχνει έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι τον έχουν παραγκωνίσει και θα ήθελε να εκδικηθεί…

Ένα άλλο παράδειγμα: Ο κύβος στο κέντρο είναι λευκός και χάρτινος. Δείχνει έναν ισορροπημένο, θετικό άνθρωπο ο οποίος όμως νιώθει πολύ ευάλωτος.

Πειραματιστείτε φίλοι μου… μόνο έτσι θα αποκτήσετε εμπειρία. Τώρα έχετε στα χέρια σας 4 τεστ τα οποία προτείνω να κάνετε ‘ με την σειρά που γράφω στην αρχή και πλέον μπορούν να σας δώσουν μια αρκετά καλή εικόνα του ανθρώπου. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να ρωτήσετε.
Καλή χρήση

Νέα θεωρία για τα πρώτα δευτερόλεπτα της Μεγάλης Έκρηξης προσπαθεί να εξηγήσει την ύπαρξη σκοτεινή ύλης

Ασπιρίνη από την Κρήτη με φυσικά συστατικά κατά της γρίπης